AT5-directeur vreest voor ontslag Humberto Tan

Het is nog maar twee jaar geleden dat Humberto Tan in zijn eigen talkshow het winnen van de Omroepman van het Jaar-prijs vierde. Inmiddels is de ster van de RTL 4-presentator dalende en lijkt hij onderweg naar de uitgang. Volgens Paul van Gessel, directeur van AT5 en NH Media, is het duidelijk dat het hard kan gaan in de mediawereld. Hij vreest het ergste voor het gezicht van RTL Late Night. “Het opportunisme in de mediawereld is groot“, vertelt hij op NPO Radio 1.

De vrouw die mede heeft gezorgd voor de decimering van Tans kijkcijfers, Eva Jinek, trad deze week in de voetsporen van Tan door met de titel Omroepvrouw van het Jaar naar huis te gaan. Van Gessel: “Het is wel opportunistisch aan het worden, want een paar jaar geleden won Humberto Tan ook de Omroepman van het Jaar-prijs. Iedereen zei ‘halleluja’ omdat het nieuw en fris was, maar daar heeft iedereen inmiddels ook een andere mening over, dus het kan hard gaan.”

De teneur kan wel héél snel omslaan, vindt Van Gessel. “Het was in de zomer zelfs zo: Jinek kwam in plaats van Jeroen Pauw en toen hoorde je heel negatieve recensies over dat we ‘eigenlijk ook wel klaar zijn met Pauw’. Niet dat het de werkelijkheid wordt, maar het opportunisme in de mediawereld is groot.”

Het moet volgens hem afgelopen zijn met dat opportunisme. “Dit is een oproep naar zenderbazen ook om enig geduld en stabiliteit te creëren, want dit zijn mensen met talent en kwaliteit. Die moet je heel stabiel weten te houden, dus niet nu bij inzakkende kijkcijfers heel opportunistisch in de paniekmodus slaan. Dat is wat ik vrees wat er binnenkort zou kunnen gaan gebeuren met Humberto.”

Als RTL 4 Tan daadwerkelijk van de buis haalt, dan heeft Van Gessel daar overigens nog wel begrip voor. “Er speelt daar natuurlijk ook nog een commercieel belang om in te grijpen.

Toch gelooft hij het meest in continuïteit. “Het gezag wat Eva Jinek nu heeft verworven, komt ook voort uit het feit dat ze stug doorgaat en blijft investeren en het vertrouwen blijft uitspreken in zo’n persoon.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen