Luuk Ikink: ‘Telegraaf overdrijft over Astrid Joosten’

Luuk Ikink vindt het Telegraaf-artikel ‘Hevige verontwaardiging om salaris van Astrid Joosten’ iets te stevig aangezet. Dat liet de showbizzkenner dinsdagavond blijken in RTL Boulevard. Overdrijven is ook een vak, aldus Ikink. De reacties op Joostens salaris – ze onthulde maandag op televisie 175.000 euro per jaar te verdienen – waren eigenlijk opvallend mild, stelt de Boulevardster. “Dat is best wel opmerkelijk, want meestal over salarissen van de NPO gaat het dak eraf, maar dat valt nu wel mee.

De Telegraaf vliegt hiermee dus een beetje uit de bocht, vindt hij. “Er waren aardig wat reacties. Sommige mensen vinden het heel veel en schieten in de vlekken, maar als je online gaat rondneuzen valt eigenlijk die ‘hevige verontwaardiging’ waar over wordt gesproken wel mee. Sommige mensen vinden dat Astrid het ook wel verdient.

Het salaris van Joosten is nooit openbaar geworden, omdat ze altijd onder de balkenendenorm – van nu 181.000 euro per jaar – heeft gezeten.

Joostens collega Matthijs van Nieuwkerk is met 580.000 euro per jaar op de koning na de best verdienende werknemer in de Nederlandse (semi)publieke sector.

Lees ook:
Astrid Joosten verdient 175.000 euro per jaar (dinsdag)
Tim Hofman verdient minder dan Astrid Joosten (dinsdag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen