Volkskrant vindt dat Boulevard boter op hoofd heeft

Geplaatst op Thu 18 Jan 2018 om 10:05

Tv-recensent Haro Kraak van de Volkskrant vindt dat RTL Boulevard en presentator Beau van Erven Dorens behoorlijk boter op het hoofd hebben. Dat laat hij vandaag weten in zijn column in de krant. Kraak vindt het hypocriet dat Boulevard dag in dag uit over van alles en nog wat speculeert, maar dat er wordt gezwegen als het gaat over de mogelijke rol die RTL heeft gespeeld in het drama in het privéleven van RTL 5-realityster Samantha de Jong, beter bekend als Barbie.

De Jong is vrijdag met loeiende sirenes naar het ziekenhuis gebracht vanwege een overdosis drugs. Mogelijk ging het om een zelfmoordpoging. Het incident volgde kort na haar emotionele tirade in Story, waarin ze RTL beschuldigde van emotioneel misbruik.

Toen het dinsdag ging over fysiek misbruik in de culturele sector, had Beau van Erven Dorens zijn woordje klaar. “Die mensen hebben zo veel boter op hun hoofd. Het bastion waar dit allemaal is gebeurd, Kemna Casting, waar Job Gosschalk drie decennialang zijn gang kon gaan, mag rustig doorgaan met het monopolie bewaken. Ik snap er niks van!“, zei hij.

Haro Kraak cynisch: “Inderdaad, soms moet een hele organisatie boeten voor de wanpraktijken van enkele individuen. Zeker als het gaat om het stelselmatig uitbuiten van mensen in kwetsbare posities, terwijl de rest een andere kant op kijkt. Toch?

Over de kwestie-Barbie waren de Boulevard-sterren minder uitgesproken. Ze struikelden over elkaar heen om te zeggen dat ze vooral niet over haar toestand willen speculeren. “Je zou denken: gespeculeer over privézaken is de kurk waar RTL Boulevard op drijft“, aldus Kraak.

Het komt Boulevard volgens Kraak wel heel goed uit om niet over Barbie te speculeren, aangezien ze in haar laatste interview dus klaagde over geestelijke verkrachting. “Door RTL. De zender was niet meer dan een voetnoot in het item.”

RTL heeft jarenlang toegekeken hoe het leven van Barbie ontspoorde, aldus Kraak. “Het bastion dat het allemaal liet gebeuren, gaat ongestraft door met dit soort televisie. Ik snap er niks van. Jij wel, Boter Beau?

De kritische Volkskrant-column van Haro Kraak, getiteld ‘Als gespeculeer over Barbie leidt tot zelfkritiek bij RTL Boulevard, blijft het ineens angstvallig stil’, kunt u lezen op de Volkskrant-site.

Foto: RTL
23 Reacties op “Volkskrant vindt dat Boulevard boter op hoofd heeft”


 1. Donderdag

  Dikke laag boter.

  Wat ze niet snappen is dat men RTL er geen dienst mee bewijst.
  Zwijgen over Tan is het bewijs.

  Zeer dom zijn ze bezig bij RTL

 2. Johan

  Folders zoals De Volkskrant enzo hebben natuurlijk geen boter op hun hoofd.
  Pot-verwijt-de-ketel-principe.

 3. Freek

  Het is net als bij de ‘Witte onderbroek aanrander’ van de Vara.
  Als het de club zelf betreft gelden er opeens andere regels.
  Rtl moet dit hoog opnemen, ze hebben hier gefaald. Op zijn minst zouden ze Samantha twee jaar lang (maandelijks) een modaal inkomen kunnen bieden om weer de rust te krijgen om haar leven zonder camera’s weer op te bouwen.
  Dat zijn ze na al die jaren wel een beetje verplicht.
  En nee, je kunt niet alleen naar de producent (Warner Bros) wijzen omdat Rtl het al die tijd prima vond. Wellicht kunnen de producent en Rtl gezamelijk dit oppakken.

 4. anonymous

  RTL zwijgt daar niet over, is al lang besproken in Boulevard.

 5. Frans

  Er moet een aanklacht komen tegen Erland en Wendy…uitbuiten van mensen alleen voor de kijkcijfers is strafbaar…minimaal 2 jaar

 6. Alex

  Zelfs als Samantha ter overlijden kwam, had RTL de schuld niet bij zichzelf gezocht.
  Afgewimpeld met persoonlijke problemen.

  Organisatie vol individuen die enkel gaan voor hun eigen salaris.

 7. op naar vrijdagavond ,20.30 ...RTL7

  ik ben zo benieuwd wat johan hier op te zeggen heeft,

  gewoon een zielig wicht, zit in een verkeert vel,
  en verwacht dat t allemaal maar komt aanwaaien,
  geen durf, geen zelfrespect,
  denkt dat dat ze met die gemaakte lach ,en t plastic lichaam gelukkig word,
  echt ZIELIG,

 8. Anootje

  RTL = Criminele bende.
  Met Erland en John de Mol als maffiakopstukken.

 9. `EX RTL FAN , NU SBS NPO kitchen 24 CULTURA EN ONS FAN

  `we kunnen er met zn allen wat aan doen……..
  gewoon RTL boycotten want ik kijk niet meer!!!

 10. Ad

  Het verhaal van de splinter en de balk. Is er nou iemand zo naïef te denken dat de Volkskrant de eigen vuile was zou buiten hangen als daar een soortgelijke zaak zou spelen? De pretentie het journalistieke ‘geweten’ van de geschreven pers te zijn, scoort niet met dit ‘wijzen-naar’ verhaal van Kraak.

 11. Anootje

  10.39

  Helaas. Er zijn altijd gekken die de praktijken van RTL blijven steunen.
  Sommige mensen laten zich graag in de maling nemen…

 12. Vrede

  Sinds Humberto Tan is het toch wel duidelijk dat ze een voorkeur duidelijk laten zien dus dit is toch voorspelbaar.

 13. Erik

  En vergeet de Onno Hoes gate ook niet….wekenlang niks over gezegd.

 14. Jeroen

  Gisteren Peter R de Vries weer over Marco Kroon. Allemaal verdachtmakingen, insinuaties en ongefundeerde aannames. Je kan het gevoel hebben dat er iets mis is, maar dit ongefundeerd in de ether slingeren is niet de weg. Bah.

 15. robb

  Johan
  Thu 18 Jan 2018 om 10:15 Als de volkskrant zoiets doet is het aan bv boulevard om dat onder de aandacht te brengen zo werkt het en kunnen wij een mening vormen.

 16. GW

  Boulevard heeft ook een ander geloofwaardigheidsprobleem: het wisselvallige, gemiddelde kennisniveau van de “experts”.

  Eergisteren was er een item over Jamie Oliver (J.O. voor intimi) en het nieuws dat hij een hoop restaurants in het Verenigd Koninkrijk moet sluiten. Komt Miljuschka met Brexit als reden voor de kwakkelende restaurants op de proppen…

  Wat heeft Brexit, waarvan de inkt op de decemberdeal amper droog is en dat pas in 2019 geëffectueerd wordt in godsnaam met Jamie’s al JARENLANGE kwakkelende restaurants te maken? En met zijn huidige inkoopbeleid? Echt helemaal niets.

  Sterker nog, door de tig franchisees kan hij geen constante kwaliteit garanderen. Het probleem is dus niet de inkoop van te duur kwaliteitsspul, maar te slechte kwaliteit/prefabspul + slechte service.

  En dit is niet de eerste keer dat haar kennisniveau hapert. Over TGBB moest ze ook al bijgespijkerd worden door Marc van der Linden.

  Ik zag haar na het item een knipoog geven naar iemand in de studio. Doe maar niet. Sorry, maar ik begin de ergernis (die er echt van afdruipt) van Frank Dane steeds beter te begrijpen. Wat dat betreft kan ze veel leren van Fatima Moreiro de Melo. Die is altijd tot in de puntjes voorbereid.

 17. Bart

  @GW Helemaal eens. Alleen dat laatste wat je zegt over Fatima is een beetje gek want het is wel overduidelijk dat ze al haar weetjes van internet plukt.

 18. BRAAK

  Wie neemt dat stelletje nou serieus?

 19. GW

  @Bart 19:50:

  Vind je? Ik vind haar juist wel echt een goede toevoeging aan Boulevard. Komt met feitenkennis én een eigen mening. Haar recente bijdrage over Camiel Eurlings bijvoorbeeld was misschien niet nieuw, maar wel goed verwoord. Ze laat zich ook niet van de wijs brengen als mensen met haar in discussie gaan maar blijft rustig beargumenteren.

 20. Nicole

  Kneůsjes hier die naar RTL Blvd kijken.

 21. Rik

  @Nicole Als je over media wilt mee praten dan hoor je dat te kijken. Hoe vervelend het soms ook is.

 22. Nicole

  Je kan ook iets met je leven gaan doen.

 23. Rik

  @Nicole Wat doe je dan op deze site?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.