Matthijs van Nieuwkerk trots op Stand van Land-special

De DWDD-special Stand van het Land die woensdagavond te zien was heeft Matthijs van Nieuwkerks week gemaakt. Dat vertelde de talkshowhost vrijdag in een voorgesprekje met Marc-Marie Huijbregts. Huijbregts vroeg aan Van Nieuwkerk hoe zijn week was en toen moest hij direct aan de woensdagspecial denken. “We hadden een uitzending – je moet jezelf ook niet op de borst kloppen, maar ik ben bijna genegen om het te doen – waar ik heel blij mee was“, aldus de presentator.

De aanleiding van de uitzending was een tekening van Joost Swarte. “Dat was een tekening van elf jaar geleden over Nederland tóen. Dat stond in The New Yorker. Wij dachten: die tekening is misschien een mooie aanleiding om te praten over Nederland nu.”

Van Nieuwkerk nodigde een tafel vol DWDD-prominenten uit. “Dat duurde een hele uitzending en dat doen we niet vaak, want we zijn een programma met veel vaart, dynamiek en verschillende onderwerpen. Maar het beviel me. Ik vond het fijn dat we dat gedaan hebben.”

En hoe is het met zijn privéleven? “Als ik werk heb ik minder privéleven.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen