Edwin Evers stopt dit jaar mogelijk bij Radio 538

De geruchten over een mogelijk vertrek van Edwin Evers bij Radio 538 zouden zomaar eens waarheid kunnen blijken. De radiomiljonair bekent deze week namelijk in de Story dat hij nog niet weet of hij zijn contract dit jaar gaat verlengen. Dat is te lezen in het showbizzblad. Evers weet niet of hij verder wil met Evers Staat Op. “Mijn contract loopt tot eind dit jaar. De komende maanden ga ik me bezinnen op mijn toekomst. Ik weet nog niet of ik ga stoppen bij 538“, aldus de 46-jarige presentator.

Een 538-exit betekent echter niet een radio-exit. “Ik stop in elk geval niet met radio maken. Ik zie mijzelf dat de komende tien jaar nog wel doen. Alleen weet ik niet of dat bij 538 is.”

Evers heeft in het verleden al wel meerdere keren aangegeven dat áls hij naar een andere zender gaat, hij in elk geval niet meer de ochtendshow gaat presenteren. Dat herhaalde hij vorig jaar toen er geruchten waren over een overstap naar 538-zuster Sky Radio.

Voor Talpa Radio zou een transfer van Evers naar de ochtend van Sky Radio niet verkeerd zijn, omdat Sky daarmee een boost krijgt en 538 kan verjongen met Frank Dane in de ochtend.

Want dat Frank Dane de beoogd opvolger is van Evers is een publiek geheim. Op een gegeven moment komt er een punt waarop Evers ermee ophoudt, zei programmadirecteur Dave Minneboo vorig jaar. “We moeten erop anticiperen en daarom zijn we ook heel erg bezig om Frank Dane echt klaar te stomen daarvoor. Dat is natuurlijk een van de gegadigden die dat zou kunnen doen. Wat mij betreft mag Evers ook nog jaren doorgaan als hij dat wil.

Dane interviewde Evers deze maand nog voor RTL Boulevard en ook toen werd zijn mogelijke vertrek al even aangestipt.

Wat denkt de Story? “De verwachting is dat Edwin volgend jaar, al dan niet bij een ander radiostation, in de middag te beluisteren zal zijn. Dat zal, éíndelijk, meer stabiliteit in zijn privéleven geven“, aldus het blad. “Nu hij zo gelukkig is met Esther, zou hij zijn relatie niet meer op het spel willen zetten en verkiest hij privégeluk boven zijn radiocarrière.”

Evers verdient volgens ‘betrouwbare bronnen’ in Story vier miljoen euro per jaar bij Radio 538. Daarvan moet hij wel zijn eigen team betalen, weet het blad.

Het Story-interview met Edwin Evers kunt u lezen via Blendle.

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen