Nog maar paar uur per dag nieuws op RTL Z

Geplaatst op vr 19 jan 2018 om 16:23

De lineaire 24-uurszender RTL Z stelt ruim twee jaar na de start niets meer voor als nieuws- en actualiteitenplatform. Nadat vorig jaar al de actuele avondprogrammering werd vervangen voor buitenlandse reality, is er nu gestopt met de non-stop nieuwsprogrammering overdag. Er zijn nu nog maar twee nieuwsblokken: één in de ochtend van 9 tot 11 uur en één in de namiddag van 16 tot 18 uur. Ervoor en erna kan men op RTL 4 terecht, er tussenin zijn slechts wat nieuwsflitsen te zien.

Hier is bewust voor gekozen, zegt Perry Feenstra, hoofd economisch nieuws bij RTL Nieuws. “We hebben stevig gekozen. Alleen in de ochtend en in de namiddag nog Nieuws-tv. Verder zitten de kijkers naar hun pc, of telefoon te kijken. De stevige keuze voor online pakt overigens zeer goed uit. Niemand weet het nog, maar RTL Z gaat beter dan ooit.

Ondertussen is er van de lineaire zender RTL Z echter nog maar weinig over. Overdag wordt nu urenlang het buitenlandse programma Flashback uitgezonden. “We hebben nu eenmaal de bakens enigszins verlegd naar online. En dat gaat erg goed, kan ik u vertellen“, zegt Feenstra.

RTL Z trok gisteren op het hoogtepunt 77.000 kijkers.

Foto: RTL
33 Reacties op “Nog maar paar uur per dag nieuws op RTL Z”


 1. Henk

  RTLZ als zender opheffen. Gewoon weer als dagprogrammering op RTL7. Alle reality programma’s sluiten wel aan op RTL7 kijkers.

 2. Andre

  Wat een onzin, er wordt gewoon keihard bezuinigd. Live nieuws televisie, op de goede manier gemaakt, is juist de tv die er momenteel nog toe doet.

  Journaal extra, i.v.m. storm gisteren 40,2 marktaandeel.

  Toen RTL Z van RTL 7 naar RTL Z hebben ze het RTL Nieuws eruit geschrapt waardoor het alleen nog maar saai zakennieuws was.

 3. piet

  Van de 5 rtl zenders kunnen er wel minimaal 2 van weg met al die herhaling van de herhaling.

 4. Rick

  Ach, we weten allemaal van buiten dat het slecht gaat met RTL.

  Zet toch eens een mes in alle zenders en aanbod. Ik snap dat adverteerders zo meer ruimte hebben om de doelgroep te bereiken, maar qua kosten kun je beter 3 goede zenders hebben dan een hele mikmak aan ellende.

 5. Mario

  @piet
  waarom niet heel RTL weg. SBS6 ook.

 6. Woodstock

  Dan heeft de zender geen nut meer toch?

 7. Suomynona

  Goh, grappig dat MC dit nu pas opvalt en er aandacht aan schenkt. Deze koers vaart RTL Z namelijk als sinds april/mei vorig jaar.

 8. Vrijdag

  RTL gaat langzaam de bodem zien van de Unilever ruif.

 9. west

  Zolang RTLZ in de lucht blijft betekent het gewoon kassa voor RTL NEDERLAND
  De kabelmaatschappijen betalenRTL voor doorgifte
  dus u en ik houden de zender in stand
  opheffen zou inkomsten verlies betekenen en marktaandeel verlies
  Weet men wel dat 1% marktaandeel verlies per dag, RTL veel geld kost !!

 10. Mike

  Menig bedrijf had in de receptie de hele dag het RTLZ nieuws aan staan. Over branding gesproken, nu staat het gewoon weer op CNN. Domme keuze dus.

 11. 123

  Het ging natuurlijk vanaf het begin al verkeerd, toen er met grote gebeurtenissen/rampen niemand zo slim was om non-stop op RTL Z te gaan uitzenden. Daarna leek het vooral een groepje giebelende schoolmeisjes die het actuele nieuws totaal niet serieus namen – enerzijds erg verfrissend dat je het nieuws lollig presenteert, maar niet passend bij (wat ze zelf ooit noemden) DE 24-uurnieuwszender van Nederland.

  Ik vind het jammer, want het concept leek mij erg interessant. Maar de uitwerking ervan bleef gruwelijk achter. Nu voegt die zender mijns inziens niets meer toe – zelfs de ticker laat nieuws van een dag geleden zien. Toch zonde.

 12. Medjoe

  Wie kijkt er uberhaupt nog lineare TV?

 13. Bart

  Totale onzin wat deze man zegt. En overdag en s’avonds allerlei buitenlandse reality is gewoon creatieve armoede. Het had een hele mooie nieuwszender kunnen als ze minder op het zakelijke hadden geleund en de samenwerking met BNR hadden gezocht. Kan nog steeds.

 14. Bart

  @Medjoe Meer mensen dan je denkt. Dat blijft de komende decennia ook nog wel zo. Het einde van lineare televisie ga jij niet meer mee maken.

 15. animo

  Op RTL 7 keek ik elke dag daarna op z heb ik bijna niet meer gekeken zo als velen met mij ,dome zet geweest om dat te veranderen.

 16. TopofFlop

  Inderdaad oud nieuws. s’ Ochtends beginnen ze nu al bijna een jaar om 8 uur met ZFirst i.p.v. Voorbeurs dat om 8:30 pas begon.

 17. Lindsay

  De grootste flop die er is RTL Z. Ga lekker in het VVD gebouw zitten.

 18. piet

  Mario je heb gelijk: waarom niet de hele kliek

 19. Harm

  Lekker niet kijken, uberhaput geen NOS of RTL Nieuws. Die zijn jammer genoeg niet integer meer.

 20. gtstfites

  Op SBS 9 werd Furious 5 uitgezonden vandaag was afgelopen maandag nog op Veronica geweest.

  Bij RTL moeten ze wat omgooien

  RTL 4 moet minder hulpprogramma’s en BN’ers programma’s maken.

  RTL 5 moet helemaal op de schop.

  RTL 7 moet overdag RTL Z uitzenden en Bozz naar RTL 5.

  RTL 8 houden zo

 21. AygoNL

  gewoon terug gaan naar 3 zenders

  BEHOUDEN : RTL4 | RTL5 | RTL7
  OPHEFFEN : RTL8 | RTLZ

  En daarna alle programmas van RTL8 & RTLZ verdelen naar RTL 4 5 7
  Misschien programma’s van ook de digitale kanalen RTL Crime & RTL Lounge

 22. danny

  RTL 5, 8 en Z opheffen bespaard veel geld en dan klaar. SBS 9 kan ook weg en net5 ook. Paar leuke programma’s kunnen op de hoofd zender. En de rest streep doorheen.


 23. MEDIAKN€USJES

 24. west

  @Danny ze willen er liever nog 2 zenders bij dan ze 1 opheffen
  elke 1% martktaandeel telt gewoon

 25. Michiel

  @ west

  Tuurlijk. Je ziet het binnenkort wel.

 26. Bart

  @Michiel Jij weet helemaal niets

 27. Bramel

  Wat West zegt. Ze hebben die zender op een slimme manier verkocht aan de kabelmaatschappijen. Dat zullen vast langlopende contracten zijn. Dat is het verdienmodel ook, niet de reclameinkomsten. Zo zit RTL gebakken met een zender die niks kost maar wel structureel wat oplevert. Over de ruggen van de kijkers, maar zo zijn ze.
  Ik denk overigens dat dit aldoor hun plan is geweest. Wordt tijd dat kijkers zelf hun zenderpakket kunnen samenstellen, dan is RTL heel snel gedecimeerd.

 28. west

  RTL Z blijft gewoon bestaan, gaan zich voorlopig inzetten in online tv
  sbs9 en RTLZ zukllen nooit hun zender opheffen deze zenders worden straks gebruikt als de wet op kanspelen op tv wordt versoepeld RTLZ en SBS9
  worden dan gewoon gok zenders
  ze verkopen dan hun zenders in pakket vorm aan de meeste bieders
  Dus mensen die denken dat er zenders verdwijnen, hebben het totaal bij het verkeerde eind

 29. TopofFlop

  Ik hoop dat die gokzenders er niet komen. Toen Call TV veranderde in eindeloze belspellen en ook de toenmalige SBS groep volop belspellen ging uitzenden, ging het mis. Honderden belspelverslaafden kregen torenhoge telefoonrekeningen en kwamen in de problemen. Soms moeten we mensen ook beschermen tegen zichzelf. En zit er nou iemand op gokzenders te wachten, anders dan de organisatoren van kansspelen? Gewoon niet doen dus, vind ik. Er zijn al genoeg loterijen, casino’s en gokspelen.

 30. west

  Top of flop ik volg dit op de voet , en jullie zitten er allemaal naast
  SBS 9 en RTLZ blijven gewoon en worden gewoon als de wet is veranderd gok zenders !

 31. Roy020

  Of het NOS of RTL nieuws is, het is allemaal overheidspropaganda. Dat hoef ik niet 24 uur per dag op me scherm. Kijkt toch geen kip naar.

 32. Natte Krant

  Volledig naar de haaien geholpen dat Z… Met alleen korte termijnmaatregelen als Undercover Boss redt je het gewoon niet. Geen actualiteit betekent geen relevantie.

  Sneu voor de mensen die er werken dat niemand de ballen en het geloof heeft om er een ECHTE businesszender van te maken ipv een infantiele hangplek voor
  tv verslaafde werklozen.

  Nog even een paar jaar halen wat er te halen valt bij de adverteerder en dan wordt de tent gesloten vanwege “disruptieve marktomstandigheden”. Vrees dat dat voor meerdere activiteiten binnen RTL gaat gelden. Prutsers!

 33. TKJ

  Hoezo is dit in vredesnaam “nieuws”. Deze opzet kennen ze inmiddels al een paar maanden (en ik ben er niet gelukkig mee).

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.