Ook NRC houdt rekening met einde RTL Late Night

Het zou zomaar kunnen dat het tijdperk van Humberto Tans RTL Late Night over een paar maanden voorbij is nu zijn kijkcijfers alleen maar slechter worden. Zelf gaf Tan al aan dat hij rekening houdt met een einde op 1 juli, als zijn contract verloopt, en sindsdien spelen anderen ook in op een RTLLN-exit op die dag. Zo vreest de directeur van AT5 voor zijn ontslag, waarschuwde De Telegraaf Tan voor een naderend einde op 1 juli en ziet ook Özcan Akyol het somber in. Daar sluit NRC zich nu bij aan.

Tv-recensent Arjen Fortuin van NRC geeft vandaag aan dat hij weinig fiducie heeft in een goede afloop: “Steeds minder mensen houden er rekening mee dat RTL Late Night na de zomer nog bestaat.

De kijkcijfers van RTL Late Night zijn nu al een jaar behoorlijk slecht. “Inmiddels is de bodem in zicht gekomen. Begin deze week waren er minder dan 400.000 kijkers over, voor een programma dat gewend was op een miljoen te mikken.”

Zelf besloot Fortuin om woensdag weer eens naar RTL Late Night te kijken in plaats van naar Eva Jinek. “Voor je het weet kan het niet meer.

Eigenlijk stemde die uitzending hem best tevreden. Fortuin zag een aflevering ‘waar geen van de concurrenten zich voor zou schamen’. Hij zou het ‘zonde’ vinden als RTL Late Night daadwerkelijk verdwijnt, maar: “De kijker krijgt altijd gelijk in de telzieke omroepwereld.

De NRC-column ‘Jammer dat het warme bad van Humberto Tan leegloopt’ kunt u lezen op de NRC-site.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen