Wierd Duk vindt RTL niet schuldig aan overdosis Barbie

Geplaatst op vr 19 jan 2018 om 14:45

Wierd Duk vindt het onzinnig om met de beschuldigende vinger naar RTL te wijzen nu een overdosis aan drugs Samantha ‘Barbie’ de Jong bijna fataal is geworden. Dat heeft hij gezegd in Goedemorgen Nederland. Sommigen wijzen RTL als schuldige aan van de emotionele ellende waarin Barbie zich nu verkeert, maar daar is Duk het mee oneens. Hij wijst op de eigen verantwoordelijkheid. “De verantwoordelijkheid ligt toch in eerste instantie bij haar zelf“, zo laat de opiniemaker weten.

Barbie wist waar ze aan begon, aldus Duk. “Zij besluit om hier aan mee te doen, door te gaan als haar leven dan kennelijk in duigen valt en dan komt ze hierin terecht. Het is ook weer zo Nederlands om dan te zeggen dat er allerlei verantwoordelijkheid bij de producent ligt en bij RTL en bij de kijkers zelfs. Deze mensen besluiten toch zelf om zich tentoon te stellen en mee te doen?

Tv-recensent Angela de Jong van het AD is het daar niet helemaal mee eens: “Ze was wel echt heel jong en je moet kijken: kan iemand inschatten wat er gebeurt? Dat kun je niet. Je weet niet wat de impact is op het moment dat je met je gezicht op televisie verschijnt.”

Duk: “Ik vind in eerste instantie – maar dat is mijn instelling – dat die verantwoordelijkheid bij de mensen zelf ligt. Je kunt nu zeggen dat dit een gevolg is van het feit dat zij aan die serie heeft meegedaan, maar er speelt meer en waarschijnlijk was dit ook gebeurd als ze niet aan die serie had meegedaan.”

Foto: WNL
26 Reacties op “Wierd Duk vindt RTL niet schuldig aan overdosis Barbie”


 1. Vrijdag

  Hij is de enige op de snobs van RTL boulevard na.

 2. Ron

  Even zijn rechtse ‘vrindjes’ verdedigen, voorspelbaar…

 3. Michiel

  Gedumpt door een Turk, dan ben je diep gezonken.

 4. Tan

  Weird Duk is alleen maar bezig met het verkondigen van a-typische meningen, zodat hij weer in de publiciteit is. Wat een loser.

 5. Otto Groeneveld

  Nee natuurlijk kun je RTL niet de schuld geven. Over het paard getilde doos met een IQ van een garnaal. Klip en klaar. Waar deze organisaties, niet alleen RTL ook NPO, misbruik van maakt is domme mensen bewust enorm voor lul zetten tegenover heel Nederland. Een soort misdadige DSB, de Scheringa bank weet u nog? De mensen die dom zijn bewust verleiden tot het over de oren in schulden steken, zijn mensen zelf bij maar bewust gemanipuleerd op het misdadige af en tja als je op zo enorme goedkope manier je geld moet verdienen dan ben je het doodschoppen niet waard. Geldt ook voor RTL personeel.

 6. Michiel

  @ Otto Groeneveld
  Hysterisch wijf!

 7. Matty

  Groot gelijk, die Wierd Duk! Het geld vonden ze ook niet vies. Ze gaven het met bakken uit aan onnozele dingen! Wie zijn/haar billen brand, moet op de blaren zitten. Vind het alleen ontzettend zielig voor die kinderen. Die zijn de dupe van die ontzettende, stupide kindouders!

 8. Bassie

  Alle aandacht over Barbie is teveel

 9. iq10

  wierd….helemaal gelijk,

  @ michiel….
  t was een Marokkaanse
  [Turkse vrouwen zijn veel mooier en slanker en…feller ,
  vooral wanneer t geloof afgezworen hebben]

 10. Michiel

  @ iq10
  1 pot nat.

 11. Jansen en Jansen

  Was het maar zo simpel als de heer Duk ons wil doen geloven. Is deze man werkelijk zo simpel of denkt hij dat de rest van de wereld achterlijk is ???

 12. Meneer Kaktus

  @Tan Een soort Sylvana.

 13. Vrede

  Spreek je zijn naam uit als Weird Duck?

 14. Prector

  Ik ken mensen die bij een productiebedrijf werken dat dit soort ‘reality’ produceert en die waarschuwen hun vrienden en familie om vooral nooit mee te doen aan een dergelijk programma. Ze kiezen bewust de domste en onnozelste types uit, die makkelijk op te stoken zijn en totaal niet doorhebben hoe ze voor paal staan en worden gezet. Types die zich in zijn geheel niet realiseren hoe het meedoen je nog jaren op negat¡eve wijze kan blijven achtervolgen, welke weerslag het kan hebben op je leven. En die doelbewust op deze zwakheden uitgezochte mensen wisten precies waaraan ze begonnen? Laat me niet lachen!

 15. age

  Sommige mensen, zoals Barbie en Wierd Duk moet je tegen zichzelf en de media beschermen en de kijkers tegen hen.

 16. fred

  Zij is zelf de schuldige zij neemt dat spul in heel simpel.

 17. Arie

  Zij is zelf de schuldige zij neemt dat spul in heel simpel.

 18. shenkie

  ja Prector, het is een ‘Complot’: wij tegen zij.
  Gek.

 19. Prector

  Wat raaskal jij nou weer over complotten, ‘wij’ en ‘zij’? Kun je niet begrijpend lezen?

 20. Vrede

  Prector is de Fox Mulder van Mediacourant. Die ziet overal spoken

 21. Jelle

  Survival of teh fittest… help dat mormel er maar weer bovenop kan ze zich weer voortplanten

 22. paul de wit

  Dhr Groeneveld heeft 100% gelijk. Dit is nou iets knock-out slaan.

 23. anonymous

  @ iq10; hij is gedumpt door Fidan Ekiz, en zij is Turks, niet Marokkaans.

 24. Henk

  Typisch weer die rechtse reflex, het is altijd je eigen schuld. Nooit die van de maatschappij of van bedrijven die misbruik van mensen maken.

 25. anonymous

  @Henk; kom op zeg, ze zijn volwassen.
  Niemand, ook haar ouders en familie niet, hebben ooit
  geprotesteerd bij RTL omdat ze allemaal mee profiteerden
  van het geld.
  Ouders hadden ook moeten ingrijpen.

 26. PeBo

  Wierd Duk. Schoft des vaderlands. Verkondigt iedere reactionaire mening (als er maar betaald wordt).

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.