‘Frank Dane krijgt 500.000 euro als opvolger Evers’

Geplaatst op Mon 26 Mar 2018 om 8:04

Frank Dane gaat als opvolger van Edwin Evers 500.000 euro per jaar verdienen. Dat meldt De Telegraaf vandaag in het artikel ‘Het staat vast: Frank Dane volgt Evers op!’. Radio 538 heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze Dane ziet als de opvolger van Evers. Nu Evers er aan het eind van het jaar mee ophoudt, lijkt het een kwestie van tijd voordat Dane’s naam wordt bevestigd. Volgens De Telegraaf is het ‘allang geregeld’ dat de broer van Robert Jensen straks op de plek van Evers zit.

Dane komt voor een enorme uitdaging te staan, zegt een ingewijde in de krant. “Evers Staat Op was niet alleen in de luistercijfers een groot succes, maar ook commercieel. Intern wordt Evers gezien als een adverteerdersmagneet en de grootste uitdaging voor Dane is om dat te blijven.”

Deze anonieme bron vervolgt: “ Er zijn weleens berekeningen op losgelaten, waaruit bleek dat Evers goed is voor zo’n veertien à vijftien miljoen euro éxtra reclame-inkomsten, wat meteen zijn legendarische salaris verklaart.

Intern wordt er bij Radio 538 gefluisterd dat Danes inkomen op een bedrag van rond het half miljoen zal blijven steken, schrijft De Telegraaf vandaag. Dat is een stuk minder dan de 4 miljoen euro per jaar die Evers naar verluidt krijgt.

Overigens moet Dane wel zijn baantje bij RTL Boulevard opgeven als hij aan de slag gaat in de ochtend van 538, weet de ingewijde.

Het Telegraaf-artikel over Frank Dane kunt u lezen via Blendle.

Foto: Radio 538
18 Reacties op “‘Frank Dane krijgt 500.000 euro als opvolger Evers’”


 1. John Ewbank

  Zonde dat die ouwe rukker Edwin Evers ermee ophoudt. Dane vind ik geen ruk aan. Wel weer ouderwets zitten rukken met Heuckeroth in diens proletenvilla in Blaricum. Mannensap all over!

 2. Maandag

  Einde 538

 3. Wollter

  Tussen de regels lees ik de ware reden van het stoppen van Evers; hij wordt te duur!!

 4. Otto Groeneveld

  Belachelijk allemaal. Zijn die over het paard getilde mannetjes niet waard. De verpleegkundige is dat waard niet deze sukkels. Hooguit een salaris van 80.000 maar absoluut niet meer, voor jou 100 andere jochies die beter zijn. Echt belachelijk dat schorem. En maar luisteren naar die platenmaatschappij.

 5. Robert

  Er komt nog steeds erg veel reclame geld binnen bij de diverse radio zenders, dus kan men nog even 5 ton betalen voor Frank Dane.

 6. jroen

  Met Frank Dane als opvolger kelderen de luister cijfers direct. Ze zullen een aantal plekjes zaken maar niet zo ver als 3FM. Evers was winnaar van de ochtend en is nog de enige ‘echte’ 538 ster. Frank is een zelfingenomen kwiebus (die met een bloemetjes blouse naar een black tie gala gaat). Hij neemt het allemaal niet zo serieus. Hoewel ik het niet zie gebeuren zou een comeback van Mattie en Wietze het enige zijn wat 538 marktleider in de ochtend zal maken. Al is het alleen maar omdat er enorm over gesproken gaat worden.

 7. Alex

  De Telegraaf denkt ook dat Wietze de lunch gaat doen.
  Niet al te serieus nemen dus.

 8. ik reageer ook ff...

  Alleen maar sensatiebelust speculeren…. MC kom eens met feiten…

 9. JasperV

  Een half miljoen voor een plaatjesdraaier, dat is buiten proporties.

 10. Chiel

  @JasperV, als jij 3 miljoen aan inkomsten binnenhaalt dan lijkt het me goed te verdedigen.

 11. Bart

  Wat dat geld betreft. Edwin moest van dat gene dat hij verdiende ook zijn eigen team betalen. Edwin had hiermee dus eigenlijk een eigen bedrijfje binnen een heel groot bedrijf. Dit is nu bij Frank natuurlijk niet zo. Als dit waar is dan is het natuurlijk wel totale onzin dat hij Boulevard moet opgeven.

 12. Zo zit het

  Tuurlijk moet hij Boulevard opgeven. Hij moet heel vroeg zijn bed uit en bij Boulevard heb je vooraf ook vergaderingen hoe ze dat roddelprogramma kunnen vullen.

 13. jroen

  @zozitdat daar hebben ze inmiddels een idee voor gevonden.. Een redactie! De presentatie die schuift aan aan de einde van de middag (behalve dan Luukje want die heeft niets anders te doen)..

 14. boer zonder land

  Junior graaier.

 15. Talpa laat weer zien dat zij lege hulzen extreem laat verdienen

  Domheid, luchtfietserij, droefenis en nietszeggendheid is waar F Dane voor staat. En Sjonnie betaald zo’n droevig type een half miljoen.

  Het is ernstig mis bij Talpa. Na de vele flaters en mismanagement wordt weer bewezen dat Talpa geen idee heeft wat ze doet.

  Succes met deze man die alleen onzin uitbraakt. En de luisteraar van deze flut zender laat zich gewoon kritiekloos en muziekloos trakteren op gebakken lucht en slechte muziek.

 16. Dan Jammer

  Oeiiiii dat haat fout. Net als Twan Huys bij RTLLN.. dat wordt hemmook niet. Frank Dane heeft helaas niet die lekkere Hollandse nuchterheid en gewoonheid die Evers wek heeft. De gemiddelde man kan zich prima herkennen in Edwin, niet in Dane.. Helaas..

 17. Karel de allesweter

  Verhaal klopt niet. Sabtegoeds is voor straf op non-actief bij shownieuws gesteld door papa John.

 18. Bart

  @Dan jammer Misschien zit het dan wel fout bij die gemiddelde mensen. Kuddevolk! Je hebt er niets aan. Frank Dane is alles behalve dat en daarom is hij goed. Hij is ook nog eens iemand met een eigen mening en daar ook voor uit komt. Dat kunnen we helaas niet zeggen over die gemiddelde man waar je het over hebt. Na praters waar ik gelukkig niet bij hoor. Frank Dane is de gene die het verdiend Evers op te volgen. Ook doet hij het goed op tv tussen die andere veel al neppe mensen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.