Openingsnieuws BLVD: ‘Radio 1 praat over Temptation!’

Dat na RTL Late Night ook nodig de bezem moet door zusterprogramma RTL Boulevard, zoals Marianne Zwagerman onlangs opperde, bleek wel weer uit de show van gisteren. De rubriek, tot de exit van Albert Verlinde een gezaghebbend programma, werd geopend met het ‘nieuws’ dat Temptation Island op NPO Radio 1 besproken is. “Op je werk bij het koffiezetapparaat, maar ook bij de meest serieuze media van ons land, men raakt er maar niet over uitgepraat: Temptation Island.

Daarop startte RTL Boulevard een aantal fragmenten uit een uitzending van NPO Radio 1 in. Daarin noemde AD-ster Angela de Jong de RTL 5-realityshow het ‘meest ranzige programma van de Nederlandse televisie’. Verder kwamen ook presentator Tijs van den Brink, een seksuologe en een relatietherapeute aan het woord. “De RTL-kijker is dus niet meer de enige die erover praat“, merkte Ruben Nicolai op.

RTL Boulevard wordt er helemaal opgewonden van dat het programma van Boulevard-gezicht Rick Brandsteder nu ook over de tong gaat bij de publieken. “Het wordt ineens heel erg opgepakt door de serieuze media: NPO Radio 1, de Volkskrant schrijft erover, het AD“, aldus Marieke Elsinga.

Elsinga heeft research gedaan over het Temptation-effect. “We hebben vanmiddag ook even gebeld met Gudo Tienhooven, de mediaverslaggever van het AD. Volgens hem kan het ermee te maken hebben dat een aantal jaar geleden veel meer van dit soort programma’s op televisie waren: Oh Oh Cherso, Echte Meisjes in de Jungle. Dat waren de wat plattere programma’s. Die zijn er nu minder omdat zenders zich meer verantwoordelijk voelen, zegt hij.”

Dit is een lonely survivor: Temptation Island staat nog recht overeind. Ik heb bijvoorbeeld vrienden die Temptation Island kijken en het als voorspel zien; ze worden er opgewonden van“, aldus Elsinga.

Aan het eind van het item werd een voorproefje van de uitzending van gisterenavond ingestart. Het item viel dus overduidelijk in de categorie RTL-propaganda. Dat is iets waarvoor zowel Boulevard als Late Night al geruime tijd onder vuur liggen.

Verder besprak RTL Boulevard in de uitzending ook nog wat misdaadnieuws en was er een item over YouTube-persoonlijkheden die zichzelf filmen terwijl ze aan het eten zijn.

Zowel RTL Boulevard als RTL Late Night worden geproduceerd door Blue Circle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen