Ook NPO Radio 1 ziet boter op hoofd van Boulevard

Niet alleen de Volkskrant, maar ook NPO Radio 1 vindt dat RTL Boulevard boter op het hoofd heeft als het gaat om de berichtgeving over realityster Samantha de Jong. Columnist Kees van Amstel heeft op de radio geen spaan heel gelaten van de showrubriek. Dat was te horen in de ether. Van Amstel vindt het ongelooflijk dat de Boulevard-sterren op tv riepen dat ze niet willen speculeren over haar toestand, nadat ze minutenlang zinspeelden op een eventuele zelfmoordpoging.

Showkenner Bridget Maasland begon haar verhaal met dat er niets bevestigd is. “‘Niets bevestigd’: dan houdt het een beetje op, want een journalist publiceert natuurlijk zonder bevestiging helemaal niets. Maar ja, daar heeft een roddel… ik bedoel showbizzprogramma natuurlijk helemaal geen ruk aan“, aldus Van Amstel.

Vervolgens gaf Maasland aan dat er geruchten waren, ‘zelfs over dat het een zelfmoordpoging zou zijn, dat gonst overal’. Van Amstel: “‘Het gonst overal’, ‘geruchten’, ‘het zou gaan om’ en ze hadden zelfs getuigen van dichtbij het slachtoffer. Ze hadden het ‘rondom de familie’ gehoord. Wat is rondom de familie? Een afgestoten neef of een schele achteroom? Maar ook daar werd niets bevestigd.”

Het bleef allemaal maar vaag, aldus Van Amstel. “Er werd gespeculeerd over een zelfmoord en dat zou bevestigd zijn door mysterieuze ‘rondom de familie’-types, maar er is niets bevestigd, dus dan ben je wel heel erg aan het speculeren, toch, Boulevard?

Vervolgens riep Maasland dat ze niet wil speculeren. Van Amstel: “Dat vind ik zo grappig, hè. Ze zeggen nadat ze minutenlang hebben gespeculeerd over een zelfmoord dat ze daar niet over gaan speculeren, want te precair. Dan sluiten ze af met ‘zeker als het daar wel om zou gaan’. Toch weer even speculeren…

Bridget Maasland heeft gereageerd op het radio-item: “Zo waar, Kees van Amstel, xxx.

De bewuste radiocolumn van Kees van Amstel ziet u onderstaand.

Lees ook: Volkskrant vindt dat Boulevard boter op hoofd heeft (gisteren)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen