Lodewijk Asscher wil dat Terstall-serie doorgaat

Geplaatst op Tue 20 Mar 2018 om 16:38

PvdA-leider Lodewijk Asscher vindt het heel erg jammer dat de NPO de nieuwe dramaserie De Beatrix-jaren van Eddy Terstall heeft afgewezen. Hij hoopt dat het project alsnog doorgaat. Dat heeft de oud-vicepremier laten weten op Twitter. Terstall besteedde al 2.000 uur aan het project, heeft al 100.000 euro gekregen van Avrotros, maar ziet zijn project stranden omdat de NPO hem bot heeft afgewezen. Dat leidt bij hem tot verbijstering en bij Asscher tot een grote teleurstelling.

Asscher: “Hoop zo dat deze serie er toch nog komt! Verhaal is prachtig en Eddy een van onze meest begaafde makers.

Maar ook iemand als NTR-baas Paul Römer is verbaasd. “Een half jaar lang 7 dagen in de week 11 uur schrijven (7x11x26=2002) is best veel werk. Zou dat echt afgewezen zijn zonder te zijn gelezen? #teleurstelling

Frans Klein, directeur televisie van de NPO, laat in het AD weten dat hij het logisch vindt dat Terstall betaald heeft gekregen. “Soms laten we iets verder ontwikkelen, bijvoorbeeld een pilot of een script, om te kijken of iets wel of niet ‘werkt’, zodat we een goede keuze kunnen maken.”

We begrijpen dat iemand die iets ontwikkelt, hoopt dat dit wordt geplaatst, maar dat lukt niet altijd. Aan de andere kant leidt dit gelukkig vaak ook tot mooie producties.

Foto: NPO
17 Reacties op “Lodewijk Asscher wil dat Terstall-serie doorgaat”


 1. Clio

  Elite mannetje.

 2. SOLANGE

  AUB weer geen serie over het Koningshuis…..hebben al zoveel van die bagger series……zijn nooit eerlijke series zwaar geromantiseerd

 3. Discover

  Gelukkig gaat de politiek niet over welke programma’s op een NPO-zender worden uitgezonden. Dus de mening en hoop van Asscher zijn niet relevant :)

 4. Lodewijk

  De man die slaapwandelend door het leven gaat Asscher. Hij kan beter gewoon zijn mond houden want met zo PvdA verleden word je links en rechts ingehaald als je iets zegt. Ga maar participeren met iets.

 5. jasper

  Heeft Lodewijk pech, Lodewijk beslist niet wat er op tv komt.

 6. antipolitiekcorrect

  lodewijk is ook van een patij voor t gratis geld,

 7. Domien flink aan het verzuren

  Bea for president!

 8. de stem

  Als je morgen stemt op de VVD dan stem je voor lastenverzwaring want Mark Rutte geeft 1,4 miljard weg maar dat geld moet wel opgehoest worden door Jan met de pet

 9. Rien E

  Daar gaat mijnheer Asscher (gelukkig) niet over

 10. Jelle

  Heeft er uiteraard helemaal niets mee te maken dat Terstall al jaren lang warme banden met de PvdA onderhoudt (hij stond zelfs bijna op de lijst van de Tweede Kamerverkiezingen). Als t iemand als Haye van der Heyden was geweest, had je hem natuurlijk niet gehoord.

 11. Loop

  Na morgen is Asscher alles weer glad vergeten. Een mooi drama over de Joodse Raad zou ik wel kunnen waarderen. Mag hij de rol van slechterik, zijn opa, spelen.

 12. antipolitiekcorrect

  loop;
  helemaal gelijk,
  en dat samen met z”n neef ROB OUTKERK,
  [die wethouder die minderjarige h.ertjes oppikt langs de baan,]

 13. JesseJames

  Volgens mij is Asscher al voor de uitslag van de verkiezingen de weg volledig kwijt. Wat een rare tweet. Ten eerste omdat een politicus hier niets mee te maken heeft. En dat ‘de begaafde Eddy’ een PvdA-er is en ongetwijfeld op zijn minst een goede kennis van Asscher maakt deze tweet helemaal bizar.

  En Terstall heeft ook niks om over te klagen. Voor een salaris van 50 euro per uur wil ik ook best het een en ander op papier zetten.

 14. Gerard

  De PVDA, bij monde van Asscher, zet zichzelf weer eens behoorlijk voor IuI.
  Het wordt tijd dat dat partijtje ‘s even heel snel schoon schip gaat maken.
  Vier jaar lang beleid verdedigen, want in het kabinet, nu een vrijwel identiek beleid bekritiseren, want in de oppositie.
  Ongeloofwaardig! En niet zo een beetje ook.
  Totaal ongeloofwaardig.

 15. @@

  @antipolitiekcorrect
  Tue 20 Mar 2018 om 21:10
  Hoe durf je Rob Oudkerk en Lodewijk Asscher te bekritiseren, jaloerse antisemiet!

 16. Ronald de Vries

  Hij kijkt weer vrolijk

 17. b

  Jammer Terstall leuk geprobeerd om Asscher een goed woordje voor je te laten doen maar gelukkig zijn er mensen die over kwaliteit beslissen . Helaas , want je bent wel degelijk betaald voor een serie net zoals honderden voor je ook betaald worden voor dit werk . Soms komt er iets goeds uit en soms niet.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.