Edwin Evers stopt dit jaar mogelijk bij Radio 538

Geplaatst op Mon 19 Mar 2018 om 11:00

De geruchten over een mogelijk vertrek van Edwin Evers bij Radio 538 zouden zomaar eens waarheid kunnen blijken. De radiomiljonair bekent deze week namelijk in de Story dat hij nog niet weet of hij zijn contract dit jaar gaat verlengen. Dat is te lezen in het showbizzblad. Evers weet niet of hij verder wil met Evers Staat Op. “Mijn contract loopt tot eind dit jaar. De komende maanden ga ik me bezinnen op mijn toekomst. Ik weet nog niet of ik ga stoppen bij 538“, aldus de 46-jarige presentator.

Een 538-exit betekent echter niet een radio-exit. “Ik stop in elk geval niet met radio maken. Ik zie mijzelf dat de komende tien jaar nog wel doen. Alleen weet ik niet of dat bij 538 is.”

Evers heeft in het verleden al wel meerdere keren aangegeven dat áls hij naar een andere zender gaat, hij in elk geval niet meer de ochtendshow gaat presenteren. Dat herhaalde hij vorig jaar toen er geruchten waren over een overstap naar 538-zuster Sky Radio.

Voor Talpa Radio zou een transfer van Evers naar de ochtend van Sky Radio niet verkeerd zijn, omdat Sky daarmee een boost krijgt en 538 kan verjongen met Frank Dane in de ochtend.

Want dat Frank Dane de beoogd opvolger is van Evers is een publiek geheim. Op een gegeven moment komt er een punt waarop Evers ermee ophoudt, zei programmadirecteur Dave Minneboo vorig jaar. “We moeten erop anticiperen en daarom zijn we ook heel erg bezig om Frank Dane echt klaar te stomen daarvoor. Dat is natuurlijk een van de gegadigden die dat zou kunnen doen. Wat mij betreft mag Evers ook nog jaren doorgaan als hij dat wil.

Dane interviewde Evers deze maand nog voor RTL Boulevard en ook toen werd zijn mogelijke vertrek al even aangestipt.

Wat denkt de Story? “De verwachting is dat Edwin volgend jaar, al dan niet bij een ander radiostation, in de middag te beluisteren zal zijn. Dat zal, éíndelijk, meer stabiliteit in zijn privéleven geven“, aldus het blad. “Nu hij zo gelukkig is met Esther, zou hij zijn relatie niet meer op het spel willen zetten en verkiest hij privégeluk boven zijn radiocarrière.”

Evers verdient volgens ‘betrouwbare bronnen’ in Story vier miljoen euro per jaar bij Radio 538. Daarvan moet hij wel zijn eigen team betalen, weet het blad.

Het Story-interview met Edwin Evers kunt u lezen via Blendle.

Foto: Radio 538
31 Reacties op “Edwin Evers stopt dit jaar mogelijk bij Radio 538”


 1. Rubicon

  Icoon. Mooiste is toch te stoppen als het nog goed gaat. Lijkt me goed moment einde jaar. Dane aardige opvolger maar gaat succes van Evers niet evenaren

 2. Ron

  Na de zomer bij Veronica, daar zoeken ze nog een aansprekende DJ voor in de middag. En aangezien Evers te kennen heeft gegeven na 538 nooit geen ochtendradio meer te gaan maken bij een andere zender lijkt me dit een uitstekende plek voor hem. Ik had hem het liefst op Radio 10 gehoord maar dat zit al aardig vol met een Rob van Someren. Die gaat echt niet naar de ochtend omdat Evers naar de middag zou kunnen dan.

 3. Jeroen

  Wat voor contract heeft Evers (en andere mediasterren) eigenlijk? Een jaarcontract kun je niet eindeloos verlengen, dus is het in feite niet een arbeidscontract voor onbepaalde tijd en tekent hij telkens een contract waarin hij belooft in ieder geval nog een jaar te blijven?

 4. Richard Otto

  Gaat Gerard Ekdom zijn plaats overnemen?

 5. ron

  zal wel weer meer geld willen en dan kan je dit natuurlijk het beste zeggen

 6. Alex

  Ik denk dat Evers nog 2 jaar blijft en in het jaar van de volgende zomerspelen zijn afscheid bekend maakt. Ik geloof dat hij die ervaring nog wel eens mee wilt maken.

  Als hij vervolgens de middag van Veronica zou doen, zal de muzieksamenstelling flink op de schop moeten. Evers zal niet iedere dag dezelfde plaat van U2 gaan draaien.

 7. oja

  Ik luisterde afgelopen week naar Evers staat op en voelde de energy wegglippen gedurende de uitzending. Het is beetje eindig dat concept. En tijd inderdaad voor iets nieuws.

 8. Ron

  Zo kun je het steeds vooruit blijven schuiven. Nee, ik denk dat het dit jaar en misschien al na de zomer het doek gaat vallen voor de ochtendshow met Evers. Het wordt ook wel tijd. Het scoort dan ook nog wel als een malle, en misschien volgend jaar ook nog. Maar op een gegeven moment moet je toch iets anders. Dat is voor een zender als 538 ook alleen maar goed want ze verjongen in de rest van de programmering nu ook al, alleen de ochtendshow is voor alle leeftijden.

 9. Moud

  Het staat wel in de Story !!! Een niet echt geloofwaardig blad.

  En dat interview destijds bij Boulevard liep ook niet over van duidelijkheid.

 10. Bart

  @Richard Otto Gerard Ekdom gaat op dit moment niet weg bij Radio 2. Dat is de zender waar je wil zitten op dit moment.

  @Rubicon Frank Dane neemt gewoon de luisteraars mee in de ochtendshow. Er zal niet zoveel veranderen aan de cijfers voor 538. Goede opvolger.

  Edwin Ervers gaat vrijwel zeker naar de middag van Veronica.

 11. Ron

  Dan mag het wel in de Story gestaan hebben maar er zit natuurlijk in de kern wel waarheid in aangezien dit al heel lang speelt en 538 al een tijdje bezig is om Frank Dane klaar te stomen voor de ochtend. Op een gegeven moment is dan ook wel klaar om knopen door te hakken.

 12. Henk

  4 miljoen en ik weet niet hoeveel vakantiedagen

 13. dirk

  Lijkt me beter dat hij helemaal stopt, niet meer de hele dag die gebroeders de boer immitaties.

 14. Alex

  @Henk
  Evers en zijn team brengen dat in een maand alweer op. Dan kan je zoiets vragen.

  @Bart
  Ekdom verdient ruim boven het salarisplafon die de NPO sinds dit jaar voert. Ekdom zijn contract loopt dit najaar af. De kans dat hij aan het rondkijken is, is zeer aannemelijk met de nummer 2 ochtendshow.

 15. Hater

  Nou die gaat echt niet zelf weg hoor, 4 miljoen en dat aantal vakantiedagen gaatie nergens krijgen

 16. Bart

  @Alex Alles wat Gerard Ekdom wil qua muziek en events zit bij Radio 2.
  Als hij een overstap maakt dan zou het alleen maar voor het geld doen. Is belangrijk maar is het in zijn geval nodig? Overstappen kan altijd nog.

 17. Bart

  @Hater Hij heeft ook nooit gezegd daarbij weg ging. Hij zal ter zijner tijd stoppen met zijn programma op 538. Hij blijft wel bij het zelfde bedrijf werken. Daar vallen naast 538 ook SKY, Radio 10 en Radio Veronica onder.

 18. Me

  EINDELIJK 25 JAAR TE LAAT !!!!

 19. 539

  Rubicon
  Mon 19 Mar 2018 om 11:07
  Het gaat al jaren niet goed met 538

 20. Peter

  Hij krijgt geen 4 miljoen aan salaris. Met het grootste deel van dat bedrag betaalt hij de rest van zn team. Die staan kennelijk niet onder contract bij 538.

 21. Mario

  haha 3 mj voor Evers 1 mj voor zijn personeel.
  Nu dat hij aangeeft te stoppen, krijgt hij nog 1 mj per jaar erbij voor 2 jaar.

 22. Mediaprak

  Ik denk aan een weekend show en meer tijd voor band en theater

 23. Ruk

  En bieden maar

 24. Elvis

  Radiomiljonair? komt miljonair voor taan bij iedereen te staan die poen heeft verdiend, wat is dat voor onzin.

 25. ano@niem.nl

  Story als bron ??? Wtf!

  Evers heeft op de radio al te kennen gegeven gewoon door te gaan in de ochtend.

 26. John Ewbank

  Ik geloof geen ruk van al die geruchten.

 27. TopShow

  Evers is top!
  Frank Dane is geweldig.
  Geniet iedere vrijdagavond via de radio of tv van de Frank & Vrijdag Show!
  Geeft een heerlijk weekend gevoel.
  Zoiets als vroeger werd gedaan door Curry & Van Inkel, eerst op Radio Decibel en later op Radio Veronica!

 28. Joep uit Tilburg

  4 miljoen? Het was toch 14. #denktocheensna!

 29. Simon

  Misschien kan hij bij de ING aan de slag.

 30. Mink Vaillant

  Ik hoop dat hij helemaal stopt. Vreselijk uitgekauwde imitaties, onechte lachsalvo’s, wie dat nog leuk vindt snap ik niet.

 31. Dennis

  Evers is echt zo achterhaald. Met die voor de hand liggende grappen waar zijn lachcollega’s dan hard om gaan lachen. Het is zo oubollig dat het sneu is. Evers is zo 1995. Goed gezien Evers, tijd om op te stappen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.