Sander Janson: ‘Erland Galjaard ontsloeg me op feestje’

Geplaatst op Sun 11 Feb 2018 om 11:00

Het was voor Sander Janson al moeilijk toen zijn kindje CampingLife in 2016 na maar liefst vijftien jaar van hem werd afgepakt, maar de manier waarop is al helemaal schrijnend. Programmadirecteur Erland Galjaard van RTL vertelde het Jansen als zijnde een echte party pooper op een feestje van RTL. “Erland vertelde op een RTL-feestje dat mijn programma Campinglife stopte“, vertelt hij in weekblad Story. “Waarom er was besloten mij dat op een feestje te vertellen, weet ik niet.

Janson houdt het verder netjes. “Ik moest het toch een keer horen. Ik vond het in elk geval goed dat Erland het mij persoonlijk vertelde, en dat ik het niet in de wandelgangen moest horen. Desondanks zag ik absoluut niet aankomen dat het programma zou stoppen.

Een reden kreeg hij niet op het RTL-feestje. “Later vernam ik dat het kwam omdat ze een andere programmering wilden op de zaterdagavond.

Een halfjaar na zijn CampingLife-ontslag was Janson alweer onder de pannen. Hij kreeg een nieuw programma dat één minuut duurde. Een maand later maakte hij bekend weer rond te kunnen komen.

En wat doet hij nu? In de Story: “Ik ben op dit moment een pilot aan het opnemen die vergelijkbaar is met Campinglife.

Het Story-interview met Sander Janson kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
25 Reacties op “Sander Janson: ‘Erland Galjaard ontsloeg me op feestje’”


 1. ali

  Zijn coke snuif sletje krijgt voorrang.Zo werkt dat in die wereldje

 2. Yoshi

  De story… Ik geloof er werkelijk niks van.

 3. Mike

  Laatst kon je in dat programma waarin die Belgische Kat meeliep met Wendy weer eens zien wat een naar en dominant mannetje die Erland is. Zo’n hork.

 4. Michiel

  Terecht eruit geschopt. Hoort thuis op SBS.

 5. Alex

  Waarom Campinglife niet naar de zondag verplaatsen, op een zelfde wijze als Eigen huis en tuin?

 6. ron

  Had misschien net zijn lijntje op, anders had die geen ballen om het je te vertellen.

 7. robb

  Sander dit heb je aan jezelf te wijten overal komt een eind aan als je dan niks anders hebt ligt dat alleen aan jezelf,een programma als Camping Life word betaald door sponsors als die afhaken moet RTL stoppen.

 8. Zaterdag

  Wat een arrogante kwal is Erland Galjaard, Coke snuiven is belangrijker. Hij moet de criminaliteit toch beschermen.

 9. Peanut

  Programma liep prima. Als er een sponsor was afgehaakt had er best iets op verzonnen kunnen worden.

 10. kaatje

  Asociaal gedrag noem ik dat .

 11. Lize

  @Robb Wat een onzin, het programma scoorde als een tierelier!

 12. Laurens

  @Robb;
  Zelfs als de sponsors stoppen, kunnen ze gratis op de campings staan en wordt er aan alle kanten meegeholpen. Echt duur om te maken is het dus niet!
  Daarnaast waren de kijkcijfers meer dan prima. SBS6 zou er goed aan doen om het programma over te nemen! Mooie afwisseling van VT Wonen. Ze moeten opletten dat ze geen overkill van dit programma krijgen!

 13. robb

  Kan allemaal zo zijn maar je kan niet denken dat je tot je 67 werk heb bij een programma de opnames zullen 1a2 maanden duren dan heb 10 maand om iets anders te doen.

 14. Inge

  Erdogan Galjaard…. Bah!

 15. Bart

  @Laurens Inderdaad het zou heel goed bij SBS passen.

 16. Ikke

  De essentie is: hoe vertel je slecht nieuws? Niet op een feestje.

 17. Karen

  Erg lullig om dit op een feestje te doen. Misschien dacht hij wel dat jij in een zelfde feeststemming als hem te zijn geweest ofzo. Ben blij dat je ervan af ben.

 18. Erland

  Ik mocht niet met zijn vriendin. Ja dan is t over

 19. Fred

  Het was een heerlijk programma om ideeen op te doen voor de komende vakantie. Over de invulling valt soms te twisten (altijd die families en gemaakt gezellig). We zien de meest prachtige reisprogramma’s maar voor de doorsnee Nederlander die in NL of omringende landen op vakantie gaat is er maar bar weinig op de buis.
  Ik hoop ook echt dat er een plek in de programmering kan komen op een zondag voor Boulevard.

 20. Tvjunkie

  Scoorde beter dan boulevard nu dus tja….

 21. Mediaprak

  Maar hij vertelt dan weer niet dat op dat feestje al een half uur zich vreselijk zat op te dringen aan Wendy…. Tja, dan moet je niet vreemd opkijken van de actie van Erland.

 22. Bart

  @Mediaprak Ik kan me niet voorstellen dat iemand zich in deze tijd nog aan Wendy van Dijk zou willen opdringen. Heb je gezien hoe ze er uit ziet?

 23. BRAAK

  Sander je kop staat me niet aan en ik ben dus niet de enige die dat vind.

 24. Hijgje Huigstra

  Als je na 15 jaar campinggezeik alleen nog maar in staat bent om ‘n programma te “ontwikkelen” dat erg lijkt op datzelfde campinggezeik, dan ben je AF en verdien je het gewoon om ‘n schop onder je (overigens lekkere) reet te krijgen. Uithuilen en doorlopen graag.

 25. Esther

  Braak je bent een ongelofelijke LUL! Of heel lelijk. Ik vermoed een combinatie van beide…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.