Volkskrant vindt Tubantia-baas mediaflop van de week

De Volkskrant roept hoofdredacteur Martha Riemsma van De Twentsche Courant Tubantia uit tot de mediaflop van de week. Dat is te lezen in de kiosk. Riemsma staat nog een paar graden koeler dan Bridget Maasland en toonde dinsdag in een uitzending van Radio 1 geen enkele mededogen met journaliste Britt van Uem, die in de Astrid Joosten-show Wat Verdien Je? klaagde over haar hongerloontje bij de krant. Haar salaris leidde tot enorm veel verontwaardigde reactie.

Riemsma toonde echter geen enkele compassie, maar gaf op de radio vooral aan pissig te zijn. Ze bagatelliseerde het werk van Van Uem. “Voor zwaar journalistiek werk hebben we andere tarieven.

Voor ‘lichte journalistiek’, zoals ze het werk van Van Uem noemde, vindt Riemsma 13 eurocent per woord prima. De Volkskrant verwijt de hoofdredacteur nu niet invoelend te zijn.

De Volkskrant: “Wellicht had ze beter kunnen benadrukken dat het pijnlijk is dat de regionale journalistiek het met sterk krimpende budgetten moet zien te rooien en dat het werk van gewaardeerde, ervaren freelancers als Van Uem inderdaad meer waard is, maar dat het simpelweg niet te betalen is. Dan had Van Uem zich misschien gesteund gevoeld“, aldus de Volkskrant.

Nu concludeerde ze, begrijpelijk, dat ze beter verdiende: Riemsma is een freelancer armer.”

De Volkskrant-rubriek Top & Flop kunt u lezen via Blendle.

Foto: NPO Radio 1

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen