Daphne Bunskoek zat in de klas met Juf Ank

Daphne Bunskoek heeft in haar jeugd samen in de klas gezeten met Ilse Warringa, de actrice achter het razend populaire personage Juf Ank uit De Luizenmoeder. Dat vertelde de tv-ster maandag in haar programma 5 Uur Live, waar ze in korte tijd helemaal haar draai heeft gevonden. Bunskoek vond het leuk om Warringa te ontvangen in haar show. “Ilse, wij hebben samen op school gezeten bij de docent-drama-opleiding. Wij zijn opgeleid tot leraar. Nooit meer iets mee gedaan. Jij?

Ook Warringa is nooit dramadocent geworden. Bunskoek: “Die liefde heeft jou niet echt gegrepen, hè? Was het voor jou snel duidelijk waar die liefde wel lag?

Warringa: “Ja, want toen ik daar op kwam wist ik ook niet dat het een docentenopleiding was. Ik schrok me dood. Ik had me totaal niet voorbereid, maar ik vond het zo leuk daar, want het was natuurlijk een anarchistisch bolwerk. We mochten alles doen wat we wilden, toch? We hadden heel rare voorstellingen. Ik kan me jou ook nog herinneren in een heel grappige voorstelling.

Bunskoek: “Je kon heel veel proberen en uiteindelijk heeft dat ook nog wel zin voor je eigen vorming.”

Warringa: “Ja, zeker. Dat was zo goed. Je kon zo veel uitproberen en je kon zo heel erg je eigen smaak ontwikkelen.”

De Luizenmoeder is momenteel razend populair onder veel Nederlanders. De serie over Juf Ank en haar collega’s trekt miljoenen kijkers naar het beeldscherm.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen