Harry Mens: ‘Ik verdien beter dan doorgezakte Matthijs’

Geplaatst op Fri 19 Jan 2018 om 14:00

Harry Mens verdient met zijn talkshow Business Class op RTL meer geld dan de 580.000 euro die Matthijs van Nieuwkerk krijgt voor De Wereld Draait Door. Dat zegt hij tegen De Ondernemer. In Business Class laten ondernemers zich voor 14.500 euro, of voor 21.500 euro met ondersteunend filmpje, interviewen door Mens. De kosten haalt hij er makkelijk uit. “Het programma maken kost mij 1.650.000 euro voor 43 uitzendingen. Dat is 40.000 euro per week.

De winst moet hij wel delen met RTL, dat hem zendtijd biedt. “RTL mag blij met mij zijn. Ze hebben in die twintig jaar tientallen miljoenen aan mij verdiend. En moe worden ze ook niet van mij. Ik wel van hun. In al die jaren heb ik vijftien directeuren versleten waarvan ik er dertien nooit heb gezien. Ik ben ondertussen de meeste constante factor van RTL.

Zelf heeft Mens er ook miljoenen aan verdiend. “Neem van mij aan dat ik meer verdien dan Matthijs van Nieuwkerk. En dat alleen met Business Class. Met het vastgoed en beleggen is het nog veel meer. Ik vind dat ik daar ook recht op heb.”

Van Nieuwkerk neemt zijn vak een stuk minder serieus, stelt Mens. “Ik ben ook echt met mijn programma bezig. Hou bijvoorbeeld rekening met het gebruik van alcohol. Als ik naar Matthijs van Nieuwkerk kijk, dan zie ik het direct wanneer hij de avond ervoor is doorgezakt. Je ziet een stuk aarzeling tijdens het presenteren. En dat terwijl hij alles van de autocue leest. Ik doe dat niet. Ik heb mijn eigen papieren.”

Een groot interview met een zeer openhartige Harry Mens, waarin hij zich ook nog uitlaat over Voetbal Inside en zijn tv-routine, kunt u lezen op de website DeOndernemer.nl.

Foto: RTL
28 Reacties op “Harry Mens: ‘Ik verdien beter dan doorgezakte Matthijs’”


 1. Koen

  Ik vind altijd leuk om te lezen dat ze het geld ook verdienen. Want ze werken waarschijnlijk er zo hard voor! Alsof de gewone burger niet hard voor zijn salaris werkt.

 2. Sjoerd

  hahahahahahahahahahahahaha

 3. Vrijdag

  Zelfs op papier 2x dezelfde vraag stellen binnen 5 minuten (hoeveel bent u afgevallen) dan is het tijd om op te stappen meneer Mens.

  Zal wel door de coke komen

 4. Erik

  als ik harry zie schaam ik me mens te zijn

 5. Watcher

  Die mens is ook altijd lekker adrem tijdens interviews he….haha. Wat een ego’s daar in Hilliebillie.

 6. WTF

  Topgozer!

 7. Christine

  Grote boef,al dat geld, al die geheime relaties met vrouwen, al die geheime kinderen.Afschuwelijke mentaliteit moet die man hebben, ik vertrouw hem voor geen meter.

 8. Mediaprak

  Wat het niet een rechter welke bij de schimmige Dubai investering tegen de gedupeerden zei; “Maar dat had u toch kunnen weten? Ze adverteren bij Harry Mens”. Mens een voorbeeld hoe de onderwereld vermengt is met de bovenwereld. Logisch dat 13 RTL directeuren niet met hem gezien willen worden.

 9. Tan

  Wat een nare, foute en narcistische man met een hele dikke plaat voor zijn kop. Wat “interviewen” of “presenteren” kan hij niet. Hij zit daar alleen maar om zijn zakken te vullen.

 10. GW

  Ik ben geen fan van van Nieuwkerk, maar liever goed geautocued, dan “uit het blote hoofd”, met een wezenloze blik, extreem domme vragen stellen. Vertel me eens Harry Mens, waar haal je ook al weer een boek?

  Mens kijkt altijd naar zijn gasten alsof het antwoord via een satellietverbinding tijdens een Siberische sneeuwstorm binnenkomt.

 11. B

  Hij zal ongetwijfeld goed verdienen maar de interviews zijn tenenkrommend slecht.

 12. Ron

  Lekker belangrijk ook. Mens die gasten betaald om in zijn showtje te komen opdraven voor producten die een godsvermogen kosten voor Jan met de Pet. Het blijft een lachertje dit programma, zeker als Van Hanegem er bij is. Dat is gewoon puur absurdisme en entertainment, dat dan weer wel. Hopelijk zit er vanavond weer wat van in VI want het was weer hilarisch in de afgelopen weken toen VI met winterstop was.

 13. Mario

  Die man moet van de buis. hahaha de 6 ton moet hij afstaan aan zijn gasten anders komen ze niet bij de seniele man.

 14. Eduard

  Mooie “show”

 15. Pipa

  Heb het altijd al een walgelijke persoon gevonden.

 16. Dennis

  het is toch dolkomisch, zo tenenkrommend slecht. Dat het zo weinig kost om te maken is overbodige informatie. Dat zie je er direct aan vanaf. Het is eigenlijk nog veel. Iedereen die Harry Mens betaald om op tv te komen is net zo sneu als Harry Mens. Niemand die er echt naar kijkt, maar hij is van de straat joh. (daar wil geen vrouw hem tegenkomen, je weet maar nooit waar hij met die dikke korte vingertjes aan wil zitten..)

 17. Inge

  Matthijs van Nieuwkerk is een vreselijke man…. Maar Harry Mens vind ik nog erger!

 18. Me

  Inge
  Fri 19 Jan 2018 om 16:01

  Juist !!!! wilde ik ook net zeggen

 19. piet

  INGE zijn alle 2 zakkenvullers

 20. A.Zijn

  Belachelijke bedragen vind ik. Ikzelf heb nog geen 900 euro met mijn bijstand.

 21. SOLANGE

  EEn hartchirurg vedient aanzienlijk minder dan deze 2 waardeloze zakkenvullers…daar moesten ze eens naar kijken

 22. Flits Bom

  Je ziet bij Wilfred Genee ook altijd heel goed dat hij brak is.

 23. kereltje78

  Als er een man is die NIET betrokken is , is dat de heer Mens. Hij leest de noodgedwongen vragen op van een lijstje wat de ondervraagde=lees adverteerder heeft opgemaakt. Ik ben er zelf ook mee bezig geweest. Allemaal Nep interesse van de heer Mens !

 24. A.Zijn

  @kereltje78

  Nou en? Zo erg is dat toch niet?
  Mens doet tenminste ook niet alsof hij betrokken is bij de onderwerpen.
  Dit in tegenstelling tot veel van zijn schijnheilige collega’s, zowel PO als CO.

 25. Jan de Greef

  de pot verwijt de ketel …..

 26. rook

  Matthijs laat je je een doorgezakte noemen.

  Harry heeft gelijk, de zaal vind dat je ruikt naar zweet en muf.

 27. PeBo

  Harry Onmens. Rijk geworden over de rug en ten koste van anderen, vraag maar na in de bollenstreek.

 28. BRAAK

  Het is een pedant arrogant mannetje en die dochter die iedere aflevering met haar stevige tred alweer een bungalowpark vol open dagen binnenstapt, ach, laat maar.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.