Sunny Bergman gaat zondag reageren op Boef-rel

Waarom stiefelt Sunny Bergman woest door Hilversum als de mannen van VI een seksistisch grapje maken en hult ze zich in stilzwijgen als rapper Boef seksistisch naar buiten treedt? Het was een vraag die deze week veelvuldig gesteld werd, onder meer door De Telegraaf en vandaag nog door Vrouw-columniste Hester Zitvast. Na bijna een week te hebben gezwegen, komt de feministische activiste zondag alsnog met een reactie op de rel rond Boef, en wel in de moslimtalkshow De Nieuwe Maan.

Critici suggereren dat Bergman maar al te graag witte seksisten aanpakt, maar dat het aanpakken van minderheden haar vanwege haar politieke correctheid niet zo goed uitkomt. Toch zei ze ‘ja’ tegen een uitnodiging van de talkshow van Nadia Moussaid.

De Nieuwe Maan gaat zondag over seksisme en gelijkwaardigheid. “Steeds meer vrouwen komen op voor hun rechten, met harde sancties voor mannen die de schreef over zijn gegaan. Zo kreeg rapper Boef (Sofiane Boussaadia) de afgelopen week de volle laag nadat hij drie vrouwen op Snapchat ‘kechs’ noemde. Dat is straattaal voor hoeren“, aldus de redactie van het NTR-programma.

Aan tafel praten wij hierover met drie vrouwen die strijden tegen seksisme en voor gelijkwaardigheid zijn: Sunny Bergman, activiste en documentairemaakster, die opriep tot een boycot van Voetbal Inside, de 23-jarige vlogger Selma Omari, die helemaal klaar is met online slutshaming. En Seyran Ates, initiatiefneemster van de eerste liberale moskee in Berlijn en imama in opleiding.

De Nieuwe Maan is zondag om 23.10 uur te zien op NPO 2.

Lees ook:
‘Waar is Sunny Bergman als het over rapper Boef gaat?’ (woensdag)
Vrouw: ‘Veel allochtonen vinden onze vrouwen kechs’ (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen