Wierd Duk vindt RTL niet schuldig aan overdosis Barbie

Wierd Duk vindt het onzinnig om met de beschuldigende vinger naar RTL te wijzen nu een overdosis aan drugs Samantha ‘Barbie’ de Jong bijna fataal is geworden. Dat heeft hij gezegd in Goedemorgen Nederland. Sommigen wijzen RTL als schuldige aan van de emotionele ellende waarin Barbie zich nu verkeert, maar daar is Duk het mee oneens. Hij wijst op de eigen verantwoordelijkheid. “De verantwoordelijkheid ligt toch in eerste instantie bij haar zelf“, zo laat de opiniemaker weten.

Barbie wist waar ze aan begon, aldus Duk. “Zij besluit om hier aan mee te doen, door te gaan als haar leven dan kennelijk in duigen valt en dan komt ze hierin terecht. Het is ook weer zo Nederlands om dan te zeggen dat er allerlei verantwoordelijkheid bij de producent ligt en bij RTL en bij de kijkers zelfs. Deze mensen besluiten toch zelf om zich tentoon te stellen en mee te doen?

Tv-recensent Angela de Jong van het AD is het daar niet helemaal mee eens: “Ze was wel echt heel jong en je moet kijken: kan iemand inschatten wat er gebeurt? Dat kun je niet. Je weet niet wat de impact is op het moment dat je met je gezicht op televisie verschijnt.”

Duk: “Ik vind in eerste instantie – maar dat is mijn instelling – dat die verantwoordelijkheid bij de mensen zelf ligt. Je kunt nu zeggen dat dit een gevolg is van het feit dat zij aan die serie heeft meegedaan, maar er speelt meer en waarschijnlijk was dit ook gebeurd als ze niet aan die serie had meegedaan.”

Foto: WNL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen