Docenten Universiteit Utrecht kijken massaal Temptation

Geplaatst op Thu 15 Mar 2018 om 14:45

Het AD wijdt vandaag een artikel aan de merkwaardige doelgroep van het trashprogramma Temptation Island op RTL 5. Die bestaat namelijk voor bijna de helft uit hoog opgeleide mensen (hbo of universiteit). “Waarom kijken mensen die je eerder zou verwachten bij Pauw of Nieuwsuur zo graag naar een programma waarin Nederlandse en Vlaamse stellen hun relatie testen voor het oog van de camera’s?“, vraagt de krant zich af, waarna diverse deskundigen aan het woord komen.

Zo is er Jort Kelder, zelf universitair geschoold. Hij is geen kijker, maar begrijpt de interesse voor het vreemdgaan-programma wel. “Ik denk dat hoog opgeleide mensen graag kijken uit verbazing, of puur voor entertainment“, zegt hij.

Dat Temptation Island smakeloos is, maakt het volgens televisiewetenschapper Dan Hassler-Forest van de Universiteit Utrecht niet slecht. Hij meent dat de show ‘tactisch en heel slim’ in elkaar zit.

Hassler-Forest: “Het is platvloerse reality, maar op een ironische manier gemaakt waardoor het ook hoogopgeleide kijkers aanspreekt. Het programma is gewoon goed gemaakt. Het bevat surrealiteit, seks, drama, conflict, en een goede voice-over die laat zien dat ook de makers het niet allemaal serieus nemen.”

Is Temptation ook een hit in de lerarenkamer van de Universiteit Utrecht? “Om mij heen hoor ik genoeg docenten die maar wat graag Temptation kijken. Op vrijdag wordt uitvoerig besproken wie er nu weer met wie heeft gesekst.”

Het AD-artikel ‘Temptation Island verleidt vooral de elitaire televisiekijker’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
9 Reacties op “Docenten Universiteit Utrecht kijken massaal Temptation”


 1. Meneer Kaktus

  Ik word dat er altijd zo hitsig van dat Virgien en ik na afloop de caravan standaard nog even op de kop zetten.

 2. Vrede

  Het is ook leuke televisie om met je partner te kijken. Lekker lachen om wat er allemaal gebeurd. Je hoeft niet alleen maar docu’s over de 2e wereldoorlog te kijken,plat vermaak mag.

 3. Willem

  Kan ik je wel zeggen hoor. Omdat die groep bestaat uit over het paard getilde huppelkutjes die dankzij de hoogleraar te liggen pijpen aan hun studiepunten zijn gekomen. Het liefst wonen zij in het centrum met een rasechte bakfiets voor de deur. Misselijk VVD en D66 volk dus.

 4. rtl5

  Weer zo’n artikel dat door RTL5 zelf geïnitieerd is. Dit soort acties is zo oud als het programma zelf. Helaas vertelt het weer niets over de aantallen zelf en of het over 6+ gaat of over een doelgroepje 20-34. En is dit tegenwoordig een elitaire doelgroep? Oh ja en de leraren zijn vast allemaal vrijgezel en jong. Waarschijnlijk zitten ze ook allemaal op Tinder, Grinder of weet ik veel wat. Niets om trots op te dus.

 5. Ron

  Leedvermaak scoort…dus dat.

 6. Ron

  Het is een geweldig schaamteloos programma

 7. Pak 'm

  Klopt, Ron. En daarom hou ik zo van jou.

 8. anoniem

  Gezien de onzin die sommige gestudeerden uitkramen, zegt een universitaire studie wellicht niet alles over je kwaliteiten?

 9. Dennis

  Zoals de reactie hierboven, mensen met een hbo of universitaire opleiding betrap ik vaak op eenzijdig tunnelvisie denken. Het zijn vaak mensen die alleen hun vak verstaan maar daarom heen is de wereld maar vreemd voor ze en snappen ze er verdomd weinig van.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.