Taxichauffeur weigert pinbetaling Mattie Valk

Geplaatst op Mon 22 Jan 2018 om 13:00

Mattie Valk had afgelopen weekend een vervelende ervaring met een traditionele (niet-Uber) taxichauffeur. De bestuurder weigerde zijn verzoek tot een pinbetaling. Dat vertelt de radio-dj van Qmusic op Twitter. Valk was kennelijk zonder zijn Tesla op stap en hield daarom een taxi staande. “Ik: ‘Kan ik bij u pinnen?’ Taxichaffeur: ‘Waar moet je naar toe?’ Ik: ‘Kort ritje naar huis, denk 10 minuten.’ Taxichaffeur: ‘Ah… hmm. Nee dan kan ik niet pinnen’“, reproduceert de radio-dj het incident.

Met de moderne taxiservice Uber maak je dit soort dingen nooit mee. “Misschien heb ik gewoon pech hoor, maar ik heb alleen maar dit soort gevallen bij de ‘normale’ taxi“, geeft de radio-dj aan.

Valk krijgt bijval van zijn bekende radiocollega Frank van der Lende. “Taxichauffeurs… daarom concurreert Uber ze kapot, door dit soort voorvallen!

Van der Lende benadrukt wel dat hij niet alle traditionele taxichauffeurs over één kam wil scheren. “Maar ik ben door Uber nog nooit niet meegenomen.

Inmiddels hebben A2B Taxi en Taxi naar Airport aan Valk laten weten dat hij bij die taxibedrijven wél kan pinnen.

Foto: RTL
23 Reacties op “Taxichauffeur weigert pinbetaling Mattie Valk”


 1. Ralph

  Ik geef het niet graag toe ;-) , maar Mattie heeft gelijk. Vooral in Amsterdam lukt het mij nooit om een normale taxi te krijgen. Ook al staat de standplaats helemaal vol, ze weigeren je allemaal als je een kort ritje binnen de stad nodig hebt. Vreselijke figuren zijn die chauffeurs daar.

 2. TopofFlop

  Als je pint, kunnen ze niet zwart werken. En korte ritjes willen ze ook niet. Decennia beleid in Amsterdam heeft de traditionele taxi niet gekregen waar het moet zijn. Gelukkig zijn er nu taxi apps, waarmee je wel snel een taxi kunt regelen voor een redelijke prijs.

 3. Marc p dikke flikker

  Niet alleen een maten naaier maar ook een jankerd…

 4. Maandag

  Onguur gezicht die matennaaier. Snap die taxichauffeur wel.

 5. peter

  Die matennaaier kwam bij mij ook de auto niet in..

 6. David

  Ondanks dat ik vorige week uren moest wachten op het station heb ik geen moment overwogen een taxi te nemen. Dat komt vooral door dit soort berichten. Ze beseffen zelf niet eens hoe ongelooflijk slecht ze erop staan….

 7. GW

  Een taxi nemen is al JAREN een drama in Amsterdam. Stelt de gemeente toezichthouders in, gaan de taxironselaars met neppe toezichthouderhesjes rondlopen. Mensen worden aggressief benaderd bij de taxistandplaatsen. Korte ritjes kunnen niet en pinnen ook al niet. Het is een soort wild westen en in feite een onhoudbare situatie die desondanks toch al jaren doorettert.

  En de gemeente is wel druk met zichzelf “als lieve stad” op de schouder te kloppen en het invoeren van genderneutrale ambtenarentaal. Want prioriteiten enzo.

  Je zou er bijna cynisch van worden…

 8. Rodrigo

  je zou juist verwachten dat een taxi juist goed is om te pinnen met al die overvallen die er gepleegd worden, dus taxicentrales, jullie weten wat je te doen staat

 9. Dennis

  De Amsterdamse taxichauffeurs zijn echt botte lompe boeren die helemaal niet verdienen dat mensen bij ze instappen. En als ze je een keer ergens naartoe ‘willen’ rijden zitten ze non stop te mopperen en te schelden. Ik heb geen enkele mendelijden met ze. Laat Uber al die debielen maar voelen dat je zo niet met mensen omgaat. Dat geldt trouwens ook voor veel horeca medewerkers in Amsterdam. Ook zo arrogant en lui. Ze jagen alle leuke mensen weg daar.

 10. Feut

  Amsterdamse taxi chauffeurs zijn geen boeren meer tegenwoordig. Voor de cultuur zijn bijna alle amsterdamse taxi’s gereden door islamieten.
  Mattie’s opmerking over de kechlieveling van Nederland de rapper Boef heeft misschien daarmee te maken.

 11. Fakir van Lamgeit

  Wat erg zeg! Soms zijn het net mensen…..

 12. Opiniemaker

  Chauffeur heeft gelijk. Zo matenaaier moet je geen eens in je auto willen. Was zijn Tesla kapot?

 13. Henri

  We zouden ook meer gebruik moeten maken van carpoolen
  vaste prijs en online betalen : )

  Via bijvoorbeeld http://www.blablacar.nl

 14. Den Draaiert Joost

  Allemaal buitenlanders als taxichauffeur dan weet je het wel he?

 15. Mark

  Wat zijn die Mattie & Wietze toch lelijk. Echt zo’n radiohoofden. En nu moeten we daar ook nog op tv tegenaan kijken.

 16. Dennis

  Wietze ziet er goed uit, matti heeft een paarden bek.

 17. Joep uit Tilburg

  Mattie heeft hoofd om in mono naar te luisten.

 18. Laura Vamp Fatale

  Mattie is nu ook aan de BOTOX.
  Er zullen vast heel wat spuitjes voor nodig zijn om die p..r.e..ek te verbouwen.
  Vul zelf maar in .
  xxx

 19. Simon

  Mattie heeft een kop als een zere lul.

  Ik denk dat hij als baby van de commode is geflikkerd.

 20. Er ist wieder da

  Moet ie maar met z’n Tesla gaan…

 21. Christine

  Ik loop liever.

 22. jannie

  Als ik hem zo zie dan ben ik het met de taxichauffeur eens want hij ziet er niet uitr.

 23. geen stem

  Het lijkt wel een zwerver.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.