Wendy van Dijk over tv-exit PowNews: ‘Chapeau!’

Geplaatst op Fri 19 Jan 2018 om 18:00

Wendy van Dijk vindt het geweldig dat PowNews van de buis is gehaald door NPO 3. Dat zei de RTL 4-ster donderdagavond in Jinek. PowNews was tot de kerst nog te zien als zeven minuten durende mini-rubriek, maar die keert niet meer terug. “Het is een heel goed idee dat het stopt, vind ik. Chapeau, de vlag mag uit. Altijd negatief zijn, zeikerig. We missen helemaal niets aan dit soort misselijkmakende mannetjes“, aldus de presentatrice van kijkcijferkanon The Voice of Holland.

Niet alleen is PowNews negatief, maar ook leugenachtig, meent Van Dijk. “Het is vaak onwaar ook. Ik heb het zelf aan de hand gehad. Jan Roos heeft toen stellig beweerd dat er een affaire was tussen mij en Thijs Römer. Dat deed hij zó stelling en op zó’n misselijkmakende manier.”

Ze windt zich er nog steeds over op. “‘Wat is Erland Galjaard? Binnenkort de ‘ex’ van Wendy van Dijk’, zei Jan Roos. Het gáát maar door en iedereen neemt het over, al die media enzo. ‘En het komt een keer uit!’ Ja, weet je? Waarom? Dat is de vraag.

Charles Groenhuijsen zat naast Wendy van Dijk en is ook blij met de tv-exit van PowNews. “Het is pestkopjournalistiek en daar houd ik niet van. Het leidt ook tot niets. Ik vind het een prettige opruiming.

Maar zet PowNews politici dan niet op scherp? “Het leidt tot niets. Het leidt ook niet tot betere antwoorden. Je wordt er niet beter door geïnformeerd. Ze zijn altijd negatief en onaardig. Ze proberen altijd mensen af te zeiken en op hun zwakke punt te pakken. Ik ben er niet van.”

Ze horen in elk geval niet bij de publieke omroep thuis. Wat elders gebeurt in de commerciële wereld, dat is allemaal vrij, maar dit hoort absoluut niet vrij in een bestel dat door de belastingbetaler wordt betaald.”

Overigens was het wel verfrissend dat Van Dijk bij Jinek zat en niet bij RTL Late Night. Normaal gesproken verzorgt Humberto Tan alle RTL-promotie.

Foto: KRO-NCRV
41 Reacties op “Wendy van Dijk over tv-exit PowNews: ‘Chapeau!’”


 1. Lambert

  Charles en Wendy naast elkaar. Het zouden topstukken zijn van een fossielenexpositie.

 2. Puk

  Nou Erland Escobar nog snuifje

 3. M@rk-Bred@.

  Wanneer halen ze deze doos eens van de buis dan? Wordt echt de hoogste tijd!

 4. freek

  Het is juist heel belangrijk dat er media is die wel kritisch zijn en blijven.
  Naast het politieke kartel is er ook een mediakartel. Deze zijn behoorlijk verweven met elkaar.

 5. Erik

  Heb me mateloos geïrriteerd aan desbetreffende uitzending.

  Ten eerste Wendy van Dijk met het afgeven op Pownews (zelf jarenlang vunzige tv gemaakt met Over de Rooie)

  En het Trump bashen aan tafel ging maar door met hypocriete Groenhuijzen, obsessie van Jinek naar Trump enz enz. Ze konden niet één ding benoemen wat Trump dan wel goed doet. Over negatief gesproken. Ik was zo boos dat ik halverwege gewoon ben afgehaakt en maar naar bed ben gegaan. Slaat allemaal nergens meer op hoe links de NPO club eigenlijk is geworden.

 6. Koen

  Is Wendy ooit naar Jinek geweest om een RTLprogramma te promoten? Dit zegt ook veel over RTLLN. Het werd Gerard Joling nog verboden om bij Jinek te zitten, toen hij het toch deed was hij niet meer welkom bij RTLLN. Blijkbaar mag Wendy wel ergens anders zitten. Alles voor de kijkcijfers…

 7. A.Zijn

  @Erik

  Er is niets te noemen wat Clown Trump doed doet. Ja, liegen, kiezersbedrog plegen en geld witwassen.
  Maar dat wil een gelegenheidssupporter als jij natuurlijk niet horen. Moedernoiker!

 8. Bart

  Ik vind dat Powned wel degelijk iets toevoegd maar dat ze nooit echt de kans hebben gehad. Te weinig zendtijd. Dat geld ook voor WNL.

  Wie in mijn ogen helemaal niets toevoegd is Wendy van Dijk. Wat een vreselijke vrouw. Ze zei zo stellig dat ze geen affaire had met Römer dat het wel waar moet zijn. Ook het vermeende coke gebruik van haar en haar man.

 9. Birdwatcher

  @A. Zijn:Trump doet echt wel goeie dingen. Apple terug in het land met daarbij 20.000 beschikbare banen. Dow Jones gaat beter dan ooit. Belastingstelsel volledig op de schop in het voordeel van de burger. Verdiep je eens in het echte nieuws man ipv NPO kijken de hele dag.

 10. Annoniemus

  Wendy (coke) v Dijk pruttelde en rochelde weer even op tv .

 11. Vrede

  Ik hoorde dat ze het gisteren bij Jinek had over haar affaire met Tijs Reumer ofzo? Ik dacht dat ze dat ondanks wat bewijzen altijd zat te ontkennen.

 12. Ano Nymous

  The Voice of Holland voegt ook niks toe.
  Alleen mislukte B zangertjes en zangeressen…
  Ik vind het verdwijnen van Pownews ook niet erg, maar Van Dijk moet wel consequent zijn als ze commentaar geeft…
  Maar ja mannetje lief produceert die The Voice pulp dus dan zegt ze er niks over.

 13. Anootje

  Tja misschien moet Rutger nu net als zijn voormalig collega Jantje Roos zijn handje gaan ophouden.
  Van onze belastingcenten…

 14. Appelsap

  Ik word zo moe van al die zelfingenomen propaganda van descundige in zulke programma’s

 15. tegengas

  De tijd dat het bij PowNews ging om de ‘grappige’ verslaggever, waarbij de antwoorden eruit geknipt werden, ligt al een tijdje achter ons. De vaak onderhoudende reportages zijn knap gemaakt en vakkundig gemonteerd.
  Het programma wordt ontsierd door de vaste gasten Wilders, Bosma of Baudet die hun dagelijkse tweet mogen toelichten. Het gaat meestal nergens over. Zend het dan ook niet uit.

 16. Meneer Kaktus

  Sinds Wendy 3 maanden in die Engelse afkickkliniek zat, is ze wellicht van de drugs af, maar geestelijk nog altijd flink in de war. Ik snap wel dat Galjaard z’n heil elders zoekt.

 17. Anootje

  Wendy van Dijk is uit hetzelfde hout gesneden en dus hypocriet.
  Ze werkt mee aan een programma die ook mensen misbruikt voor kijkcijfers en het grote geld. Hebben die mensen hun ding gedaan wordt er niet meer naar ze omgekeken…

 18. Kees

  Charles Groenhuijse heeft weer eens een mening. Alles wat deze nep journalist zegt komt niet uit is is op basis van vooringenomenheid.

  De mening van dat cokesnuivende kauwgomkauwende uitgemergelde gratenpakhuis vind ik niet relevant.

  Ze is gekenkt die magere vrouw en dan probeert ze na te trappen met die magere beentje. Die nep journalist en magere Wendy maken zich nu zelf schuldig aan datgene wat ze PowNews verwijten terwijl PowNews juist fantastisch was en zaken met een luchtje aanpakte.

 19. E. Hartsma

  Wendy heeft een persoonlijke vete met Jan Roos, die berichtte over een affaire tussen haar en Thijs Römer. “Dat deed hij op een misselijkmakende manier.”
  Maar waarom misgunt zij mij de programma’s van PowNews, waar ik graag naar keek, zeker die talkshow. Charles Groenhuijsen houdt er ook niet van. Wat interesseert mij dat? Ik vond het verfrissend.
  Ik walg van de programma’s van Wendy en kijk ook niet meer naar Jinek en Groenhuijsen met hun voortdurende gebash van Trump. Over negatief gesproken.

 20. Vrijdag

  Wendy bij Jinek en vandaag Gordon bij Max.
  Wat zijn ze bang voor nog slechtere kijkcijfers.

  Gaat wel opvallen. Ze laten er zelf een avondje coke voor schieten.

 21. Ons Holland

  @Erik: “Heb me mateloos geïrriteerd”?! Debieltje.

 22. aammehoela

  Trump heeft enkel op korte termijn succes. Bovendien is het aan Obama te danken dat de economie verder groeit. Een beleid wordt pas jaren na de start duidelijk. Neen Trump heeft maar een goed ding. Hij is uitstekend kanonnenvoer voor de late night shows van de Amerikaanse televisie. Ook daar weten ze wel raad met hem. Trump is vergif en een gevaar voor de democratie. Enkel de populisten zien wat in hem. Populist = gevaar voor de democratie, type kiezer die koste wat kost zijn zin wil krijgen en geen respect heeft voor de andere mening.

 23. SOLANGE

  vERWENDY krijgt hoe langer hoe meer babbels……ga weer op de markt staan je kan niks

 24. Snuifje & co

  Wendy. Neem ajb nog een lijntje….

 25. Otto Groeneveld

  Wendy van Dijk weet zo weinig over de realiteit van het leven en hoe het hard en onmenselijk deze liberale kut-samenleving is dat haar mening, met wat zei ook zegt, nooit serieus is te nemen. Maar Pow heeft het over zichzelf afgeroepen door de kant van die lachende Haagse psychopaat te kiezen. Het was VVD Pow die honderdduizenden raketwetenschappers die nog nooit een wc hebben gezien hier naar toe gehaald heeft. Die klote VVD in opdracht van het EU staatsbureau.

 26. Otto Groeneveld

  zij

 27. Mike

  Wat is zij toch een verschrikkelijk schijnheilig belerend en arrogant wijf. Zum kotsen werkelijk. Dat opgeheven vingertje van een totale idioot.

 28. bijna groninger

  Ieder maakt zich druk over Wendy ,Gordon en vrouwtje Paay maar je hoort niemand over Mark Rutte die er voor zorgde dat er miljarden naar Griekenland gingen of nog gaan maar de Groningers links laat liggen want dat interesseert hem niet .

 29. Anouk

  Wendy, je snapt t niet helemaal.
  Ze zijn maar wat blij dat ze die uitzending niet meer hoeven te maken; hun doelgroep zit op internet.
  Internet, dat zijn een heeeleboel computers die met elkaar verbonden zijn; zelfs telefoons kunnen erop, gek he.
  Nou, en daar kijken nou juist diegenen naar die Powned wil bereiken. Dat zijn heeeele jonge mensen.
  Zeg maar van 12 tot 25. Voor jou een jaartje of 40-50 geleden.

  Zo zit het ongeveer.

 30. Chippa

  ‘Altijd positivo’ Wendy die zeikt en zeurt en haat op ‘altijd negativo’ PowNed. Mag die vrouw nu ook van het scherm?

 31. Nicole

  Misselijkmakende mannetjes?
  Uhm, ff denken…………..
  Ronald Molendijk,
  dat is er toch wel 1 van het ergste soort.

 32. Mike

  Wendy is zelf super negatief, voor al die miljoenen die ze verdiend zou ze weleens even mogen afdalen uit haar Disney kasteel en zien hoe het gepeupel last heeft van allerlei zaken. Jankwijd die haar imago sinds galjaard om zeep heeft geholpen. Zonder haar zou de voice ook scoren, maar zij denkt vast dat zij de reden van het succes is. Daaaaag Wendy

 33. Momo

  Nu Wendy en Erland nog.

 34. Queenie

  Nee Wendy had toch geen verhouding🤔Eerland en Sandra Schuurhof deden het met elkaar😜 Borsato met zangeres Maan…
  Oh oh oh… dat stoute powned ook 😂😂
  #iksnuif #wijsnuiven

 35. Meneer Kaktus

  @Queenie Heeft die smartlappenmafklapper ‘m echt in Maan gehangen?

  *jaloers*

 36. Daan

  “Ze horen in elk geval niet bij de publieke omroep thuis. Wat elders gebeurt in de commerciële wereld, dat is allemaal vrij, maar dit hoort absoluut niet vrij in een bestel dat door de belastingbetaler wordt betaald.”

  Deze opmerking toont nu precies het failliet van de NPO aan. Powned past niet in het linkse politiek correctie propaganda van de NPO en dus is het goed als het vertrekt. Aan kritische journalisten heb je nu eenmaal niets. Bij de NPO ben je alleen werkzaam als je een meeprater van “deugend” links bent.
  De belastingbetaler, zo hebben de verkiezingen vorig jaar wel uitgewezen, zit juist echter niet te wachten op de linkse nonsens. Dat kan beter eens wat minder bij de NPO.

 37. Daan

  Wat zaten ze trouwens ook weer lekker met z’n allen politiek correct Trump te bashen. Voor links met oogkleppen is alles wat die man doet fout. Dat de economie draait als nooit te voren durft Charles nu zelfs nog toe te wijzen aan Obama, want Obama is nu eenmaal fantastisch voor dit soort linkse mensen. Waarom krijgt deze onzinnige analyse van Trump, die aantoonbaar vol met nepnieuws zit, tijd op de door de belastingbetaler betaalde NPO?
  Iedere realistische econoom zonder politieke voorkeur geeft inmiddels toe dat Trump, die inderdaad ook hele vreemde dingen zegt, economisch het heel goed voor elkaar heeft en er voor zorgt dat de economie, vooral ook het MKB, draait als nooit tevoren. Ook de regeling van multinationals die hun geld mogen terughalen uit het buitenland blijkt zoals nu met Apple te gaan werken. Waarom is Charles zo subjectief dat hij dit gewoon weigert te noemen. Kinderachtig en het maakt hem ongeloofwaardig.

 38. Emiel het Debieltje

  Broekhuizen is een gefrustreerde Fries en zeikteef. Hoor hem nooit over die gestoorde Clinton diemsigaren in de muts stopte van een staigair en daarna zijn gasten die liet oproken.

 39. Klavvie

  Galbak heeft blijkbaar al afscheid genomen van Tan en stuurt z’n cokeslaafje naar de concurrent voor promotie.

 40. JeTante

  Dat mens komt vaker op tv dan in haar eigen huis bij haar kinderen. En voor het geld hoeft ze het niet te doen. Over 5 jaar staat ze jankend in de bladen dat ze zoveel gemist heeft van haar kids.

 41. Ano Nymous

  Zouden Erland en Wendy zelf nu ook hun scheiding uitventen op TV?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.