‘John de Mol hackt website Stichting KijkOnderzoek’

John de Mol laat dagelijks de site van Stichting KijkOnderzoek hacken om de kijkcijfers van Utopia op te krikken. Die ongeloofwaardige roddel brengt tv-recensent Angela de Jong van het AD vandaag de wereld in. De Jong vindt het merkwaardig dat er volgens SKO elke dag tot wel 600.000 mensen naar Utopia kijken, ’terwijl niemand iemand kent die ooit langer dan vijf minuten keek naar het SBS-programma’. “Over die kijkcijfers gaat (..) een goede roddel de ronde in Hilversum.

Ze vervolgt: “Omdat ook daar niemand de betrekkelijk hoge scores snapt, is de theorie dat De Mol dagelijks de website van Kijkonderzoek hackt of laat hacken om de cijfers een beetje op te krikken. Zo graag wilde hij namelijk dat zijn project zou slagen. Klopt vast niet, maar het is wel een leuk verhaal.”

Direct daarna stelt De Jong dat ze tóch mensen kent die naar Utopia kijken. “Er zijn twee collega’s die je verslaafd mag noemen.”

Maar daar houdt het op, aldus De Jong. “Sterker nog, ik heb in het eerste jaar eens een column geschreven over Utopia en toen kreeg ik van verschillende lezers een mailtje of ik dat niet meer wilde doen, omdat ze het hele programma niet kenden.”

De AD-column van Angela de Jong kunt u lezen op de AD-site.

Foto: Nieuwsuur

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen