Volkskrant vindt Tubantia-baas mediaflop van de week

Geplaatst op Sun 11 Feb 2018 om 10:30

De Volkskrant roept hoofdredacteur Martha Riemsma van De Twentsche Courant Tubantia uit tot de mediaflop van de week. Dat is te lezen in de kiosk. Riemsma staat nog een paar graden koeler dan Bridget Maasland en toonde dinsdag in een uitzending van Radio 1 geen enkele mededogen met journaliste Britt van Uem, die in de Astrid Joosten-show Wat Verdien Je? klaagde over haar hongerloontje bij de krant. Haar salaris leidde tot enorm veel verontwaardigde reactie.

Riemsma toonde echter geen enkele compassie, maar gaf op de radio vooral aan pissig te zijn. Ze bagatelliseerde het werk van Van Uem. “Voor zwaar journalistiek werk hebben we andere tarieven.

Voor ‘lichte journalistiek’, zoals ze het werk van Van Uem noemde, vindt Riemsma 13 eurocent per woord prima. De Volkskrant verwijt de hoofdredacteur nu niet invoelend te zijn.

De Volkskrant: “Wellicht had ze beter kunnen benadrukken dat het pijnlijk is dat de regionale journalistiek het met sterk krimpende budgetten moet zien te rooien en dat het werk van gewaardeerde, ervaren freelancers als Van Uem inderdaad meer waard is, maar dat het simpelweg niet te betalen is. Dan had Van Uem zich misschien gesteund gevoeld“, aldus de Volkskrant.

Nu concludeerde ze, begrijpelijk, dat ze beter verdiende: Riemsma is een freelancer armer.”

De Volkskrant-rubriek Top & Flop kunt u lezen via Blendle.

Foto: NPO Radio 1
6 Reacties op “Volkskrant vindt Tubantia-baas mediaflop van de week”


 1. max

  Riemsma krijgt hopelijk per abonnee betaald!
  dat wordt dan ook weinig met het aantal vallende lezers hier in Twente

 2. Jelle

  nou, ik vind de volkskrant een flop,
  een krantje voor de subsidievreters,en t bakfietsenvolk,
  met andere woorden,;de simpelen der aarde

 3. Ellie

  Ik heb het interview gehoord. Mevr Riemsma toonde zeker weinig empathie. En ze zei ook nog dat de andere freelancers die voor dit tarief werken daar geheel tevreden mee zijn. Hoe weet ze dat? Heeft dat aan al die mensen gevraagd?
  Tenenkrommend.

 4. animo

  Jelle wat zal jij een hoog IQ hebben als je dit kan schrijven.

 5. frans

  De Volkskrant is al jaren de flop van de dag

 6. Marko Jablan

  De Volkskrant vult al sinds jaar en dag complete pagina’s met teksten van hun lezers, die daar geen euro voor betaald krijgen. Beetje dubbel – beide kranten zijn titels van de Persgroep.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.