Ilse Openneer volgt Pieter Klein op bij RTL Nieuws

Ilse Openneer (43) is per 1 april de nieuwe adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws. Zij zal op dagelijkse basis leiding geven aan de redactie van het RTL 4-programma. Dat heeft de zender laten weten. Openneer werkte hiervoor tien jaar lang als eindredacteur van het Half Acht Nieuws en leidde daarnaast, samen met huidig adjunct Pieter Klein, de afgelopen twee jaar het vernieuwingsproject Rethink / Reform RTL Nieuws. Nu volgt ze Klein op, die weer redacteur en columnist wordt.

Harm Taselaar, hoofdredacteur RTL Nieuws, laat weten: “Ik zwaai met enige weemoed Pieter Klein uit, die de afgelopen tien jaar zo veel goeds voor onze nieuwsorganisatie heeft verricht. Blij dat hij in een nieuwe rol voor RTL Nieuws behouden blijft. Tegelijkertijd verwelkom ik met grote geestdrift Ilse in de hoofdredactie.”

Taselaar prijst Openneer. “Ze is een ervaren, enthousiaste, vernieuwingsgezinde journalist met wie ik de afgelopen jaren al intensief mee heb mogen samen werken. Ilse gaat samen met Marc Schreuder en mijzelf er alles aan doen om de rol van RTL Nieuws als betrouwbaar en vooruitstrevend nieuwsmerk voor miljoenen Nederlanders te vergroten.

Ilse Openneer: “Dit is een tijd om er vol tegenaan te gaan. Het is een tijd om te onderzoeken, te durven, het lef te hebben om nieuwe wegen in te slaan. RTL Nieuws is een toonaangevend nieuwsmerk, met een redactie die nooit vergeet voor wie ze nieuws maakt en brengt. Mensen zijn meer dan ooit op zoek naar onafhankelijke, betrouwbare en toegankelijke informatie.

Klein was in de media hét gezicht van het RTL Nieuws. Zo schoof hij onder meer regelmatig aan in het Mediaforum op NPO Radio 1. Het is nog niet bekend hoe Openneer zichzelf gaat positioneren.

Lees ook: Pieter Klein vertrekt uit hoofdredactie RTL Nieuws (18 januari)

Foto: Roland J. Reinders, RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen