RTL zet Sylvie Meis op straat vanwege gebrekkig Duits

Sylvie Meis is door de Duitse RTL op straat gezet als presentatrice van Let’s Dance. Ze heeft te horen gekregen dat haar Duits niet goed genoeg is. Dat heeft ze laten weten aan de Bild, melden AD en De Telegraaf. Kennelijk zijn de Duitsers niet meer zo gecharmeerd van haar steenkolenduits en wordt Meis daarom op straat gezet. “Een aantal weken geleden vertelde RTL dat mijn Duits voor hen niet goed genoeg was om met mij verder te gaan. Ik woon inmiddels tien jaar in Duitsland.

Meis had dit niet zien aankomen. “Natuurlijk waren er altijd mensen die na de uitzending op social media grappen maakten over mijn accent, maar ik had nooit gedacht dat mijn Duits het einde van onze samenwerking zou betekenen.

Ze is naar eigen zeggen telefonisch ontslagen en is daar ‘ongelooflijk teleurgesteld’ over. “Ik hield van de show, ik voelde me altijd goed en natuurlijk ben ik heel verdrietig dat het nu voorbij is. We waren allemaal als een grote familie.

Een woordvoerder van RTL bevestigt het nieuws aan BILD: “Het klopt. We willen Let’s Dance in een nieuw jasje steken en we hebben daarom ook besloten om de co-presentatie te veranderen.”

Meis’ co-host Daniel Hartwich blijft wél betrokken bij de show, maar hij gaat samen presenteren met Victoria Swarovski, met 24 jaar veel jonger dan de 39-jarige Meis. Zij is de winnares van het voorlaatste seizoen en een vriendin van Meis.

RTL ontkent dat een taalprobleem de reden is van het gedwongen vertrek.

Volgens het AD is dit geen goed nieuws voor Meis. “Nu ze de laan is uitgestuurd loopt Sylvie Meis ongetwijfeld een riant inkomen mis. Maar dat betekent nog niet dat ze financiële problemen zal krijgen. De zakenvrouw heeft een eigen lingerie- en schoenenlijn en bouwde de afgelopen jaren een privévermogen op van naar schatting 13 miljoen euro.

Eerder dit jaar werd bekend dat Meis ten huwelijk is gevraagd door de schatrijke Libanese zakenman Charbel Aouad (35) uit Dubai.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen