RTL Late Night vindt kritiek NRC op Friends onzin

Het NRC Handelsblad kon vrijdagavond op weinig begrip rekenen toen in RTL Late Night het onderwerp Friends aan bod kwam. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. De politiek correcte NRC maakte deze week duidelijk dat zij Friends nu ook al niet meer vindt kunnen, omdat de serie te wit, seksistisch en homofoob zou zijn. Late Night besprak de serie gisteren, omdat deze vanaf januari te zien is bij Netflix. De gasten aan tafel hebben het NRC-artikel ook met een diepe zucht gelezen.

BNN-presentatrice Gwen van Poorten vindt dat NRC niet zo moeilijk moet doen. “Op die manier wordt het heel moeilijk. Als we met terugwerkende kracht dit nu ook al gaan doen, dan krijgen we het zwaar.”

Mattie Valk: “Dan moet je ook The A-Team naast de lat gaan leggen en recenseren. Wat voor doel heeft het om een serie van twintig jaar oud naast de maatstaven van vandaag de dag te gaan leggen?

Ook Humberto Tan vindt dit wel een beetje ver gaan. “En of het nou klopt… Of het homofoob is? Dit is totaal niet homofoob. Er was ook nog een huwelijk met alles erop en eraan.”

Valk bleek in de uitzending een wel heel grote Friends-fan te zijn. “Het vergaat niet. Ik heb elke aflevering drie of vier keer gezien. Dat is ook een beetje verdrietig, maar ik lach nog steeds net zo hard als bij de eerste keer.”

Lees ook: NRC niet blij met Friends op Netflix: ‘Wit en seksistisch’ (donderdag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen