Ook NPO Radio 1 ziet boter op hoofd van Boulevard

Geplaatst op vr 19 jan 2018 om 16:40

Niet alleen de Volkskrant, maar ook NPO Radio 1 vindt dat RTL Boulevard boter op het hoofd heeft als het gaat om de berichtgeving over realityster Samantha de Jong. Columnist Kees van Amstel heeft op de radio geen spaan heel gelaten van de showrubriek. Dat was te horen in de ether. Van Amstel vindt het ongelooflijk dat de Boulevard-sterren op tv riepen dat ze niet willen speculeren over haar toestand, nadat ze minutenlang zinspeelden op een eventuele zelfmoordpoging.

Showkenner Bridget Maasland begon haar verhaal met dat er niets bevestigd is. “‘Niets bevestigd’: dan houdt het een beetje op, want een journalist publiceert natuurlijk zonder bevestiging helemaal niets. Maar ja, daar heeft een roddel… ik bedoel showbizzprogramma natuurlijk helemaal geen ruk aan“, aldus Van Amstel.

Vervolgens gaf Maasland aan dat er geruchten waren, ‘zelfs over dat het een zelfmoordpoging zou zijn, dat gonst overal’. Van Amstel: “‘Het gonst overal’, ‘geruchten’, ‘het zou gaan om’ en ze hadden zelfs getuigen van dichtbij het slachtoffer. Ze hadden het ‘rondom de familie’ gehoord. Wat is rondom de familie? Een afgestoten neef of een schele achteroom? Maar ook daar werd niets bevestigd.”

Het bleef allemaal maar vaag, aldus Van Amstel. “Er werd gespeculeerd over een zelfmoord en dat zou bevestigd zijn door mysterieuze ‘rondom de familie’-types, maar er is niets bevestigd, dus dan ben je wel heel erg aan het speculeren, toch, Boulevard?

Vervolgens riep Maasland dat ze niet wil speculeren. Van Amstel: “Dat vind ik zo grappig, hè. Ze zeggen nadat ze minutenlang hebben gespeculeerd over een zelfmoord dat ze daar niet over gaan speculeren, want te precair. Dan sluiten ze af met ‘zeker als het daar wel om zou gaan’. Toch weer even speculeren…

Bridget Maasland heeft gereageerd op het radio-item: “Zo waar, Kees van Amstel, xxx.

De bewuste radiocolumn van Kees van Amstel ziet u onderstaand.

Lees ook: Volkskrant vindt dat Boulevard boter op hoofd heeft (gisteren)

Foto: RTL
9 Reacties op “Ook NPO Radio 1 ziet boter op hoofd van Boulevard”


 1. Mario

  Einde van ’t jaar is RTL opgebrand.

 2. Vrijdag

  De boter botox hoofden worden steeds ranziger.

 3. Vrede

  Tja,sinds Humberto Tan (en Frank Dane was een extra bevestiging) weten we dat ze totaal niet objectief zijn.

 4. ome H

  Leuke column Kees

 5. Michiel

  @ Vrede
  Gelukkig is de staatsomroep dat wel he.

 6. Andy

  Kees van Amstel is de pa van Enzo Knol!

 7. A.Zijn

  Ik ben zo geiI als boter.

 8. P.Eper

  A.Zijn, steek dan mijn peperstaaf in je

 9. Bart

  @michiel Hoe is het nou om fan een zender te zijn?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.