Topsalaris Joosten blijkt noodzaak: hoge woonlasten

Geplaatst op Sat 10 Feb 2018 om 11:00

Er was deze week her en der wat verontwaardiging over het hoge salaris dat Astrid Joosten verdient bij BNNVARA. De presentatrice blijkt die 175.000 euro per jaar echter hard nodig te hebben, want haar woonlasten zijn behoorlijk hoog. Dat heeft weekblad Story ontdekt. Joosten verhuisde in 2013 naar een chique penthouse in Amsterdam-Zuid ter waarde van 1,2 miljoen euro. Ze zit daar vast aan 211 euro servicekosten per maand en een maandelijkse VvE-bijdrage van 446 euro.

Naast die maandelijkste kosten van 657 euro komen nog al haar andere vaste lasten, dus een beetje financiële ruimte heeft de presentatrice ook wel nodig.

Overigens krijgt Joosten wel wat terug voor die hoge woonlasten. “Er is een huismeester aanwezig die elke ochtend de krant komt afgeven“, weet de Story.

Die krant kan Joosten lezen in haar penthouse van 190 vierkante meter óf op haar grote terras.

Een foto van Joostens stulpje ziet u in weekblad Story, via Blendle.

Lees ook: Luuk Ikink: ‘Telegraaf overdrijft over Astrid Joosten’ (woensdag)

Foto: BNNVARA, Nick van Ormondt
24 Reacties op “Topsalaris Joosten blijkt noodzaak: hoge woonlasten”


 1. imade

  Dus mensen; verhuizen naar een overpriced penthouse en je moet recht krijgen op riante lonen!!

 2. Zaterdag

  Wat een jaloerse reactie van het pulp blad Story

 3. geen stem

  Zo zijn er honderden in ons land maar die moeten met een minimum rond zien te komen want die horen niet tot de groep graaiers.

 4. F.

  Verhuizen naar een minder dure woning!

 5. Marc E. Putto

  Joosten krijgt natuurlijk veel meer he dan die ‘lousy 175K middels dagvoorzitterschappen/externe presentatieklussen (10-15K per dag(deel) soms. Stel dat je er tien per jaar doet is je inkomen al c.a 3 ton.

 6. transport

  leuk salaris , leuke vouw ook, leuk penthouse niets mis mee!

 7. Enzo Voort

  Haar dure ‘Penthouse’ moet dus worden gefinancierd door de belastingbetaler. Dat zou iedere nuchtere Nederlander wel willen.

 8. Japie

  Zou dat voor mij ook werken als ik ga verhuizen?

 9. JasperV

  Die argumentatie voor een hoog salaris slaat helemaal nergens op en is te absurd voor woorden.

 10. animo

  Wat een rotstreek van story om in dit geval verband te leggen tussen huis en inkomen ,ze heeft haar hele leven gewerkt en had een man die overleden is die ook een inkomen en misschien ook een vermogen had ,als je niet alles uitgeeft kan je een mooi bedrag sparen ,laat dit een les zijn voor iedereen vertel nooit wat je verdient

 11. M@rk-Bred@.

  Dit is dus zo’n typisch voorbeeld van links lullen en rechts zakkenvullen, toch?

 12. Gerard

  Haar vaste lasten zijn nog lager dan die van mij, maar ik heb een veel lager jaar inkomen.

 13. SOLANGE

  Voor een vrouw alleen 190m2 ruimte belachelijk ze kan toch best rondkomen met minder ruimte in de Jordaan moeten de mensen het doen met 49m2 is ook te doen maar ze moet haar stand ophouden met Sylvia Toth en al die miljonAIRS
  en dure levenstijl

 14. tja

  Dit soort reacties kan je dus verwachten Goed gedaan weer Media Courant..

 15. Jantje

  Dat salaris bij BNN/VARA is slechts een fooi en om haar bekendheid te houden. Ze loopt echt binnen met haar eigen bedrijf en klussen in het land

 16. Pietje Pisnicht

  Dit is de VARA de meest achterbakse omroep wereld, wat een aanfluiting dat liberale schorem.

 17. b

  Niks mis mee .

 18. Willem

  700×12=8400 euro.

  Daar heb je geen 175000 voor nodig

 19. joost

  Joh, gun Astrid die 174K.
  Ze betaalt er ook nog bijna 50% belasting van.

  En, als ze het maar niet, nu ze vrijgezel is, gaat aanleggen met die engerd Felix Rottenberg, zoals gefluisterd wordt in Amsterdam.
  Dan daalt ze 80% in mijn sympathie en achting.

 20. Jan

  Oude huis van anouk. Kan ze nu lekker met felix rottenberg hokken

 21. Vincent

  Je wist dat toch allemaal van te voren…?

 22. De Ridder

  @M@rk-Bred@.

  Waarom zou ik moeten denken dat Astrid Joosten links is. Ik heb haar nog nooit op een uitspraak die links is kunnen betrappen. Net als zoveel andere veelverdieners bij de bnnvara die als zijnde links worden aangewezen. Juist het gebrek om links te kunnen zijn zorgt er voor dat ze veel mogen verdienen.

 23. BRAAK

  Astrid is net een huzarenstaatje wat te lang in de zon heeft gelegen. Als ze inderdaad met die Rottenberg ligt te vozen, is ze wel heel diep gezonken. Haar overleden ex zal zich in zijn kist omdraaien als hij het te weten komt eneen vloek over haar uitspreken.

 24. Peter

  Ik ben geen communist en gun iedereen loon naar werken. Maar even een vraag: hoeveel moet Astrid hiervoor werken en is dit in verhouding met het werk van politici?
  Denk dat de vraag het antwoord impliceert… Ik denk dat een ton per jaar ook heel redelijk is voor wat haar verantwoordelijkheid is.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.