Talkshow Humberto Tan gered door noodaggregaat

Door de stroomstoring in Amsterdam zaten niet alleen tienduizenden mensen, maar ook het programma RTL Late Night vrijdagavond zonder stroom. De show werd gered door een noodaggregaat. Dat vertelde Humberto Tan in de uitzending op RTL 4. Tan, die aanvankelijk misschien wel dacht dat de zender toch alvast de stekker uit zijn talkshow had getrokken, presenteerde vanaf een wel héél donker Rembrandtplein. Achter Tan was te zien dat op het plein geen enkel lampje brandde.

Door een kabel die tijdens graafwerkzaamheden geraakt werd, ontstond er in Amsterdam een kettingreactie die op diverse plekken kortsluiting veroorzaakte. “We gaan beginnen met het nieuws en we gaan gewoon hier met onszelf beginnen, want normaal gesproken is er hier op het Rembrandtplein gewoon heel veel licht, maar het is hier al de hele avond aardig donker.”

Tan legde zijn kijkers uit wat er aan de hand is. “Het centrum van Amsterdam wordt al de hele dag geteisterd door een grote stroomstoring. Op een aantal punten ontstond kortsluiting, waarbij een levensgevaarlijke situatie ontstond (zie filmpje). Dertigduizend huishoudens hebben hier last van, hè. En net was het licht weer even aan hier, maar dat is weer uitgegaan.”

Hoe kan het dan dat RTL Late Night wél licht had? “Ik zal het uitleggen. De afgelopen drie jaar is het al twee keer eerder gebeurd dat het Rembrandtplein zonder stroom zat. De tweede keer hadden we gaan aggregatie, dus er staat nu een heel grote wagen hier, die alleen voor dit hotel en deze uitzending elektriciteit genereert. Dus als wij weggaan hebben de hotelgasten weer geen stroom, ha ha.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen