Gordon verwijdert allerlei passages uit nepbiografie

Een ongelukkiger moment voor de presentatie van zijn eigen biografie had Gordon niet kunnen kiezen: vorige week woensdag, toen Humberto Tan zijn ontslag bij RTL Late Night bekendmaakte. Vervolgens ging het vooral over Tan en raakte de biografie Gordon een beetje ondergesneeuwd. De aandacht voor het boek viel Gordon zelf een beetje tegen en dat is volgens velen maar goed ook: maar liefst 81 procent van de Shownieuws-kijkers gaf aan te denken dat Gordon liegt in de biografie.

De vermeende onwaarheden die in het boek van Gordon staan leiden nu tot aanpassingen in nieuwe drukken. Zo wist onder meer zijn zus Lydia af te dwingen dat nieuwe drukken worden aangepast: Gordon mag niet meer beweren dat hij denkt dat al zijn broers en zussen zijn verkracht in het verleden.

Een woordvoerder van Uitgeverij Overamstel, die het boek van Gordon uitgeeft, liet aan Buzze weten: “Wij hebben uiteraard kennisgenomen van het feit dat mevrouw Heuckeroth moeite had met enkele passages in het boek van Gordon, hebben dat serieus genomen en zijn daarover in contact gegaan met de advocaat van mevrouw Heuckeroth.

Ondertussen is ook een passage over Erik de Zwart aangepast, waarin werd beweerd dat hij heeft gesjoemeld bij een tv-programma. “Op verzoek van Erik de Zwart is de passage aangepast en zijn naam uit het boek verwijderd“, aldus Gordons manager.

Bovendien heeft De Zwart een schadevergoeding gekregen, laat diens advocaat weten. “Fijn dat Gordon dit nu in het openbaar toegeeft, maar feit blijft dat deze onjuistheden staan opgenomen in 60.000 boeken die in de boekenkast komen te staan. Een schadevergoeding was dan ook op zijn plaats.

Ondertussen neemt ook Gordons broer Johny juridische stappen. Hij stelt dat Gordons biografie ‘een groot fantasieverhaal’ is.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen