Shownieuws naar Duitsland: burgers in shock om Sylvie

Het SBS 6-programma Shownieuws heeft donderdag een cameraploeg naar Duitsland gestuurd om op straat de geschokte reacties over het ontslag van Sylvie Meis bij de Duitse RTL te peilen. Dat was donderdagavond te zien in de showrubriek. Volgens Shownieuws zijn Duitse kijkers ‘in shock’ om het ontslag van Meis. Het programma liep een Duitse shopping mall in en trof alleen maar mensen die haar ontslag belachelijk vinden. “Dit kost ze gegarandeerd de helft van hun kijkers.

Meis presenteerde in Duitsland jarenlang met succes het programma Let’s Dance, maar wordt nu opgevolgd door een veel jongere presentatrice. De reden van haar ontslag is volgens Meis haar gebrekkige Duits.

Dat is een slechte reden, vinden de Shownieuws-Duitsers. “Dat is eigenlijk een heel domme reden“, zegt de een.

Nog een ander: “Dit is fout want er zijn genoeg mensen op tv die echt slecht Duits spreken.”

Een mevrouw: “Wij vinden dat Nederlandse accent heel schattig, het heeft wat.”

Een andere mevrouw: “Laat die vrouw toch gewoon met rust. Ik vind dat verschrikkelijk. Echt, ik erger me eraan.”

Rike Schulz, journalist bij de Hamburger Morgenpost, begrijpt de geschokte reacties. “Dat is natuurlijk ingeslagen als een bom. Sylvie is in Duitsland een megaster. En het is ook groot nieuws dat ze zelf geïrriteerd is over haar ontslag.”

Lees ook: RTL zet Sylvie Meis op straat vanwege gebrekkig Duits (donderdag)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen