Noord-Holland: ‘Utopia moet weg vanwege busbaan’

Noord-Holland beëindigt het huurcontract van het Utopia-terrein, omdat het een natuurterrein wordt ter compensatie van een aangelegde busbaan elders. Dat heeft de provincie laten weten aan De Telegraaf. SBS 6/Talpa raakt het stukje land kwijt. “De grond wordt verkocht aan een aantal gemeenten en het Gooisch Natuurreservaat. Daar valt het Utopia-deel onder. Er wordt natuur van gemaakt omdat er moet worden gecompenseerd voor een busbaan die in de buurt wordt aangelegd.

Uiteraard had Noord-Holland nooit kunnen vermoeden dan Utopia zo lang op zender zou zijn, want eigenlijk was het programma bedoeld als eenjarig project. Als op 1 juni de stekker uit Utopia gaat, is het programma vierenhalf jaar op zender geweest.

SBS heeft er nog over nagedacht om het hele Utopia-terrein ergens anders heen te verhuizen, maar ziet daar van af. “Daarmee doen we echt te veel afbreuk aan alles wat is opgebouwd. We zijn van mening dat wat op dit terrein is begonnen, we ook hier willen eindigen.

Utopia is het succesvolste vooravondprogramma van SBS 6 ooit.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen