NPO 3 toont weer ambitie op voormalig DWDD-slot

NPO 3 is eigenlijk nooit meer wat geworden in de vooravond sinds het vertrek van De Wereld Draait Door op 1 januari 2014. Alle nieuwe projecten op de zender in het voormalige DWDD-slot (19.30 tot 20.30 uur) zijn mislukt. Van de soaps 4JIM en StartUp tot Jan Rijdt Rond en vorig jaar nog Jan Versteegh De Quickest Quiz. In april 2016 was NPO 3-baas Suzanne Kunzeler het zó zat, dat ze al haar vooravondpogingen staakte. Nu komt er toch weer een ambitieus project in de vooravond.

Kunzeler maakte destijds bekend de focus op prime time te leggen, omdat alles flopte in de vooravond. “We zien dat investeringen daar lonen“, gaf ze aan. Sindsdien zijn vooral herhalingen te zien tussen half acht en half negen.

Hoewel Jan Versteeghs quiz De Quickest Quiz vorig jaar is mislukt, gaat NPO 3 het nu proberen met de nieuwe Klaas van der Eerden-quiz Switch in de vooravond. Elke dag om 19.25 uur zal het Avrotros-programma vanaf 29 januari een vooravond vormen met 3 Op Reis Midweek.

In deze nieuwe dagelijkse kennisquiz ‘vol humor en vaart’ vuurt Klaas van der Eerden in vier ronden vragen af op vijf kandidaten die een hele week meespelen. Als ze een goed antwoord geven, ‘switchen’ ze van plaats met een tegenkandidaat in een hogere positie. Het doel is om uiteindelijk op de eerste positie te eindigen. “Nummer 1 gaat door naar de volgende ronde, nummer 5 valt af.”

Switch is in feite één grote stoelendans waarbij kandidaten continu van plek wisselen door in een rap tempo allerlei vragen te beantwoorden, vaak aan de hand van foto’s of muziekfragmenten. “Degene die tot het einde van een aflevering overeind blijft, mag tijdens de finale een gooi doen naar de dagelijkse jackpot van 1000 euro door binnen 1 minuut van positie 5 naar 1 zien te komen.”

Wordt de finale niet gewonnen, dan verhuist het geld mee naar de volgende dag. De prijzenpot kan dus behoorlijk oplopen…”

Switch is vanaf maandag 29 januari te zien om 19.25 uur bij AVROTROS op NPO 3.

Foto: Avrotros, Nico Kroon

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen