Pieter Klein vertrekt uit hoofdredactie RTL Nieuws

Geplaatst op Thu 18 Jan 2018 om 9:15

Pieter Klein stopt als de adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws. Hij wil voortaan weer zélf journalistiek bedrijven. Dat heeft hoofdredacteur Harm Taselaar bekendgemaakt. Klein treedt terug uit de RTL Nieuws-top en dat is volgens Taselaar toch wel even slikken. “Het zal even wennen zijn: de hoofdredactie zonder Pieter Klein. Toch is dat precies wat er gaat gebeuren. Pieter heeft aangegeven binnen de RTL Nieuws-organisatie weer meer zelf journalistiek te willen bedrijven.

Dat is dan ook gelijk het goed nieuws, aldus Taselaar. “Niks publieke omroep of ouwe bomen, Pieter blijft gewoon bij ons. En wat gaan de ‘man in black’ dan precies doen? Precies weet je het bij Pieter natuurlijk nooit, maar de bedoeling is dat hij op meerdere terreinen actief wordt. Zo gaat hij (gelukkig) weer columns schrijven, gaat hij eigenhandig bijzondere verhalen produceren en gaat hij collega’s coachen eigen nieuwsverhalen inhoudelijk scherper en beter te krijgen.”

De plek van Klein binnen de hoofdredactie gaat intern worden opgevuld. “Niet extern, omdat ik van mening ben dat de specifieke kwaliteiten die ik graag zie in een nieuwe adjunct net zo goed of beter binnen dan buiten de organisatie gevonden kunnen worden. En het scheelt ook heel veel tijd. IK nodig de collega’s die zich geroepen voelen ook van harte uit te solliciteren.”

Taselaar bedankt Klein ‘innig’. “Hij heeft de hoofdredactie sinds april 2007 verrijkt met zijn bevlogen inbreng en is mede verantwoordelijk voor alle journalistieke progressie die we sindsdien hebben gemaakt. En dan heb ik het nog niet over al die speciale projecten die zijn stempel hebben meegekregen.”

Klein zal pas definitief uit de hoofdredactie stappen, op het moment dat zijn opvolger toetreedt.

Zelf laat Klein weten: “Voor ‘t geval ‘t niet helder was: ja, ik wilde dit zelf erg graag, en ik ben RTL Nieuws dankbaar voor de nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Foto: RTL
14 Reacties op “Pieter Klein vertrekt uit hoofdredactie RTL Nieuws”


 1. Willem

  Wordt hij hoofd van de propaganda afdeling van D66 of VVD? Leuk kapsel trouwens.

 2. Donderdag

  Ook het nieuws gaat al bezuinigen.

  Gaat niet best met RL

 3. Otto Groeneveld

  Blablabla kortom hij gaat geen tering doen, hoop blabla alsof je met dat af domme Tibetaans geluk je zakken kan vullen. Neem je eigen liberale stinksoort in de maling.

 4. Tim20 MJ

  “Zo gaat hij (gelukkig) weer columns schrijven”

  Het was ook geen stijl om als hoofdredacteur van een nieuwsplatform openlijk je gekleurde mening te geven, meermaals gedurende zijn hoofdredacteurschap.

 5. Aziz

  “en gaat hij collega’s coachen”.

  Ik zou toch liever gecoacht worden door iemand die integer is.

 6. GJ

  Gaat collega’s coachen. Goed plan. Vallen daar ook spraaklessen onder? Goede kandidaat daarvoor is Merel Westrik. Nog steeds erg slecht te verstaan. Wel een mooie verschijning, maar onbegrijpelijk dat zij het nieuws mag presenteren.

 7. By the way

  Opvallend nieuwtje na het onderzoeksrapportje van afgelopen week ;)

  Misschien kan hij ook naar de VS om updates over Trump te maken… Dat onlast Erik Mouthaan dan een beetje. Die heeft het er maar druk mee.

 8. Mediaprak

  Even wachten op de jaarcijfers van RTL en de daaruitvoortvloeiende bezuinigingen. Bijv het stoppen van laat (23:30)nieuws.

 9. eindregie

  lezen de bovenstaande reageerders het bericht wel ? Pieter Klein blijft gewoon bij RTL nieuws en gaat zelf weer op pad.

 10. Rubicon

  Goede bevlogen journalist. Hoop dat hij het ambacht weer goed gaat dienen. Verwacht er veel van. Vakman.

 11. GW

  Ik vraag me oprecht af hoe dit in de praktijk gaat werken. Iemand is jarenlang je leidinggevende, doet opeens een stapje terug en heeft dan opeens evenveel zeggenschap in bijv. een weekvergadering. Lijkt me een beetje raar.

  Ik zeg niet dat het niet gaat werken, ik vraag me alleen oprecht af “hoe?”.

  Pieter Klein is wel een interessante journalist. Hij weigerde ook als een kip zonder kip achter die hele (wat later bleek) ongefundeerde Omtzigt-hype aan te lopen. Begin een eigen nieuwskanaal met Hella Hueck! :))

 12. Meneer van Beheer

  Geen haar op zijn hoofd die eraan denkt te blijven.

 13. GW

  @Meneer van Beheer: Hehe. Heel erg droog, maar ik moest stiekem toch gniffelen.

  edit: Kip zonder kop.

 14. J

  Professor Nicolai en Dr. Beckand komt ook terug met 3e seizoen (https://www.linkedin.com/in/sjkuijpers/, https://bluecircle.nl/redacteur-wetenschap-entertainment)

  Dus zaterdag zal zo worden:

  20:00 TV Kantine / Wannabees / Benidorm Bastards(?)
  20:30 Weet Ik Veel / It Takes 2 / Professor Nicolai & Dr. Beckand
  22:00/22:25 Op Goed Geluk / Wie Ben Ik? / ????

  * Benidorm B. was eind vorig jaar ergens iets over geschreven, maar nog niet door RTL zelf gemeld. It Takes Two terug naar zaterdag want zondag lijkt al vol.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.