Schimmelpenninck niet onder indruk van DWDD-rel

Sander Schimmelpenninck, de baas van de Quote, lag er niet wakker van dat hij een paar weken geleden onder vuur lag na zijn pittige uitspraak over hbo’ers in De Wereld Draait Door. Dat geeft hij aan in het AD. Schimmelpenninck is trots op zijn verleden als volgzaam lid van het studentencorps en wijt de teloorgang van het corps aan het feit dat nu ook hbo’ers welkom zijn. “Daarmee is het niveau een beetje omlaag gegaan“, zei hij onomwonden in de talkshow van Matthijs van Nieuwkerk.

De kritiek die erop volgde raakt Schimmelpenninck totaal niet. “Oh nee hoor, ik maak me totaal niet druk om wat mensen van me vinden. En die uitspraken zijn vaak verkeerd geïnterpreteerd.”

Wat bedoelde hij dan? “Ik zei dat er excessen ontstaan nu zo veel mensen lid willen worden van het corps. Niet dat hbo’ers minderwaardige mensen zijn. Mijn eigen vriendin heeft alleen haar middelbareschooldiploma, dus ik ben de laatste die daarop neerkijkt.”

Heel snugger lijkt die vriendin echter niet te zijn. Zo begrijpt ze volgens hem niets van de impact van zijn winst bij De Slimste Mens afgelopen vrijdag. “Mijn vriendin komt uit Zweden en snapt hier helemaal niets van.”

Het AD-interview met de als arrogant bekend staande Sander Schimmelpenninck kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen