Sylvana Simons: ‘Hans Nijenhuis geniet witte privileges’

Geplaatst op vr 29 dec 2017 om 11:30

Sylvana Simons vindt het bizar dat het AD onlangs met een Sinterklaasbestand kwam, waarbij iedereen werd opgeroepen om van de intocht tot de uittocht van Sinterklaas geen actie te voeren voor of tegen Zwarte Piet. Ze wijst erop dat AD-baas Hans Nijenhuis een witte man is. “Dat is een praktijkvoorbeeld van witte privileges, van de macht van een hoofdredacteur die niet hoeft te dealen met kinderen die huilend van school komen omdat ze weer zijn uitgescholden voor Zwarte Piet.

Nijenhuis is dan ook uitgerekend níet de persoon die mag besluiten wanneer hier wel of niet over gediscussieerd mag worden, aldus Simons vandaag in het AD. “Ik vind het van een ongekende brutaliteit dat als een ongemakkelijk gesprek wordt aangezwengeld, de aangesproken partij beslist wanneer de ander het erover mag hebben.

Simons noemt het Sinterklaasbestand van het AD dan ook ‘een gotspe’. “Mensen geven het hele jaar kalm en goed onderbouwd voorlichting over dit onderwerp. Dan is het argument: moet dat nu al? En als ze het doen op het moment dat het ertoe doe en de storm het hevigst is, wordt gezegd: nu even niet. Wanneer mag het wél?

Het blijft een hypocriete discussie, vindt Simons. “Politici verklaren bij Jeroen Pauw dat ze hun kind vertellen dat alle pieten tegenwoordig een sleutel hebben van het huis. Maar dat ze een andere kleur hebben, is onmogelijk?

Een groot interview in het AD waarin Sylvana Simons vertelt over de bedreigingen aan haar adres, haar nieuwe politieke partij en haar politieke blunder kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA
78 Reacties op “Sylvana Simons: ‘Hans Nijenhuis geniet witte privileges’”


 1. Gefingeerde flamoes

  Een kinderfeest verstoren: dat doe je gewoon niet, Sylvana.

 2. ik

  Mevrouw Simons, begin 2018 lekker goed. Hou gewoon op met de media, verdwijn van het toneel met al dat vervelende vermoeiende gedoe.

 3. @Gefingeerde flamoes

  Ik en mijn getinte medelanders houden er gewoon van om in dit land flink te polariseren.
  Wij vragen respect, maar het geven van respect doen wij niet.

 4. Jantien de Groot

  Ik schoot meteen in de stand om deze dame eens goed te vertellen wat ik van haar vind. Maar ach, mensen heb meelij, deze zielige vrouw weet niet beter!

 5. Olga

  Haha nee die heeft kinderen die thuiskomen als ze weer zijn in elkaar geslagen of beroofd dat zijn dus de zwarte privileges? Zou zeggen kijk de statistieken er maar op na.

 6. Momo

  Sylvana, hou je strontsmoel.

 7. JasperV

  Mevrouw Simons, Zwarte Piet is al lang weer terug in Spanje, misschien wist je dat nog niet. Dus nu weer even wachten met je commentaar tot volgend jaar ergens in oktober. Je kunt ook verhuizen naar een zwart land, daar zijn geen problemen.

 8. dus

  Normaal gesproken wordt Sylvana in dit soort artikelen ‘voormalig presentatrice van TV-Makelaar’ genoemd. Nu lijkt het bijna alsof het AD nog meer irritatie opwekt bij mediakourant dan mevrouw Simons…. Interessant.

  Overigens heeft ze hier trouwens volkomen gelijk in. Argumenten voor Zwarte Piet zijn allemaal ongefundeerd en daarom spelen partijen als het AD de ‘zullen we het er nu even niet over hebben?’ kaart. Net zoals de wapenlobbyisten in de VS na een aanslag: ‘nee het is echt te vroeg om nu over veiligheid te praten’. Of de vuurwerklobby nadat er weer 200 handen zijn opgeblazen. Soms willen mensen gewoon niet doen wat juist is.

  Onzin.

 9. klara

  Hou nou in godsnaam op ,met dat zelfde gezeik !!!!!

 10. Sintvana

  Kan iemand me vertellen waarom het AD dan wel Hans Nijenhuis ineens “de aangesproken partij” is? Of kiest Sylvaantje hier de gemakkelijke weg van de ongefundeerde aanname en kakelt ze weer eens vrolijk bevooroordeeld uit haar nekje? Over hypocriet gesproken.
  Daarbij, mensen voorliegen om verandering af te dwingen is nu eenmaal iets anders dan natuurlijke verandering. Wanneer snappen de Sylvaantjes dat nu eens een keer?

 11. Sintvana

  @dus

  “Argumenten voor Zwarte Piet zijn allemaal ongefundeerd”. Net zoals de argumenten tegen dus, dus!

 12. Jan Naj

  Drammen werkt nooit echt. Snappen ze niet. En nee ze zijn Rosa Parks ook al niet.

 13. dus

  @Sintvana Ik heb nog nooit iemand met overtuigende argumenten horen ontkrachten dat Zwarte Piet een stereotyperend, racistisch karikatuur is.

  Deze traditie is een gezwel op onze cultuur. Het bizarre is nog dat mensen pretenderen dat het veranderen van Zwarte Piet onze cultuur zal doen afbreken. Het behoud van Zwarte Piet is juist wat onze cultuur aantast. En we staan erbij en kijken ernaar.

 14. Peter

  Kan dit ongelooflijke z e i k w i j f gewoon eens oppleuren.

 15. piet

  Jasper V helemaal met je eens. Als het volk wat hier wat te klagen heeft aub terug gaan naar waar ze horen.

 16. Koen

  Ik ben niet met haar eens, maar hier heeft ze gewoon gelijk. Gewoon de discussie voeren! En een AD-man hoeft niet te bepalen wanneer iemand zijn mening geeft!

 17. Papegaaitje leef je nog.

  Waarom al deze negatieve reacties? Het is toch goed dat Sylvana ons witte mensen eens af en toe een spiegel voorhoudt. Vaak doen en zeggen we misschien dingen onbewust zonder er bij na te denken. Ik zou zeggen Sylvana ga zo door in 2018. En laat ons af en toe eens in jouw spiegel kijken.

 18. BijlmerStyle

  Iemand die de tatta’s een spiegel voorhoudt. En dat maakt de tatta’s boos. Hoezo bestaat wit privilege niet? :D

 19. SylvanaMoe

  Zo is het ook een privilege van Sylvana en ‘zwarte’ medestanders zoals Gloria Wekker om de boel voor te liegen….https://www.geenstijl.nl/5139949/zo-blogger-sloopt-bullshitwetenschap-gloria-wekker/

  Moet je als blanke wetenschapper eens proberen, dan word je – en terecht – publiek geslachtofferd. Maar Gloria Wekker komt ermee weg. Bah!

 20. Egbert

  Oeverloze muts die alleen maar onrust stookt.

 21. kees de Vries

  Zo moe van dit wijf!

 22. Momo

   “Politici verklaren bij Jeroen Pauw dat ze hun kind vertellen dat alle pieten tegenwoordig een sleutel hebben van het huis. Maar dat ze een andere kleur hebben, is onmogelijk?”

  Jij mag je kind vertellen dat pieten een sleutel hebben of een andere kleur, maar dwing mij niet om dat ook te moeten doen.

 23. Momo

  @dus

  Neenee, zo werkt dat niet. Kom eerst met overtuigende argumenten dat hij wel een stereotyperende, racistische karikatuur is en dan zien we wel verder.

 24. JM

  Geef dat mens toch geen podium! Ze raaskalkt maar door, is totaal de weg kwijt en zou eigenlijk moeten worden opgenomen op PAAZ afdeling.
  Zolang de media maar aandacht blijven geven, zoals op bijgevoegde foto, blijven we dit houden.
  Sterker nog; ze verovert er een zetel mee, en haar kostje is gekocht; dan is het hek helemaal van de dam.

 25. Poenwasi

  Ach ach ach, laat dit zielig stukje menselijk afval. Voorlopig krijgt zij genoeg aandacht binnenkort voor partij. En let op het zijn dezelfde moraalridders die haar een podium bieden. Een zeer gefrustreerd mens, wat onder behandeling is bij een psychiater die potverdikke ook krom loop van de haat naar het witte geslacht. Echt totaal onecht en totaal niet gemeend wat zij allemaal beweerd. Er zal altijd onderscheid blijven tussen wit en donker wit. Krijg je niet veranderd, punt.
  Bovendien zou ik mij schamen zowel als donker wit als wit mens om mij door haar te laten vertegenwoordigen. Doodzwijgen dit mens

 26. Sintvana

  @dus

  Het beweren dat het veranderen van Piet onze cultuur zal doen afbreken is even bizar als het doen alsof zijn behoud een gezwеl is dat onze cultuur aantast. Beide statements zijn lachwekkend!

  Er is niet met zekerheid vast te stellen waar Piet vandaan komt. Wel is zeker dat zijn huidige vorm is gebaseerd op het personage in Schenkmans boek. Maar of Schenkman een volledig nieuwe persoon bedacht of voortborduurde op de zwarte (= door hellevuur zwartgeblakerde) mythische helper(s) die in vele verhalen voorkomen over Sinterklaas en de voorlopers van Sinterklaas, is niet te achterhalen.

  Neemt niet weg dat onze Piet attributen heeft die in verband worden gebracht met stereotyperingen. De gouden oorringen, de dikke rode lippen… Ze werden allemaal bedacht/gebruikt om de zwarte mens als minderwaardig neer te zetten. Dat dit soort zaken er in de loop der jaren ingeslopen zijn, is dan ook spijtig.

  Maar om terug te komen over de door jou nooit gehoorde ontkrachting:
  Piet is een sprookjesfiguur die in de loop der jaren attributen aangemeten heeft gekregen die als racistisch bestempeld worden, of, zo je wilt, racistisch zíjn. Betekent dit dat de figuur die Schenkman beschreef racistisch was? Zeer zeker niet. De argumenten tegen Piet die vandaag de dag worden gebruikt, zijn totaal niet op zijn personage van toepassing. En al helemaal niet als het zo is dat Schenkman voortborduurde op de mythische zwarte figuren die al bestonden in de tijd dat Europeanen er geen weet van hadden dat er zwarte mensen bestaan.

  Het is niet vol te houden dat hij een stereotyperende, racistische karikatuur is. Als een personage in de loop der jaren bedenkelijke attibuten kreeg, maakt dat het personage sec niet bedenkelijk. Wel doet men er verstandig aan die attributen te verwijderen. Het gaat om het kernpersonage, niet om zijn accessoires.

 27. gender

  Aandacht, Aandacht, Aandacht, Aandacht, Aandacht, Aandacht, Aandacht, Aandacht, Aandacht, Aandacht, Aandacht, Aandacht, Aandacht, Aandacht, Aandacht, Aandacht, Aandacht, Aandacht, Aandacht, Aandacht, Aandacht, Aandacht, Aandacht, Aandacht..
  Allemaal voor het verdienmodel. En de NPO doet graag namens de belastingbetalers vele duiten in het zakje.

 28. Geert de Jonge

  De hoofdredacteur van het Algemeen Dagblad heeft nooit besloten wanneer er in Nederland gediscussieerd mag worden over Zwarte Piet. Hij heeft opgeroepen tot een wapenstilstand tijdens de periode dat Sinterklaas in het land is met zijn Zwarte Pieten. Bovendien claimt Sylvana Simons dat de hoofdredacteur daar niets over mag zeggen omdat het dan witte privileges zijn. Wat denkt Sylvana Simons wel wie zij is. Omdat zij zwart is heeft zij die privileges wel. Nee Sylvana Simons | die de mond vol heeft over discriminatie | ook jij hebt geen zwarte privileges. Zowel witte als zwarte mensen mogen een voorstel doen tot een wapenstilstand omdat het geen erfgoed is van Sylvana Simons dan wel van anderen die tegen de traditionele viering zijn van Sinterklaas en Zwarte Piet. Sylvana Simons zou eens de moed moeten krijgen om te beseffen dat zij als deel van een minderheid de meerderheid niet kan regeren. Met haar woorden in het Algemeen Dagblad begint zij witte mensen te discrimineren en dat is van verregaande onbeschaamdheid.

 29. Benny-Bjorn A.

  Ik vond haar beter in Sexquiz on the Beach.

 30. Ad

  ‘Witte’ man Nijenhuis ging wel eens even fout met die ‘bruine’ oliebollen!

 31. Peter

  Z e i ken is zwart privilege

 32. J

  Oppleuren, Optyfen, ga naar het buitenland, hou je smoel, zeikwijf, oeverloze muts en ga zo nog maar even door……

  Het zijn de laatst overgebleven argumenten van de voorstanders van Zwarte Piet…… En het geeft nog maar eens aan hoeveel gelijk Simons heeft.

  Pijnlijk he!

 33. Corine

  Ik vind Simons een kapsones draak van een vrouw
  Het maakt mij niet uit hoe zij der uit ziet
  Daarbij vind ik haar ook een onnozel iemand

 34. 1

  @J. Het is vooral pijnlijk hoe jij berichten opzettelijk negeert — hoe jij cherry pickt — om je gelijk te halen.

 35. SOLANGE

  Het mensje Simons heeft een groot probleem

 36. Ik ben blank en niet wit

  Sylvana Simons is een zwarte vrouw wordt in Suriname geboren. Haar kansen op onderwijs, veiligheid, gelijkheid, welvaart en kansen zijn daar minimaal. Komt naar Nederland. Krijgt onderwijs, veiligheid, gelijkheid, welvaart en kansen. Wordt zelfs TV-presentatrice, verdient goed geld, kan ook nog eens deelnemen aan politiek ook al is dat geen succes. Sylvana associeert zich eerst opportunistisch met een schimmige bende van opportunistische en racistische zetelrovers en begint na dat spingplankje haar eigen pseudo politieke partij die niemand serieus neemt, behalve tweede rangs uitkeringstrekkers, een lachwekkende wetenschapper, subisieslurpers en beroepsslachtoffers. Sylvana behoort tot een kleine minderheid van boze en in mijn beleving psychisch wankele mensen die beter elders kunnen gaan wonen want hier ziet ruim 90% van de mensen ze liever vandaag nog vertrekken.

  Gelukkig 2018 a.u.b. zonder Sylvana de griezel.

 37. Ik ben blank en niet wit

  @ Sintvana
  Fri 29 Dec 2017 om 13:39

  Zwarte Piet is geen racisme . Ook de gouden ringen, grote rode lippen etc . zijn niet racistisch. Dat zijn fantasieverhalen van een handjevol schreeuwende treurige handophouders.

 38. rob

  En Sylvana slaat wederom de spijker op z’n kop.
  moedige vrouw!

 39. rob

  Heeft dat vreselijke griezen nou niet door dat ze de meeste mensen zo irriteert?

 40. E. Hartsma

  “kinderen die huilend van school komen omdat ze weer zijn uitgescholden voor Zwarte Piet.“ Komt ook voor bij: Rooie, dikke, brillenjood (mag niet), slome duikelaar, opdondertje, vetklep, trut, lul, uilskuiken, slapjanus, vuurtoren. Allemaal huilend uit school gekomen.

 41. Nick

  Sylvana weet veel van groente. Blijf daarmee bezig, Sylvana.

 42. rob

  Wat is er toch gebeurd met je Sylvana.
  Van lief TMF meiske naar een meid waarvoor mijn moeder me altijd gewaarschuwd
  heeft.

 43. Hohoho

  Psychopaat!!

 44. Dennis

  Olie bollen eten mag volgend jaar ook niet meer te nederlands, die bollen zijn bruin.

 45. Joop

  Is Zwarte Piet dan een scheldwoord? Hij is toch een hartstikke leuk en lief figuur? Moeten we nu ook apen gaan verbieden, omdat Sylvana daar voor werd uitgescholden en ze moest janken?

  Ik heb trouwens nog nooit een kind uitgescholden zien worden voor Zwarte Piet. Als dat nu wel gebeurt, dan komt dat alleen maar door de discussie die Sylvana zelf aangezwengeld heeft

 46. Shelly

  Joop, eens met je 1e alinea. Maar je 2e, ik mag toch hopen dat je beter weet?

 47. anoniem

  Zullen we het eens over zwarte privileges hebben? Een donkere huid is namelijk veel mooier dan die van bleekscheten! Niet voor niets dat sommige Nederlanders zich graag zwart schminken.. :-)

 48. anoniem

  En uren in de zon liggen om wat minder bleekjes te proberen te worden.. :-)

 49. aammehoela

  “Politici verklaren bij Jeroen Pauw dat ze hun kind vertellen dat alle pieten tegenwoordig een sleutel hebben van het huis. Maar dat ze een andere kleur hebben, is onmogelijk?” Inderdaad, juffie Simons, dat is onmogelijk. Zo onmogelijk dat het je je niet kan voorstellen dat het anders kan.

 50. aammehoela

  Joop, het schijnt tegenwoordig af en toe voor te komen. Maar dat zijn dan jochies die iets gehoord hebben, van ene Simons bv.

 51. Lies

  Klaar mee.
  Dag Sylvana voorspoedig 2018 met je hokjesdenken.
  Kijk eens goed in de spiegel komend jaar.
  Wat wil je nu precies bereiken dame??

 52. op naar vrijdagavond ,20.30 ...RTL7

  wat een vreselijk lelijk mens,
  wat een ONTEVREDEN uiterlijk,
  volgens mij heeft ze een groot minderwaardigheidscomplex,
  en wat een lelijke bril heeft ze op,
  ik denk niet dat een normale kerel [of vrouw] hier wild van word,
  [of t moet een blinde zijn,]

 53. Enzo Voort

  Er zijn altijd media die deze ontevreden bonusjager een podium geeft om haar gal te spugen. Mevrouw kikt en ze krijgt weer de volle aandacht. Is nu eindelijk niet het moment aangebroken haar dood te zwijgen?

 54. Daan

  Zou ze dit nu werkelijk menen of is dit een reden om de andere partij de mond te snoeren. Als blanke (niet wit!) man mag je dus tegenwoordig geen mening meer hebben over zaken die een andere kleur of cultuur betreffen? Prima, maar dan ook dat gekleurde mensen geen mening mogen hebben over zaken die blanke mensen aangaat. Er moet niet met 2 maten worden gemeten. Opvallend dat ze zich zelf hier niet aan houdt en continu meningen heeft over blanke mensen. Beetje hypocriet Sylvana.

 55. Daan

  Mag ik bij deze een oproep doen aan alle media: in 2018 eens een jaar geen aandacht aan deze nondiscussie van al deze net niet bekende nederlanders die slechts leven op dit onderwerp maar verder niets presteren. Bij wel aandacht dan ook eens een kritische vraag durven te stellen. Bv: bij de bewering, die in iedere discussie weer opduikt, dat racisme voortkomt uit het koloniale verleden aantonen dat in landen zonder koloniaal verleden discrimatie en racisme juist vaker voor komt. Het koloniale verleden zorgt juist voor minder racisme en meer openstaan ten opzichte van andere culturen.

 56. Arie

  Ze heeft het haar van Zwart Piet en ook de lippen lijken heel veel op die van Zwarte Piet ze heeft de kleur van Zwarte Piet .

 57. Enzo Voort

  @Arie En deze zwarte mevrouw is behoorlijk anti wit, bijna racistisch anti wit.

 58. Rik

  @dus Jij doelt op onze cultuur met de multi culturele samenleving. De meeste voorstanders van Zwarte Piet niet. Dat is het verschil. We zien het niet als iets slechts en zijn juist trots op Sinterklaas en Zwarte Piet. Dat gaat niemand ons afpakken. Jij niet en Sylvana,, Quincy, Sunny en Anousa al helemaal niet.

 59. BijlmerStyle

  Lol @ tatta’s die denken dat zwarte piet niet racistisch is. De gemiddelde internetreactie van een boze tatta laat toch iets heel anders zien :D

 60. Count Iblis

  Je kan Zwarte Piet negatief interpreteren, maar je kan ook de Bijbel lezen en daar negatieve dingen in zien, bijvoorbeeld over homoseksualiteit. Maar mensen gaan echt niet Zondag’s naar de kerk om te discrimineren tegen homo’s. Hetzelfde geld voor hoe Sinterklaas wordt gevierd m.b.t. discriminatie. Dat neemt natuurlijk niet weg dat rond Sinterklaas sommige kinderen worden geplaagd. Maar het plagen is dan het probleem, niet Zwarte Piet wat slechts een middel is die wordt aangegrepen om te plagen.

  Sylvana pleit voor de Amerikaanse methode, waarbij na Zwarte Piet straks ook het woord “neger” in de ban zal worden gedaan. Maar in Amerika is er veel meer verborgen discriminatie dan hier in Nederland, en dat leidt daar dan tot the nodige protesten:

  https://www.youtube.com/watch?v=BNJUsE7pEs4

  Het is juist zo dat we het in Nederland veel beter doen omdat we toleranter zijn. Als het enigszins kan dan laten we mensen hun gang gaan, en Zwarte Piet is inderdaad zo’n geval waarvan Amerikanen zeggen dat ze zoiets in hun land niet kunnen voorstellen. De aandacht moet zich richten op de echte problemen, bijvoorbeeld discriminatie waardoor mensen niet aan de bak komen. Dat doen we hier denk ik veel beter dan in ander landen waar Zwarte Piet ondenkbaar is maar waar er een veel grotere onderklasse van mensen met een donkere huidskleur is.

 61. Ano Nymous

  Als je een kinderfeest moedwillig om zeep helpt heb je een hekel aan kinderen….

 62. anoniem

  @BijlmerStyle: Met een prettig wijntje erbij is het inderdaad smullen van deze discussie.. Het houdt het internet levendig…… :-D

 63. Wollter

  Begint dat gezeur over Sinterklaas en z’n Zwarte Slaven nu al….?

 64. Joop

  @Shelly

  Nee, ik heb met kinderen van alle kleuren op school gezeten en gewerkt en nog nooit een kind een ander, donker kind Zwarte Piet zien noemen. Jij wel dan? Misschien dat dat nu anders is, maar dat komt duidelijk door de discussie. Mijn idee is altijd geweest dat kinderen Zwarte Piet helemaal niet als een negroïde persoon zien.

 65. Rik

  @Joop Wat jij zegt is helemaal weer. Wat Sylvana zegt zit in haar hoofd. De voormalig presentatrice van de Sex on the beach quiz heeft ze niet allemaal op een rij!

 66. Rik

  @Joop weer moet waar zijn

 67. Annoniemus

  Door alle Bruinen hier en Marokkanen en Turken worden wij Nederlanders kaaskoppen genoemd , en hoor je ons er over ???

 68. wim

  Heks !

 69. ox

  Waren er maar echt witte privileges,dan houden we deze mevrouw nooit op tv gezien,helaas

 70. Shelly

  @Joop

  Wij hadden vroeger (25 jaar geleden, toen we rond de 15 waren) een Antilliaan in onze vriendengroep en die werd wel eens uitgemaakt voor Zwarte Piet. Niet vaak, maar het gebeurde dus toen al wel.

 71. Joop

  @Shelly

  Leuke vrienden waren jullie dan! 15 is niet helemaal hetzelfde als de kleine kinderen waar Sylvana het over heeft. Maar dan nog is dat een slecht argument, het probleem ligt bij de mensen die schelden. Zoals ik al zei, moeten we dan ook apen afschaffen?

 72. Onno

  Daar is ze weer….
  En iedereen die serieus op dit artikel in gaat doet bewust mee aan verdere polarisatie.

 73. Suzanne van den brink

  Ze doet een michael jacksonnetje door haar vel blank proberen te krijgen. Je bent nou eenmaal een zwarte Silvanaatje ,wen er maar aan. die zalfjes hielpen jackson wel aan de buiten kant om blank te lijken maar van binnen blijf je een dram negertje.

 74. F’iscadel

  @ Bijlmer:

  Die wijk van jou laat precies zien wat er is misgegaan met ons ooit zo mooie land. Gelukkig is het tij aan het keren en gaan de ECHTE Nederlanders zegevieren! Wen daar maar aan!!

 75. Shelly

  @Joop

  Het is ook een slecht argument. Je zegt precies wat ik altijd zeg: dat schelden is het probleem, niet de dingen die worden aangegrepen om te schelden. Nee, we waren geen kinderen, ik heb de leeftijd bewust gemeld zodat je je een juist beeld kon vormen. Overigens waren wij niet degenen die scholden, maar dat zei ik ook nergens.

 76. Claire

  Sylvana Simons vind ik onbetrouwbaar en vies.

 77. Joop

  @Shelly

  Ik snap dat jullie hem niet uitscholden, ik probeerde de vermoeiende pietendiscussie gewoon een beetje luchtig te houden. Je moet het probleem gewoon bij de kern aanpakken, al zullen er altijd mensen zijn die mensen uitschelden om hun uiterlijk. Een fascistische aanpak zoals Sylvana wil zal dat echt niet veranderen.

 78. ox

  Het telkens oprekken van deze discussie,om weer een boekje,voorstelling of een paar stemmen te krijgen,een verdienmodel,tijd om deze bubbel door te prikken en het weer terug te brengen naar de juiste proporties

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.