Kroongetuige ondanks magere kijkcijfers terug op tv

Het programma Kroongetuige stelde in de herfst kijkcijfermatig behoorlijk teleur op RTL 4, maar keert toch terug voor een tweede seizoen. Dat heeft producent Strix Television bekendgemaakt op sociale media. Kroongetuige, waarmee Monic Hendrickx haar presentatiedebuut beleefde, begon in september met bijna 800.000 kijkers op de late zaterdagavond, maar zakte op een gegeven moment weg tot 500.000 kijkers. Teleurstellende scores, maar kennelijk is er toch nog geloof in het format.

Strix is op sociale media op zoek naar medewerkers voor het nieuwe seizoen. Daarin wordt aangegeven dat de opnames al in maart beginnen.

Bij de oproep van Strix op Facebook staat een foto van Monic Hendrickx afgebeeld. Het lijkt er dus op dat ze ook de presentatie van het tweede seizoen zal verzorgen.

RTL 4 heeft nog niet gereageerd op vragen over het nieuwe seizoen van Kroongetuige. Het lijkt er in elk geval op dat het programma ergens in het najaar van start gaat, vermoedelijk op een ander tijdslot.

In Kroongetuige kruipen bekende Nederlanders in de huid van rechercheur. Ze proberen een fictieve misdaad op te lossen. In het eerste seizoen werd daarvoor afgereisd naar Zweden.

Lees ook: Parool vindt RTL 4-show Kroongetuige te ingewikkeld (12 september)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen