Simone Weimans kon dood Joost Karhof niet geloven

Journaallezeres Simone Weimans vond de dood van Joost Karhof op tweede kerstdag ongelooflijk confronterend. Dat zegt ze in gesprek met Het Parool. Karhof overleed plotseling terwijl hij slecht 48 jaar oud was. Weimans heeft vaak gewerkt met Karhof. “Ja, zeker. Ik vind het heel heftig. Het was bizar hoe dat ging op tweede kerstdag. Ik keek toevallig op Twitter en las ‘Joost Karhof overleden’. Dat kón simpelweg niet waar zijn. Dat sloeg nergens op. Dat móest een andere Joost Karhof zijn.

Toen bleek dat het écht Joost Karhof was. “Ik kan het nog steeds nauwelijks geloven“, zegt Weimans erover.

Weimans is ongeveer even oud als Karhof was. “Hij was twee jaar ouder dan ik. We waren allebei bezig met tv én radio. Ik vond het heel confronterend, in die zin. Van het ene op het andere moment was het klaar.”

Talloze keren stond ze naast hem in de studio. “Als presentatoren heb je relatief weinig contact met elkaar, omdat ieder zijn eigen uitzendingen heeft. Na afloop babbel je wat, maar het is nooit heel diepgaand.”

Rond de herdenkingsdienst ben ik meer te weten gekomen over wie Joost was als persoon en wat hij allemaal deed. Dat is heel speciaal, maar je denkt ook: shit, waarom hebben we niet beter contact gehad?

Het Parool-interview met Simone Weimans kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen