Arjen Lubach steekt draak met ‘fangirl’ Eva Jinek

Geplaatst op Mon 19 Mar 2018 om 11:45

Arjen Lubach vindt het ongelooflijk dat de redactie van Brandpunt+ uitgerekend Eva Jinek op het interview met Hillary Clinton heeft gezet. Dat liet hij gisteren blijken in zijn talkshow Zondag Met Lubach. Jinek ziet Clinton als een idool en liet dat in de uitzending blijken ook. Op een gegeven moment rende ze zelfs naar een fotolijstje toe dat ze aan Clinton wilde laten zien; ze heeft al sinds haar jeugd een foto van de Clintons in huis staan. “Eva is dus gewoon een fangirl van de Clintons.”

Dat is prima natuurlijk, aldus Lubach. “Ik heb ook idolen. Je weet wie je bent, Rick Brandsteder. Maar misschien had Brandpunt+ als ze een goed interview wilden, niet de grootste Clinton-fan moeten vragen.”

Het was compleet kritiekloos, vindt hij. “Je hebt zeg maar een kritisch interview, dan heb je een hele tijd niks, dan heb je Dionne Stax die een vraag aan Amalia mocht stellen, dan weer een hele tijd niks, dan heb je Erica Terpstra met de Dalai Lama, dan heb je het nummer I Will Always Love You van Whitney Houston, en dan weer een hele tijd niks. En dan denk je: waar is dan het interview van Eva Jinek? Geen idee, dat is niet meer te zien met het blote oog.”

Vervolgens kwam Lubach met een uitermate geestig filmpje waarin niet Jinek, maar híj Clinton interviewt (zie onderstaand). “Hello, I am Arjen Lubach from Arjen Lubach+. Gadverdamme, die stoel is helemaal nat.”

Overigens zijn er ook mensen die het ongelooflijk vinden dat de NPO uitgerekend de vrouw van D66-minister Ollongren op de productie van twee van zijn prominentste politiek georiënteerde programma’s zet: de nieuwe DWDD-vervanger, en… Zondag Met Lubach.

Foto: VPRO
17 Reacties op “Arjen Lubach steekt draak met ‘fangirl’ Eva Jinek”


 1. Bears' den

  Vind hem een naar links mannetje, maar hier slaat ie de spijker op z’n kop..

 2. Kaaskijker

  Dat was gênant Eva Jinek.

 3. Ron

  Geweldig was het weer gisteren. Elke week op en top tot in de puntjes gemaakt door research en nog zeer geestig ook. Subliem!

 4. Otto Groeneveld

  Doe zoiets lekker buiten de uitzending. Je moet je als D66 toch helemaal kapot schamen. Als je zoiets zou doen in een journalistieke opleiding wordt je van school gestuurd. Onvoorstelbaar echte ieder journalistieke schaamte voorbij. Kan mij voorstellen dat je bij zaken als oorlogsmisdaden of kindermoorden je niet objectief hoeft te zijn maar bij een Clinton??? Goed door de mand gevallen publieke. Na Keulen, Hannover, Zweden, EU Brussel, gifgas Irak, nepnieuws Moskou, en de andere talloze subjectieve verslaggeving was dit weer de zoveelste.

 5. Brimstig

  Geweldige uitzending gisteren van Lubach! Niet alleen dit stuk was erg goed, hij bracht ook heel duidelijk naar voren waarom de Sleepwet geen succes is.

 6. Ginek

  Zou Arjen een foto van Kasja & Irene op zijn nachtkastje?

 7. tegengas

  Het interview was bijna net zo tenenkrommend als ooit Boudewijn Büch met Mick Jagger. Bijna, want Büch had de vertaling van zijn vragen uit een Prisma woordenboekje gehaald.

 8. tammer

  Heel genant voor Eva Jinek. Briljant op haar plaats gezet. Nat op de stoel.

 9. age

  De Wereld Draait Doorrrrrrr vindt altijd alles van Zondag met Lubach geweldig ! en we moeten elke week een paar leuke flitsen zien..
  Zouden ze vanavond ook iets van het item van het filmpje Lubach ‘interviewt’ Hillary Clinton (durven) uitzenden?

 10. antipolitiekcorrect

  arjan, je bent een echte kerel,
  jij durft t te zeggen,
  [echt genoten]

  zo zie je maar, nepnieuws maken is geen kunst,

  zou dat interview van eva ook NEPnieuws zijn ??
  zou zo maar kunnen.

 11. Frans

  Age , natuurlijk gaan ze dat niet doen, scharreltje Eva mag niet gekwetst worden

 12. Mediaprak

  Het was dan ook briljant in elkaar gezet. Vooral die kleine bijzin in zgn telefoontje met broer: “Ik woon nu al 30 jaar in Nederland maar praat nog steeds met een American eksent”. Oef wat zal er op de bank naast Eva gelachen zijn..

 13. SOLANGE

  Die Eva moet gewoon in Amerika gaan wonen maar daar is ze een… nobody… dus daarom maar Nederland Moet haar sowieso niet met dr overdreven accent

 14. Sjaak

  waarom behandelt Arjen altijd wel de onderwerpen die al die lapswansen die zich journalist noemen in dit land altijd laten liggen??

 15. Annoniemus

  Lubach is afhankelijk van zijn tekstschrijvers , zelf kan hij nl helemaal niets !

 16. Martin

  Lubach heeft die irritante adhd Jinek met die grote waterige kl oot ogen en hysterische gilstem met accent goed op haar nummer gezet. Hillary is een ouwe dronkenlap en haar man een viespeuk. Ze hebben veel ellende gebracht in Amerika vooral die ouwe dronkenlap Hillary.

 17. Martin

  En inderdaad Eva moet lekker oprotten en in Amerika gaan wonen, daar weet niemand wie ze is en kan ze gaan inpakken bij de kassa van een supermarkt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.