Ruud de Wild blij dat hij weg is bij Talpa Radio

Ruud de Wild, de nieuwe nummer één tijdens de middagspits, is er blij mee dat hij geen onderdeel meer is van Talpa Radio. Dat laat hij weten in de VARAgids. De Wild werd ontslagen bij Radio 538 en zit tegenwoordig alweer een tijdje bij NPO Radio 2. “538 is een prachtig bedrijf, maar het is erg veranderd. Zo groot, samen met vier stations onder een dak. Ik zou ook niet met drie schilders samen een schilderij kunnen maken of een atelier kunnen delen“, aldus de radiomaker in de gids.

De Talpa-zenders 538, Sky Radio, Radio 10 en Radio Veronica zijn nu net schilders die van elkaar de groene verf lenen, aldus De Wild. “De groene verf is een mooi metafoor voor een Guus Meeuwis bijvoorbeeld. Die zet zijn auto op de parkeerplaats en gaat zowel bij Evers als bij Giel langs. Daar word ik niet gelukkig van.

Waar moest hij aan wennen bij de NPO? “De structuur. Ik bedoel dat je allemaal omroepen hebt met daarboven de Staten-Generaal. Het lijkt een beetje op Den Haag. Iedere omroep is een ministerie, die overleggen met een kabinet en die weer met een ­Eerste en Tweede Kamer.

Uiteindelijk werkt die overlegcultuur best wel goed, aldus De Wild. “Ik heb gezien dat, ondanks dat het misschien iets trager gaat, er op een heel goede manier over dingen nagedacht wordt.”

De NPO-cultuur heeft De Wilds ogen geopend. “Het haalt alles wat ik voorheen leerde bij de commerciëlen onderuit. Daar riepen we altijd dat het allemaal hits moesten zijn en dat muziek moest worden getest.”

Hier bij NPO Radio 2 testen we helemaal niks. We stemmen in een gezamenlijk overleg over wat de TOPSONG wordt en het werkt. Omdat het uit je onderbuik komt.”

Het VARAgids-interview met Ruud de Wild kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen