Tim Hofman verdient minder dan Astrid Joosten

BNNVARA’s Tim Hofman verdient minder geld dan zijn omroepcollega Astrid Joosten. Hij tekende in juli een nieuw driejarig contract bij de omroep, maar wist niet zo’n goed salaris te bedingen als zij. Dat heeft hij laten weten op Twitter. Joosten onthulde maandag op televisie dat ze 175.000 euro per jaar verdient, nipt beneden de balkenendenorm. Sommigen suggereren dat BNNVARA’s mannen vast nóg meer zullen verdienen, maar dat valt wel mee. “NOU, NIET ZOVEEL“, roept Hofman.

Hij vervolgt: “ik in ieder geval niet. Matthijs wel, maar dat is ‘ie waard. overigens, ik weet het salaris van vier vrouwelijke collega’s die ook in beeld werken en die verdienen alle vier meer dan ik. geen zorgen!!! BNNVARA ❤ VROUWE!

Hofman (29), die het hip vindt om elke nieuwe zin te beginnen met een kleine letter in plaats van een hoofdletter, is bij BNNVARA een beetje de nieuwe Filemon Wesselink (38). Hij heeft in het verleden wel regelmatig zijn salaris onthuld.

Wesselink, die al een poosje geen vast contract meer heeft en een beetje richting vergane glorie afdwaalt, onthulde in 2007, toen hij ongeveer net zo oud was als Hofman nu is, 84.000 euro per jaar te verdienen bij BNN. Daarover werd hij uitgelachen door collega’s in Ranking the Stars. In 2011 onthulde hij dat dat bedrag was opgelopen tot zo’n 108.000 euro.

Overigens is er volgens De Telegraaf ‘hevige verontwaardiging’ over het salaris van Astrid Joosten. Leest u daarvoor het Telegraaf-artikel Hevige verontwaardiging om salaris van Astrid Joosten.

Foto: BNNVARA, Jeroen Werkhoven

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen