‘Frank Dane krijgt 500.000 euro als opvolger Evers’

Frank Dane gaat als opvolger van Edwin Evers 500.000 euro per jaar verdienen. Dat meldt De Telegraaf vandaag in het artikel ‘Het staat vast: Frank Dane volgt Evers op!’. Radio 538 heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze Dane ziet als de opvolger van Evers. Nu Evers er aan het eind van het jaar mee ophoudt, lijkt het een kwestie van tijd voordat Dane’s naam wordt bevestigd. Volgens De Telegraaf is het ‘allang geregeld’ dat de broer van Robert Jensen straks op de plek van Evers zit.

Dane komt voor een enorme uitdaging te staan, zegt een ingewijde in de krant. “Evers Staat Op was niet alleen in de luistercijfers een groot succes, maar ook commercieel. Intern wordt Evers gezien als een adverteerdersmagneet en de grootste uitdaging voor Dane is om dat te blijven.”

Deze anonieme bron vervolgt: “ Er zijn weleens berekeningen op losgelaten, waaruit bleek dat Evers goed is voor zo’n veertien à vijftien miljoen euro éxtra reclame-inkomsten, wat meteen zijn legendarische salaris verklaart.

Intern wordt er bij Radio 538 gefluisterd dat Danes inkomen op een bedrag van rond het half miljoen zal blijven steken, schrijft De Telegraaf vandaag. Dat is een stuk minder dan de 4 miljoen euro per jaar die Evers naar verluidt krijgt.

Overigens moet Dane wel zijn baantje bij RTL Boulevard opgeven als hij aan de slag gaat in de ochtend van 538, weet de ingewijde.

Het Telegraaf-artikel over Frank Dane kunt u lezen via Blendle.

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen