Na Erland Galjaard ook SBS-baas Karin de Groot weg

Niet alleen bij RTL gaat door de exit van Erland Galjaard een frisse wind waaien, ook SBS krijgt een nieuwe kapitein aan het roer. Karin de Groot stapt op als de televisiedirecteur van de zendergroep, nu Talpa TV geheten. Dat laat ze weten aan Adformatie. De Groot stopte in 2016 als de directeur van productiebedrijf IDTV. Een paar maanden later ging ze aan de slag als de zenderbaas van SBS 6. Vorig jaar juni kreeg ze ook zusterzenders Net5, Veronica en SBS 9 onder haar hoede.

Nu zit het erop voor De Groot. In de zomer, dus vlak voor het nieuwe televisieseizoen, vertrekt ze bij de zendergroep. Volgens de televisiebaas had ze in 2016 al aangegeven slechts voor een beperkte periode actief te willen zijn.

De Groot: “Toen SBS Broadcasting opging in Talpa Network, heb ik de fantastische kans gehad om binnen Talpa TV in de directie plaats te nemen als Directeur Televisie. Ik doe dat met ongelofelijk veel plezier, maar toch wil ik graag de afspraak met mezelf intact houden en me hier slechts voor een afgebakende periode aan verbinden. Deze periode loopt af in augustus.”

In haar SBS-jaren heeft De Groot voor één relletje gezorgd, namelijk het ontslag van Patty Brard. De producente was geen fan van de televisiediva en zorgde dat ze eruit gewerkt werd bij de zendergroep.

Naast RTL krijgt dus ook SBS voor de start van het nieuwe tv-seizoen een nieuwe directeur. Over Galjaard wordt gefluisterd dat zijn exit niet zo vrijwillig is als RTL doet overkomen, gezien het imagoprobleem van de zender.

Foto: SBS, Reinier Bergsma

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen