Harry Mens: ‘Ik verdien beter dan doorgezakte Matthijs’

Harry Mens verdient met zijn talkshow Business Class op RTL meer geld dan de 580.000 euro die Matthijs van Nieuwkerk krijgt voor De Wereld Draait Door. Dat zegt hij tegen De Ondernemer. In Business Class laten ondernemers zich voor 14.500 euro, of voor 21.500 euro met ondersteunend filmpje, interviewen door Mens. De kosten haalt hij er makkelijk uit. “Het programma maken kost mij 1.650.000 euro voor 43 uitzendingen. Dat is 40.000 euro per week.

De winst moet hij wel delen met RTL, dat hem zendtijd biedt. “RTL mag blij met mij zijn. Ze hebben in die twintig jaar tientallen miljoenen aan mij verdiend. En moe worden ze ook niet van mij. Ik wel van hun. In al die jaren heb ik vijftien directeuren versleten waarvan ik er dertien nooit heb gezien. Ik ben ondertussen de meeste constante factor van RTL.

Zelf heeft Mens er ook miljoenen aan verdiend. “Neem van mij aan dat ik meer verdien dan Matthijs van Nieuwkerk. En dat alleen met Business Class. Met het vastgoed en beleggen is het nog veel meer. Ik vind dat ik daar ook recht op heb.”

Van Nieuwkerk neemt zijn vak een stuk minder serieus, stelt Mens. “Ik ben ook echt met mijn programma bezig. Hou bijvoorbeeld rekening met het gebruik van alcohol. Als ik naar Matthijs van Nieuwkerk kijk, dan zie ik het direct wanneer hij de avond ervoor is doorgezakt. Je ziet een stuk aarzeling tijdens het presenteren. En dat terwijl hij alles van de autocue leest. Ik doe dat niet. Ik heb mijn eigen papieren.”

Een groot interview met een zeer openhartige Harry Mens, waarin hij zich ook nog uitlaat over Voetbal Inside en zijn tv-routine, kunt u lezen op de website DeOndernemer.nl.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen