Nog maar paar uur per dag nieuws op RTL Z

De lineaire 24-uurszender RTL Z stelt ruim twee jaar na de start niets meer voor als nieuws- en actualiteitenplatform. Nadat vorig jaar al de actuele avondprogrammering werd vervangen voor buitenlandse reality, is er nu gestopt met de non-stop nieuwsprogrammering overdag. Er zijn nu nog maar twee nieuwsblokken: één in de ochtend van 9 tot 11 uur en één in de namiddag van 16 tot 18 uur. Ervoor en erna kan men op RTL 4 terecht, er tussenin zijn slechts wat nieuwsflitsen te zien.

Hier is bewust voor gekozen, zegt Perry Feenstra, hoofd economisch nieuws bij RTL Nieuws. “We hebben stevig gekozen. Alleen in de ochtend en in de namiddag nog Nieuws-tv. Verder zitten de kijkers naar hun pc, of telefoon te kijken. De stevige keuze voor online pakt overigens zeer goed uit. Niemand weet het nog, maar RTL Z gaat beter dan ooit.

Ondertussen is er van de lineaire zender RTL Z echter nog maar weinig over. Overdag wordt nu urenlang het buitenlandse programma Flashback uitgezonden. “We hebben nu eenmaal de bakens enigszins verlegd naar online. En dat gaat erg goed, kan ik u vertellen“, zegt Feenstra.

RTL Z trok gisteren op het hoogtepunt 77.000 kijkers.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen