SBS 6 wijzigt vooravond: Utopia terug naar 19.30 uur

Geplaatst op vr 05 jan 2018 om 20:29

De vooravond van SBS 6 gaat slechts vijf dagen na de lancering van De Vloggende Hollanders weer op de schop. Onderdeel daarvan is dat de populaire realityshow Utopia na een maand terug verhuist naar 19.30 uur. Dat heeft de zender vanavond laten weten. Een maand geleden verdubbelde SBS 6 de uitzendduur van Utopia, waardoor de aanvangstijd verplaatste van 19.30 naar 19.00 uur. Aansluitend om 20.00 uur is sinds afgelopen maandag de vloggersshow te zien.

De Vloggende Hollander wordt echter behoorlijk slecht bekeken en ook Utopia heeft sinds de verhuizing naar 19.00 uur wat kijkers moeten inleveren. Daarom probeert SBS 6 nu een andere uitzendvolgorde.

De huidige vooravond van SBS 6:

 • 18.00 uur: Hart van Nederland
 • 18.20 uur: Shownieuws
 • 18.30 uur: Trauma Centrum
 • 19.00 uur: Utopia
 • 20.00 uur: De Volgende Hollanders

De nieuwe vooravond van SBS 6, vanaf aanstaande maandag 8 januari:

 • 18.00 uur: Hart van Nederland
 • 18.20 uur: Shownieuws
 • 18.30 uur: De Vloggende Hollanders
 • 19.00 uur: Trauma Centrum
 • 19.30 uur: Utopia

De Vloggende Hollanders wordt dus niet van de buis gehaald, maar op een ander tijdstip geprobeerd. “Hierdoor verwachten wij een beter doorkijkeffect over de gehele avond“, aldus de zender.

De uitzendduur van Utopia blijft een uur.

Foto: SBS
36 Reacties op “SBS 6 wijzigt vooravond: Utopia terug naar 19.30 uur”


 1. T.E.D.

  Bij Talpa leren ze het ook nooit. Dat geschuif heeft die zender kapot gemaakt!

 2. Michiel

  Ongelooflijk dat er na al die jaren van flops, paniekvoetbal en verkeerd programmeren niet eens keihard wordt ingegrepen.

 3. Ruud

  Had dan alleen De Vloggende Hollanders en Trauma Centrum omgewisseld. Dat is het vertrouwde tijdstip van TC nota bene. Nu schuif je ook weer met Utopia en komt de soap gedeeltelijk tegenover GTST te staan. Geen slimme zet!

 4. Laurens

  Utopia blijft een uur, maar nu van 19.30 – 20.30??

 5. zondernaam

  Wanneer gaat hier de bezem eens goed doorheen. SBS6 scoort tegenwoordig echt met niks meer. Echt…hits als Sterren dansen op t ijs. …Uri Geller. ..HvN..Shownieuws. Allemaal verleden tijd. Ze moeten nu het roer compleet omgooien. Totale make over van de zender…Misschien zelfs een andere naam.

 6. Ron

  Nee, gewoon een half uur, van 19.30 uur tot 20.00 uur, waarom zou men tijdens grote concurrent GTST door willen gaan? Fail.

 7. Koen

  Er gebeurt in Utopia te weinig voor een uur. Zeker omdat er te veel wordt herhaald. Ik keek Utopia altijd even terug, maar nu Utopia een uur duurt, kijk ik het niet elke dag terug.
  En voor de Vloggende Hollanders, iedereen wist dat dat niet gaat scoren op televisie behalve SBS6 zelf..

 8. Ron

  Het is gewoon een flop geweest. Het wordt trager, verhaallijnen worden nu uitgemolken i.p.v. dat er meer snelheid is ten opzichten van een half uur TV per dag. Uistekende beslissing om het dus nu weer terug te brengen naar een half uur per dag.

 9. Vrede

  Een uur Utopia was ook veel te lang

 10. Er ist wieder da

  1 seconde is al te lang…

 11. P Pap

  Dit is al een stap in de goede richting,de programmering moet sterker,de vooravond in nu goed ingedeeld alleen prime-time nog niet sommige programma’s van half 10 moeten wisselen met programma’s van half 9.en de animatiefilms moeten ook echt weg op prime-time dit scoort helemaal niet en is meer iets voor s’middags.shownieuws moet weer terug in oude vorm met Patty erbij.hopelijk vindt SBS6 de weg terug omhoog naar de gezellige familiezender waar ook best een kwis of spelprogramma of komische serie mag zijn.

 12. Laurens

  Zo dom van SBS om telkens de vooravond om te gooien. En het ergste is dat hier iedereen van ver ziet aankomen dat dit niet werkt!
  Kijk naar wat werkt bij de overige zenders! Utopia werkt, nieuws in de vooravond scoort en een soap (maar dan goed uitgewerkt!!) werkt.

  18.00 – 18.20 Hart van Nederland (echt terug naar de basis, regionieuws, Piets weer)
  18.20 – 18.40 Shownieuws
  18.40 – 19.00 Nieuws (Rik vd Westelaken, Leonie ter Braak, geen HvNLdames!)
  19.00 – 19.30 Utopia
  19.30 – 20.00 Soap
  20.00 – 20.30 Trauma Centrum/ Show me the Money

  Of, als er minder budget is….

  18.00 – 18.30 Marktplaats
  18.30 – 18.45 HvNL
  18.45 – 19.00 Shownieuws
  19.00 – 19.25 Nieuws
  19.25 – 20.00 Soap / Utopia
  20.00 – 20.30 Trauma Centrum/ Show me the Money

 13. Ron

  Lees nu weer dat het toch een uur blijft, van 19.30 uur tot 20.30 dus in het GTST timeslot. Sorry hoor, maar willen ze van Utopia af of zo?! Dit is gewoon ‘bewuste zelfmoord’ zo…

 14. Jeroen

  Ik geef toe, ik ben een Utopia kijker. Ik baal nu wel van het nieuwe time slot want ik wil graag het nieuws kijken! Maak het aub gewoon weer een half uur??

 15. Peter

  Social influencer, wanneer je dat hoort krijg je accuut scrotum k a n ker

 16. Peter

  Een betere stap is die minkukel eeuit schoppen die de hut nu bestiert.

 17. Peter

  Grootste makke van tv de laatste jaren is dat het kapot geanalyseerd wordt door van die vervelende excelsheettikkers. Weg met die lui.

 18. Frans

  Dat is het hem juist Utopia stopt gewoon eind april en daarom nu lekker veel reclame innen, lange intro herhalingen, ruzie’s. intriges, over elkaar lullen en sex uitmelken, en dan vooral die tweeling met aanhang en de ozo vervelende Romy en Billy en ga zo maar door. ZET DE SLOOP MAAR DOOR TALPA !!!!!!!!!!!!!

 19. Bart

  @Peter Helemaal waar. Als die excelbestanden zouden kloppen zou het niet erg zijn maar dat is niet het geval. Men schijnt de denken dat als je iemand baasje maakt (baantjescarrousel) dat die gene dan ook automatisch een programmering in elkaar kan zetten. Ook dat is niet het geval. In het geval van SBS moet je tussen de mensen staan en niet er boven om te weten wat de kijkers willen en waardoor dus je kijkcijfers en marktaandelen omhoog zullen gaan. Verder ontbreekt er een hart (gevoel) voor televisie, timing/feeling om programmakeuzes en een programmering te maken en bovenal mensenkennis. Dit geld ook voor adverteerders. Deze zitten al jaren te slapen. Mensen zijn veranderd te opzichte van 10/20 jaar geleden. Hoe ze denken, wat ze doen en ook hoe ze geld uitgeven. Er valt veel meer uit te halen voor tv zenders en adverteerders. Alles gaat op de automatische piloot en is een grote eenheidsworst. Ze kijken naar wat de buurman doet en gaan dan het zelfde doen of de buurman heel hart uitlachen. Baasjes zijn autoritair op de werkvloer maar niet het nemen van beslissingen of juist de verkeerde. Er is totaal gebrek aan kennis en creativiteit. Op de werkvloer weet men het vaak beter (echt waar) en daarom trappen de baasjes zo naar beneden. Bang dat het gehoord wordt en bang dat ze het pluche waarop ze zitten kwijt raken. De nieuwe lichting beloofd ook niet veel goeds. Komen allemaal van een media opleiding. TV maken leer je niet op school maar dat zit in je. Nu komen er allemaal jongens en meisjes die denken dat zij de eerste zijn met het geen dat ze hebben verzonnen. Helaas zal dit nog wel even zo blijven en misschien zelfs het medium televisie helemaal kapot maken.

 20. Bart

  @Frans Als Utopia überhaupt stopt dan komt er echt wel een andere reality soap voor in de plaats bij SBS6. Of NET5 of misschien zelfs RTL5. Jij mag er dan niet van houden, een grote groep mensen wel. Er is een markt voor dit soort programma’s. SBS6 is ontzettend stom bezig door Utopia met Gtst te laten over lappen.

 21. Corine

  Zullen er nog steeds mensen zijn,die denken dat Utopia echt is ???
  En de bewoners er van gewone mensen zijn????
  Geen B-acteurs ???? Veeg me op,kom niet meer bij van ,t lachen

 22. Rik

  @Corine Maakt dat wat uit dan? Alles is nep wat je ziet op televisie. Dat is echt niets nieuws hoor.

 23. Ron

  Utopia stopt helemaal niet. Gewoon marketing dit, maar gewoon dat uur zendtijd handhaven op een onmogelijk tijdslot kan natuurlijk niet. Denk dat ze hier snel op terug komen.

 24. Maan Lover

  Die foto bij dit artikel zeg mmmmm Billy en dat andere meisje heerlijk!
  Wat een lekker lichaam die 2

 25. Ruud

  Graag Utopia weer terug naar 30 minuten! De snelheid is uit het programma en de verhaallijnen worden nu uitgemolken. Ik merk dat ik voor het eerst in 4 jaar Utopia-moe ben. Ik kijk het niet meer dagelijks.

 26. Huup

  Ik denk dat John de Mol er zich te veel mee bemoeit.

 27. Social Influencer

  @Peter
  De enige minkukel hier ben jij. Ik ben je mantra en zing in je oren rond! Niet gaan huilen als je heel langzaam aan die ziekte doodgaat…

 28. Uuuh

  Peter was een beetje dom. Maar in bericht drie heeft hij gelijk. Bart ook. Sinds jaren regeert de middelmaat in Tv-land. Programma’s maken is een wetenschap geworden. Sommige mensen lullen alleen nog maar in ‘formats’. De wereld is maakbaar. Hoe stompzinniger hoe beter. Dat heeft jarenlang gewerkt door gebrek aan alternatieven. Maar de huidige tv kijker fladdert alle kanten op. Er zijn nog maar weinig kijkers die hun tv op 1 zender laten staan om af te wachten of het nog leuk wordt. Die tijden zijn voorbij. De enige redding is, denk ik, dat echte programmamakers vrijbaan krijgen (bij de PO) en de CO zich alleen nog maar richten op tv voor niet al te diepgaand amusement. ze hebben bewezen dat ze daar goed en in zijn en dat daar ook een markt voor is. RTL4 zou dan de meer journalistieke zaken zoals het half acht nieuws moeten laten gaan. Ze proberen met hun programmering nu teveel op de PO te lijken. Mooie reden om dan ook RTL latenight te beëindigen.

 29. Mark

  Marktplaats ook een flop. Ben benieuwd hoe ze dat na 5 dagen aan gaan passen. Denk naar late night en om 7 uur weer trauma. :)

 30. P

  Wanneer gaat die Chipp of hoe hij mag heten uit Utopia? Wat een vreselijke smerige vent is dat. Hoe hij met Jose praat.. Verder is hij een vieze profiteur. Zijn vriendin Fay wordt door hem gehersenspoeld en heeft al haar normen en waarden verloren.

 31. Frans

  @Huup, Helemaal met je eens !!!!!
  @P, Dit is precies wat HUUP bedoeld, respectloos en allemaal door J.d.M gestuurd.
  @Bart, Wie zegt dat ik er niet van houd, daarom mag ik nog wel een mening hebben, en dit zijn geen reality soaps maar NEP soaps, en inderdaad een domme stap van ze het langer te maken en nu te verzetten naar GTST slot.

 32. Pietje

  @ Frans

  Leer Nederlands.

 33. PremH

  Ze zijn helemaal de weg kwijt bij sbs

 34. Frans

  @ Pietje

  Wat nou leer Nederlands ???
  Leer lezen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 35. Klaasje

  Pietje heeft gewoon gelijk. Schrijf eens normaal, irritante gek!

 36. Frans

  @ Klaasje

  Over normaal schrijven gesproken.
  En ging het hier niet over Utopia !!!!!!!!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.