Wendy van Dijk over tv-exit PowNews: ‘Chapeau!’

Wendy van Dijk vindt het geweldig dat PowNews van de buis is gehaald door NPO 3. Dat zei de RTL 4-ster donderdagavond in Jinek. PowNews was tot de kerst nog te zien als zeven minuten durende mini-rubriek, maar die keert niet meer terug. “Het is een heel goed idee dat het stopt, vind ik. Chapeau, de vlag mag uit. Altijd negatief zijn, zeikerig. We missen helemaal niets aan dit soort misselijkmakende mannetjes“, aldus de presentatrice van kijkcijferkanon The Voice of Holland.

Niet alleen is PowNews negatief, maar ook leugenachtig, meent Van Dijk. “Het is vaak onwaar ook. Ik heb het zelf aan de hand gehad. Jan Roos heeft toen stellig beweerd dat er een affaire was tussen mij en Thijs Römer. Dat deed hij zó stelling en op zó’n misselijkmakende manier.”

Ze windt zich er nog steeds over op. “‘Wat is Erland Galjaard? Binnenkort de ‘ex’ van Wendy van Dijk’, zei Jan Roos. Het gáát maar door en iedereen neemt het over, al die media enzo. ‘En het komt een keer uit!’ Ja, weet je? Waarom? Dat is de vraag.

Charles Groenhuijsen zat naast Wendy van Dijk en is ook blij met de tv-exit van PowNews. “Het is pestkopjournalistiek en daar houd ik niet van. Het leidt ook tot niets. Ik vind het een prettige opruiming.

Maar zet PowNews politici dan niet op scherp? “Het leidt tot niets. Het leidt ook niet tot betere antwoorden. Je wordt er niet beter door geïnformeerd. Ze zijn altijd negatief en onaardig. Ze proberen altijd mensen af te zeiken en op hun zwakke punt te pakken. Ik ben er niet van.”

Ze horen in elk geval niet bij de publieke omroep thuis. Wat elders gebeurt in de commerciële wereld, dat is allemaal vrij, maar dit hoort absoluut niet vrij in een bestel dat door de belastingbetaler wordt betaald.”

Overigens was het wel verfrissend dat Van Dijk bij Jinek zat en niet bij RTL Late Night. Normaal gesproken verzorgt Humberto Tan alle RTL-promotie.

Foto: KRO-NCRV

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen