Lodewijk Asscher wil dat Terstall-serie doorgaat

PvdA-leider Lodewijk Asscher vindt het heel erg jammer dat de NPO de nieuwe dramaserie De Beatrix-jaren van Eddy Terstall heeft afgewezen. Hij hoopt dat het project alsnog doorgaat. Dat heeft de oud-vicepremier laten weten op Twitter. Terstall besteedde al 2.000 uur aan het project, heeft al 100.000 euro gekregen van Avrotros, maar ziet zijn project stranden omdat de NPO hem bot heeft afgewezen. Dat leidt bij hem tot verbijstering en bij Asscher tot een grote teleurstelling.

Asscher: “Hoop zo dat deze serie er toch nog komt! Verhaal is prachtig en Eddy een van onze meest begaafde makers.

Maar ook iemand als NTR-baas Paul Römer is verbaasd. “Een half jaar lang 7 dagen in de week 11 uur schrijven (7x11x26=2002) is best veel werk. Zou dat echt afgewezen zijn zonder te zijn gelezen? #teleurstelling

Frans Klein, directeur televisie van de NPO, laat in het AD weten dat hij het logisch vindt dat Terstall betaald heeft gekregen. “Soms laten we iets verder ontwikkelen, bijvoorbeeld een pilot of een script, om te kijken of iets wel of niet ‘werkt’, zodat we een goede keuze kunnen maken.”

We begrijpen dat iemand die iets ontwikkelt, hoopt dat dit wordt geplaatst, maar dat lukt niet altijd. Aan de andere kant leidt dit gelukkig vaak ook tot mooie producties.

Foto: NPO

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen