AD en Volkskrant missen publieke waarde Bauer-show

Het AD en de Volkskrant vinden Frans Bauer een sympathieke zanger en zien graag zijn nieuwe NPO 1-programma Frans Bauer in Amerika, maar vinden het niet heel erg publieke omroep. Dat is te lezen in de tv-recensies van de kranten. De Volkskrant snapt wel dat de show een succes is. “Het is een geliefde entertainer voor het eerst zonder kinderen op vakantie, een vrolijke tocht langs clichés en nu al een kijkcijferhit. Waarom? Geen andere Frans, maar dezelfde fijne vent als altijd.”

Toch verwacht tv-recensent Gidi Heesakkers niet dat de doelgroep van Bauer per se geïnteresseerd is in de historie van de Verenigde Staten. “Vermoedelijk hadden de liefhebbers het ook best gevonden als Frans en Mariska lieten filmen hoe thuisblijven eruitziet. Een beetje zoals in De Bauers, u weet wel, de realitysoap die ooit door een commerciële zender werd uitgezonden.”

Ook Angela de Jong van het AD denkt vooral dat het ‘ontdekken van de geschiedenis van de Amerika’ het NPO-excuus is om het programma uit te zenden. “Frans Bauer in Amerika gaat natuurlijk ten diepste niet om Amerika. Het gaat gewoon om Frans Bauer.”

Omdat er nu eenmaal geen leukere persoon is om tv aan te wijden dan Frans. Omdat Frans Frans is én blijft. Maar goed, er moet natuurlijk een ‘haakje’ zijn voor een nieuwe Bauer-docusoap.

De Volkskrant- en AD-recensies leest u hier (site) en hier (via Blendle).

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen