Sunny Bergman gaat zondag reageren op Boef-rel

Geplaatst op vr 05 jan 2018 om 17:30

Waarom stiefelt Sunny Bergman woest door Hilversum als de mannen van VI een seksistisch grapje maken en hult ze zich in stilzwijgen als rapper Boef seksistisch naar buiten treedt? Het was een vraag die deze week veelvuldig gesteld werd, onder meer door De Telegraaf en vandaag nog door Vrouw-columniste Hester Zitvast. Na bijna een week te hebben gezwegen, komt de feministische activiste zondag alsnog met een reactie op de rel rond Boef, en wel in de moslimtalkshow De Nieuwe Maan.

Critici suggereren dat Bergman maar al te graag witte seksisten aanpakt, maar dat het aanpakken van minderheden haar vanwege haar politieke correctheid niet zo goed uitkomt. Toch zei ze ‘ja’ tegen een uitnodiging van de talkshow van Nadia Moussaid.

De Nieuwe Maan gaat zondag over seksisme en gelijkwaardigheid. “Steeds meer vrouwen komen op voor hun rechten, met harde sancties voor mannen die de schreef over zijn gegaan. Zo kreeg rapper Boef (Sofiane Boussaadia) de afgelopen week de volle laag nadat hij drie vrouwen op Snapchat ‘kechs’ noemde. Dat is straattaal voor hoeren“, aldus de redactie van het NTR-programma.

Aan tafel praten wij hierover met drie vrouwen die strijden tegen seksisme en voor gelijkwaardigheid zijn: Sunny Bergman, activiste en documentairemaakster, die opriep tot een boycot van Voetbal Inside, de 23-jarige vlogger Selma Omari, die helemaal klaar is met online slutshaming. En Seyran Ates, initiatiefneemster van de eerste liberale moskee in Berlijn en imama in opleiding.

De Nieuwe Maan is zondag om 23.10 uur te zien op NPO 2.

Lees ook:
‘Waar is Sunny Bergman als het over rapper Boef gaat?’ (woensdag)
Vrouw: ‘Veel allochtonen vinden onze vrouwen kechs’ (vandaag)

Foto: RTL
41 Reacties op “Sunny Bergman gaat zondag reageren op Boef-rel”


 1. op naar maandagavond..20.30 ...RTL7

  samen met marianne zwagerman,
  dan word t lachen,
  of ebru umar.johan derksen,
  ik vermoed dat ze heel zielig gaat doen,[heeft ze geleerd van de volgers
  van ”woestijngeloof”]
  daar is de linkse kerk erg gevoelig voor,
  ik hou t liever bij harry mens,

 2. Tieho

  Liberale moskee 😂
  Vrijwillige onderdrukking 🤣

  In amerika bestaat daar een woord voor
  Oxymoron

 3. frans

  Sunny heeft afgewacht wie het meeste betaalde voor haar aanwezigheid

 4. 123

  De Nieuwe Maan is één van de talkshows die meer kijkers verdient – voor WNL Op Zondag geldt hetzelfde. M.b.t. De Nieuwe Maan: het is eigenlijk enorm liberaal en progressief, dus ook ‘autochtone Nederlanders’ zouden deze talkshow prima kunnen zien. Het laat vooral ook zien, dat die radicale islam écht niet door iedereen omarmt wordt, en dat de Nederlandse/westerse normen, waarden en cultuur, de leidraad is. Echt een aanrader voor iedereen die verdieping wil.

  Dat gezegd hebbende: Ik ben benieuwd wat Sunny nu weer te vertellen heeft. Ik persoonlijk, vind haar echt een gevalletje van ‘Liever negatief in het nieuws, dan helemaal niet in het nieuws zijn.’ :.(

 5. Rechts

  Het wordt nu toch echt lachwekkend.
  Van der Gijp had de woorden over homo’s nog niet uitgesproken of mevrouw Bergman zal al schuimnekkend een stukje te tikken op Facebook maar nu moet ze even een week nadenken over een reactie?!

 6. Peter

  Nieuwe Maan heeft op de NPO niets te zoeken net als dat die terroristenvordende religie niets in Nederland heeft te zoeken..

 7. Jeffrey

  Nu de rel rond Boef wat is afgezwakt denk ik er toch wel iets anders over. Ok, Boef is onsymphatiek en het was niet handig wat hij gedaan heeft, maar het is eigenlijk gewoon nog een kind. Waarschijnlijk heeft hij niet de brains om ooit een oprecht persoon te worden, daar is hij duidelijk de persoon niet naar. Hij komt naar voren in dit land door de schaarste van artiesten die de jeugd als doelgroep heeft. Hij heeft een paar leuke clips geschoten met goede beats, maar zijn raps zijn duidelijk niet best en had door elke willekeurig straatschoffie ingerapt kunnen worden. Hij kan er niets aan doen dat er zo weinig talent is op zijn gebied met teksten met inhoud. We moeten gaan uitkijken dat er niet zoiets gaan onstaan als een project x tegen Boef, dat die jongen straks overal in elkaar word geslagen, hoewel een flink pak op zijn broek misschien wel de enigste manier is om deze jongen manieren bij te brengen. Gewoon deze jongen met rust laten nu ander jeugdig talent met niveau naar voren schuiven om clips te schieten voor Youtube. Er deed vorig jaar zo’n goede rapper mee met Hollands got talent, die had pas skills en daar mag Boef niet eens de veters van vastmaken. Tijd voor rapper lukas

 8. Jeffrey

  https://www.youtube.com/watch?v=qPcY62QjAbw

 9. Mike

  Ik haat haar.

 10. Jo

  Sunny Bergman is g*k. Deze vrouw neem ik niet serieus. Haar mening interesseert me niet. Ze moet eens aan het werk en stoppen met graaien vanuit de subsidiepot die griezel.

 11. Wollter

  Vanaf a.s. maandag begint UtopiA weer om 19.30 uur.

 12. Robbie

  Een maand later!

 13. Brekend

  Brekend: Utopia vanaf maandag weer een halfuur van 19.30 tot 20.00 uur!

 14. Bart

  De mening van Sunny Bergman is helemaal niet relevant en doet er helemaal niet toe. Deze vrouw is echt gek en hoort levenslang opgenomen te worden.

 15. Laurens

  @Brekend;
  Bron?

 16. Zuidhorn

  Veel nationalisten die ik ken denken dat ze joods is….

 17. Gert J.

  Geza Hegedüs zal ze waarschijnlijk ook verschrikkelijk vinden. Brrr!

 18. Rob

  De patriot Geza Hegedüs is door een laffe pro-zionistische Geert Wilders afgezet.
  Reden; de relatie met de joodse diaspora stond op het spel.

 19. Bart

  @Laurens Kwam in beeld tijdens de uitzending.

 20. Laurens

  @Bart; zo dom! Eerst zou het in januari verlengd worden, daarna weer eerder en nu dus weer terug?!?
  Vloggende Hollanders naar 19;00 Zeker?

 21. Laurens

  Zie net het bericht van Mediacourant…

 22. Laurens

  Zie net het bericht van M.C….

 23. D@an'76

  @20;13/Rob
  Hegedüs kon in potentie Wilders opvolger worden binnen de landelijke PVV. Dan zouden we echt een rechtse partij hebben in dit land die aansluit met de andere Europese nationalistische partijen. Sunny Bergman zal dit een nachtmerrie scenario hebben gevonden. Ironie; ze is het eindelijk eens met Wilders wat betreft het besluit om onze nationalist Hegedüs af te zetten.

 24. Daan

  Kolder dat ze wacht tot aanstaande zondag. Ze had prima kunnen reageren op het moment dat het speelde. Bij VI kroop ze gelijk in de pen om adverteerders op te roepen VI te boycotten en nu heeft ze zich stil gehouden omdat Boef moslim is en ze daar nu eenmaal niet negatief over mag zijn als eersterangs hypocriet fopfeminist. Jammer en een gemiste kans om eens echt voor vrouwenrechten op te komen. De grapjes van VI zijn onschuldige praat en vergelijking met het werkelijk denkpatroon van deze jonge jongen. Dat is veel zorgerlijker. Het is dat ze haar geloofwaardigheid al veel eerder heeft verloren want anders was dat met niet reageren nu gebeurt.

 25. Mark

  @Rob
  @Daan

  De grootste fout die Wilders heeft begaan sinds de oprichting van de PVV. Hij ziet onze belangen en grieven niet goed. Hans Janmaat en Pim Fortuyn hadden een betere politieke (en vooral sociologische) antenne.

 26. Koosjer

  Hans Janmaat, Pim Fortuyn en Geza Hegedüs zijn antisemieten. Mark, Rob en de rest ga lekker Gretta Duisenberg anaal bevredigen!!!

 27. F’iscadel

  Dat ze tot zondag nodig heeft tot ze reageert zegt genoeg. Ze komt waarschjnlijk met een typische linkse goedpraat -en wegkijkreactie. Nederlanders vindt ze walgelijk en niet-Nederlanders mogen alles maken, en zo is het jarenlang verlopen in ons land! Zulke verraders horen hier niet thuis!!

 28. Bassie

  Stront kan ook stinken?

 29. De Leukste Thuis

  ‘T Sunny-tje in huis…

 30. aammehoela

  Gelet op het tijdstip lees ik op dit forum wel wat ze te zeggen heeft. Maar het is natuurlijk wel heel kwalijk dat ze nog niet heeft gereageerd. Een soort van “Camiel Eurlings gedrag”.

 31. Jan de Greef

  en wie zit op Sunny te wachten??
  Ophitster is het, Wilders verwijten wat zij zelf doet.

  dwdd is er nu niet dus dan maar Nieuwe Man, flutprogramma

 32. K

  vuile antisemieten/nationalisten op dit forum.

 33. harry

  @k jij bent van de douchepolizei om te kijken of iedereen schoon is ?

 34. Peter

  Sunny is een omgenouwde kerel. Het verstand is er ook uitgehaald.

 35. Henk

  Dat zulke mensen nog een podium krijgen, ze durven niet te praten over woningnood en onderdrukking omdat ze bang zijn om dat een bepaalde partij dan meer stemmen zou kunnen krijgen. Dat noemen wij thuis laf, want het zijn meestal de mensen met de kleine portemonnee die onderdrukt worden. Sunny is een marionet van rechts.

 36. SOLANGE

  Sunny spoort niet

 37. Wind

  Dat wijf moet eens goed in haar reet genomen worden!

 38. Jan de Greef

  @ K

  en daar ben ik trots op, beter dan zo’n stille nsb-er (gevaarlijke meeloper)

 39. Floddero Flunk

  Lijkt hier wel West-Korea

 40. Dana

  Waarom probeert Sunny op een blonde vrouw te lijken met haar geverfde haar,waarom zie je donkere vrouwen met pruiken met haar van een blanke (of is het witte of lichte of Ral 8***).

 41. b. gast

  Sunny vindt dat de kritiek op Boef racistisch is. Dit beweerde ze in de Nieuwe Maan. Veel bijval kreeg ze niet, zelfs niet van haar islamitische tafelgenoten in dit programma. Dan moet je toch doorkrijgen dat je volledig doorgeslagen bent.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.