Harry Mens twijfelt aan cijfers Stichting KijkOnderzoek

Harry Mens vertrouwt de kijkcijfers van Stichting KijkOnderzoek voor geen meter. Zijn talkshow Business Class trekt veel meer kijkers dan het kijkcijferbureau meldt. Dat stelt de tv-presentator in gesprek met DeOndernemer.nl. Business Class bedient volgens SKO elke zondagochtend zo’n 100.000 kijkers. “Volgens de cijfers heb ik gemiddeld 150.000 kijkers. In werkelijkheid zijn dat er 300.000 tot 400.000. Weet je wat het is? Vermogende ondernemers laten zich niet meten.

Rijke zakenmensen nemen echt geen kijkcijferkastje in huis, aldus Mens. “Die hebben echt geen kastje naast hun televisie staan. En dan zijn er natuurlijk ook nog kijkers in het buitenland.”

Makers van slecht bekeken programma’s wijzen altijd direct naar het online bereik, maar daar is Mens niet mee bezig. “Wat er online bekeken wordt, weet ik niet eens. Mijn doelgroep kijkt namelijk niet via internet.

Al met al is Business Class een speler van belang, aldus Mens. Hij heeft het gevoel dat hij mensen kan maken of breken. “Theo Hiddema was eerst nergens te bekennen. Alleen bij mij aan tafel. Hij heeft zijn zetel aan mij te danken.”

Een groot interview met een zeer openhartige Harry Mens, waarin hij zich ook nog uitlaat over Voetbal Inside en zijn tv-routine, kunt u lezen op de website DeOndernemer.nl.

Lees ook: Harry Mens: ‘Ik verdien beter dan doorgezakte Matthijs’ (vrijdag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen