Tv-beelden afgelast omdat Gijs van Dam producent is

Het vakprijzengala De tv-beelden, sinds 2013 de opvolger van de Beeld en Geluid Awards, gaat in maart 2018 niet door omdat Gijs van Dam de voorzitter van de stichting is en zijn bedrijf Ten Eleven Entertainment de producent is. Dat meldt Shownieuws. Het wordt zo pijnlijk duidelijk welke schade Van Dam oploopt door de beschuldiging van Jelle Brandt Corstius aan zijn adres. Brandt Corstius beweert dat Van Dam hem verkracht heeft, maar aan zijn verhaal wordt steeds meer getwijfeld.

Hoe dan ook verliest Van Dam nu wel de productie van De tv-beelden. “Die zullen níet worden uitgereikt. Dit in verband met de #MeToo-zaak van Jelle Brandt Corstius en Gijs van Dam. Van Dam is eigenaar van het bedrijf achter de tv-beelden. Vandaag heeft de organisatie ons laten weten dat de uitreiking dit jaar definitief niet doorgaat“, aldus Shownieuws-presentatrice Airen Mylene.

Van Dam heeft aangifte gedaan tegen Corstius voor smaad en laster. Zijn advocaat Peter Plasman zei eerder: “Hij komt met een verhaal waarbij het leven van mijn cliënt dreigt geruïneerd te worden.

Brand Corstius meent dat Van Dam hem in 2002 oraal verkracht heeft, na een borrel bij het programma Villa BvD. Van Dam was destijds 25 jaar, Brandt Corstius 24 jaar.

Critici als Peter R. de Vries en Johan Derksen denken dat Brandt Corstius gewoon spijt heeft van zijn homoseksuele avontuurtje, en de ontmoeting na zijn ontnuchtering anders is gaan zien.

Lees ook: Peter R. de Vries en VI-heren geloven Gijs van Dam (28 november)

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen