Angela de Jong: ‘RTL Late Night haalt april niet eens’

Geplaatst op Fri 19 Jan 2018 om 17:38

Angela de Jong, de meedogenloze tv-criticus van het AD, denkt dat Humberto Tan niet in juli, maar al in maart van de buis wordt gehaald. Dat heeft ze zojuist gezegd in de radioshow van Ruud de Wild op NPO Radio 2. Het is over en uit met het RTL Late Night zoals we dat nu kennen, aldus De Jong. “Ik denk dat ze februari nog afwachten. Dit is nog een gekke maand met een slappe programmering met heel veel films, maar als het eind maart haalt, dan vind ik het heel knap.

De diep val van Humberto Tan heeft meerdere oorzaken, aldus De Jong. “Ten eerste is die show gewoon niet zo heel goed. Ik kan wel proberen om het aardiger te zeggen, maar er zitten bijna geen onderwerpen in waarvan ik denk: dat moet ik even zien vanavond, terwijl Jinek of Pauw steeds weer de nieuwsgasten van de dag hebben.”

De nieuwsgast van de dag kiest voor een groot bereik en niet voor een slecht bekeken programma, aldus De Jong. “Als gast kies je voor de show waar je het grootste podium hebt, en dat is nu Pauw of Jinek.”

Niet kritisch en te veel RTL-propaganda

Bovendien weet de kijker dat een interview door Humberto Tan totaal niet kritisch en dus niet spannend is. “Dat vinden sommige gasten juist weer heel erg fijn dat hij wat minder kritisch is. Als je een politicus bent en je wil gewoon je boodschap vertellen zonder dat je een lastige vraag krijgt dan zou ik denk ik misschien ook wel voor Humberto kiezen, net zoals Mark Rutte onlangs.”

Verder is RTL Late Night te veel een parade van RTL-sterren, stelt De Jong. “Het programma wordt te veel gebruikt als PR-middel voor de shows van RTL en hun eigen geluid. Ze varen geen eigen koers. Van de week was er een discussie over het Mauritshuis en de Coen-school die van naam verandert. Dat zijn volgens mij onderwerpen die heel erg bij Humberto passen, want hij heeft toen ook een belangrijke stap gezet in de zwartepiet-discussie. Hij riep op het hoofd koel te houden, maar het hart warm.”

Dionne Stax

En heeft Dionne Stax er ook niet wat mee te maken? “Als ik dat weer ga zeggen, krijg ik weer allemaal boze mailtjes. Ik kan me niet met zijn privéleven bemoeien, maar ik denk dit, als ik naar mezelf kijk: ik vond Humberto altijd onwijs leuk, hij ging naar de Televizier-Ring met zijn hele gezin en deed met zijn dochter mee aan Dance Dance Dance. Het was een leuke familieman, maar dat blijkt iets anders te liggen.”

Dat is zijn goed recht en moet hij zelf weten, maar daardoor twijfel ik ook wel aan die altijd gezellige, lachende man achter de talkshowtafel. In hoeverre is hij oprecht zoals ik denk dat het is? Het vertrouwen is weg. Is het nog authentiek als iemand daar altijd zo vrolijk en lachend zit te doen?

Veel mensen denken er zo over, aldus De Jong. “Ik merk altijd dat als ik vind en iets schrijf, dat heel veel mensen dat herkennen. Ik heb ook heel veel mails van mensen gehad toen dit begon te spelen. Ze zeiden: ‘Ik kan niet meer naar hem kijken, want hij is van zijn sokkel gevallen.’ Hij heeft voor veel mensen een behoorlijke uitglijder gemaakt.”

Humberto Tan had gewoon open kaart moeten spelen in de media, vindt De Jong. “Ik denk dat dat voor iedere ster de les is. Je ziet ook dat veel grote sterren in het buitenland ook gewoon op een talkshowbank gaan zitten en zeggen: ‘Sorry, ik ben verliefd geworden.‘”

Wat nu? Stoppen

Nu is dat te laat.”Wat nu? Stoppen, denk ik. Ik kan me niet voorstellen dat RTL deze lijdensweg nog heel lang voortzet. Er kijken 400.000 mensen.”

Mogelijk loopt er al een Tan-vervanger warm. “Of er echt met iemand anders gesproken wordt weet ik niet, want ik ben nou niet de persoon bij RTL waar ze meteen aan denken om nieuwtjes te geven.”

Wat ik zelf heel stom vind is dat ze Beau van Erven Dorens niet gewoon laten afwisselen met Humberto. Beau is erg aan het voorsorteren op zo’n plek en hij kan het ook goed, maar hij wil altijd meer programma’s maken en zal dit niet het hele jaar willen.”

Lees ook: Ook NRC houdt rekening met einde RTL Late Night (gisteren)

Foto: WNL
39 Reacties op “Angela de Jong: ‘RTL Late Night haalt april niet eens’”


 1. Hermien

  Ik hoop dat Humberto februari 2018 niet haalt. Kan deze man niet meer zien.

 2. Hermien

  Bedoel zijn show :-) en Humberto moet voor eens en voor altijd van de buis.

 3. Mink Vaillant

  Nu weten we het wel. Nog nieuws over Sylvana Simons?

 4. Daan

  Jongens, hoe vaak gaat Angela de Jong nog hetzelfde herhalen?

 5. Vrijdag

  Helemaal met Angela eens.

  Ik kan ook die gemaakte kop niet meer zien.

 6. Bert

  Het zal Humberto aan zijn derrière oxideren, hij heeft al een nieuwe geldschieter binnen: de postcode loterij.

 7. Maan Lover

  Ik ben het met Angela eens!! Tan is out! tijd voor iemand anders en ook boeiender onderwerpen!

 8. A.Zijn

  @Maan Lover

  Alsof jij de hersens hebt voor boeiende onderwerpen.
  Eencellige!

 9. Meneer Kaktus

  Dat Tan-bashen begint een beetje voorspelbaar en zielig te worden, Angela. Het is haar naar de bol gestegen sinds ze dat kwisje won.

 10. Bart

  Ze heeft weer helemaal gelijk. Afwisselen gaat net werken. Wilfred en Beau moeten het gaan afwisselen.

 11. Joep

  Wederom heeft deze Angela gelijk. En dat is telkens weer het geval.

 12. PremH

  Beau scoorde ook niet en vaak nog slechter dus hij heeft zeker geen recht op die plek bij RTL.

 13. Bart

  @PremH Dat de cijfers ook van de zomer laag bleven lag niet aan Beau en Marieke. En het was zeker niet slechter want er is helemaal Niemans slechter dan Humberto. Zelfs Peter Jan Late night was beter.

 14. Peter de Poot

  Weg met die gladjakker, en lekker aan de intocht van sinterklaas meedoen en geen schmink op

 15. Martien

  Helemaal mee eens!!!!! Zooo klaar met Tan,vooral sinds zijn “omgang” met Stax.
  Haar kan ik ook niet meer zien:((( bleehh. Zulke vrouwen zijn heel eng.

 16. Inside_Hillywood

  Het is niet zo heel lastig als het publiek een beetje mee zou helpen….
  Duo presentatie Wilfred Genee en Helene Hendriks voor RTL late night. En op de avonden dat Genee het te druk heeft Hendriks alleen en vica versa.

 17. SOLANGE

  Kan die domlachende met open mond luisterende handenwrijvende fake kwal Tan niet meer zien Angela de Jong heeft helemaal gelijk

 18. Peter

  Zou ook handig zinn, dat de rtl programma directie in NL door Luxemburg op non actief worden gezet. RTL mist visie en inhoud of zullen ze in Luxemburg denken we verkopen de boel en trekken ons terug… hoe zou het dan in Duitsland bijv gaan, is het daar beter voor RTL.
  Commercielen zullen het zwaar krijgen de NPO krijgt relatief veel, mag alles op hetpopulairste net zetten, toch een beetje scheef. Jammer dat RTL, RTL z laat sterven, rtl was er toch goed bij al jaren met overdag en ontbijt bulletins, de npo volgde. Commercielen moeten weer iets vinden om voor te lopen op de publieke omroep,

 19. Carola

  20.46
  Ja echt vind die Tan ook zo een griezel brrr. Vooral zn lange glibbervingers brrr.

 20. Inge

  Wil die Angela d’r mons es een tijdje houwe? Die vrouw denkt dat ze heel wat voorstelt maar heeft de diepgang van een soepbord…. Ga toch koken, mens…

 21. Bep

  Tuurlijk heeft Angela gelijk.Zij verkondigt de mening van het volk die de RTL kliek helemaal zat is. Boulevard, Gordon, Humberto.Gelijk van de buis en nieuwe mensen op die plekken.

 22. A.Zijn

  @Bep

  Daar wordt niets mee opgelost.
  Het zit ‘m in de leiding, het kader binnen RTL. En ik kan je vertellen dat het er onderling ook niet beter op wordt.

 23. Bart

  @peter Keken ze bij de Nederlandse RTL maar eens beter naar de Duitse collega’s.

 24. Queenie

  Ik denk dat 70% van televisie kijkend Nederland klaar is met de RTL clan. Over het paard getilde figuren. Ze hebben via #too een plekje veroverd in televisieland. En voor iemand het wéér gaat vragen….. En voor de idioten onder ons. Nee ik ben niet jaloers op die coke snuivende figuren.

 25. July

  Beste Angela,
  Waarom ben je zo gebeten op Umberto? Wil je hem persé kapot maken? Maakt t je een beter mens?
  Waarom laat je Dionne wel met rust?
  Trouwens welk misdrijf heeft hij begaan?

  Hartelijke groetjes, Helen

 26. April

  Helen, Hij gaat van de buis!! Punt!!

 27. John

  Mevrouw Angela trekt een veel te grote broek aan.Ze heeft het tot haar levenswerk gemaakt om H.Tan in de media af te maken.Haar kritiek is zo eenzijdig,zielig en van het niveau van een kind van de basisschool.Ik kan de show heel erg waarderen en zou het een gemis vinden als die er niet meer zou zijn.De heer Tan is zeer kundig,heeft een zeer gevarieerd programma,goed in elk geval om de nacht mee af te sluiten.De opmerkingen van mw. de Jong hebben volgens mij een diepere laag,hetgeen ze natuurlijk zal ontkennen.Ze noemt nl.nooit inhoudelijke zaken,maar roep steeds dat Jinek beter is en dat die het beter doen en die ook.Ik weet waar die ordinaire bedoelingen vandaan komen.Mw kan het nl.niet hebben dat de heer Tan (roots aan de andere kant van de oceaan) mogelijk een relatie heeft gehad met de intelligente charmante blondine van het journaal.Dat is het hele pijnpunt en daar heeft ze ook enkele volgelingen in meegekregen ,pure jaloezie dus !!

 28. Michiel

  @ John

  Kundig, gevarieerd programma, goed om de nacht mee af te sluiten (want het wordt om 06:00 uitgezonden?)

  Geen idee wat jouw pijnpunt is, maar dat zal ‘m wel in je homoanus zitten.

 29. John

  Niet zo gestrekt in gaan Michiel.Ik bedoelde avond,maar dat had jij ook wel begrepen.

 30. anonymous

  Ik ben Angela moe.
  Weg met die dikke volgevreten huisvrouw.

 31. anonymous

  Wat heeft de Turkse schone Fidan Ekiz ooit in Wierd Duk,
  hierboven op foto, gezien?

 32. Klara

  Angela de Jong doet het uitstekend. Ze is kritisch en dat is echt heel hard nodig met die debielenprogramma’s. Tan is een loser en moet met die vervelende smoel van de buis en nooit meer terugkeren. Laat hem lekker met maffe Sylvana en enge Sunny in Paramaribo TV gaan maken. Laat ze daar ook de Zwarte Piet discussie voeren, OPRO&&EN.

 33. John

  Beste Klara heb je wel herlezen wat je allemaal hebt geschreven?Net als Angela speel je op de man.Zelf denk ik dat je niet verder bent gekomen dan de huishoud school.Doe je best een volgende keer om wat meer niveau in te brengen,daar hebben misschien nog wat aan.

 34. Pieter

  John is vast een oude b*ze blanke man. Voor jouw informatie John, de huishoudschool is een niet meer bestaand schooltype in Nederland.

  Binnenkort is die **hterlijke late night show ook niet meer bestaand. Gelukkig want die vent met zijn pruilmondje en kinderlijke dans moves kan echt niet meer

 35. John

  Pieter.
  Ik ben zeker geen boze oude man ,maar ben zeer goed op de hoogte hoe het onderwijs systeem in ons land is georganiseerd/gestructureerd.Wie vertelt mij dat mw.K niet uit de tijd komt toen die type scholen nog bestonden.Pieter ook jij hebt het over het uiterlijk van de presentator.Het is jammer dat het uiterlijk van de mens ertoe doet.Niemand kiest voor hoe hij/zij eruit ziet.Probeer eens bij de beoordeling verder te kijken dan het uiterlijk van de mens.De heer Tan heb ik nooit negatief horen praten over wie dan ook ,is veelzijdig kan veel,heel veel zelf ,wat jaloersmakend is voor velen.Ik zal nu ook versleten worden voor een politiek correcte …?

 36. wil blom

  Angela heeft helemaal gelijk.Rtl late night is een nietszeggende talkshow.
  En Tan is geen integere man.Hij is nep en daar trappen de kijkers niet in!

 37. iq10

  john kan de waarheid niet verdragen,
  zielig manneke,
  ga wat nuttigs doen met je leven,

  angela for president

 38. Natte Krant

  Ze heeft gelijk. Natuurlijk. Dat ziet iedereen RTL moet ingrijpen en gewoon nieuwe mensen neerzetten. Beau en Wilfred zouden een geweldig koppel zijn. Erland, stap eens over je trots en nepotisme heen!

  Overigens vind ik het inmiddels wel stuitend dat Angela de Jong zo vaak openlijk aanzet tot ontslag van Humberto. Stel dat Humberto of Jinek ook zo over haar zouden spreken op TV?

  Zij wentelt zichzelf keer op keer in de aandacht die haar uitlatingen oproepen. Door het telkens herhalen van haar mening gaat zij een grens over.. Ik denk dat het niet lang meer duurt voor deze ijdeltuit zelf ook lijdend voorwerp is en moet vertrekken.

 39. henk

  Die man is volledig naar de klote geholpen door al die kansloze uitstapjes op TV.
  Dan weer dansen, dan weer fotograferen dan weer een muziek programma.De mensen kunnen hem niet meer zien.En dan nog een redactie die maar geen interessante mensen aan tafel kan krijgen.
  Over en sluiten voor Tan en opnieuw beginnen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.