Privé liep bewust niet voorop in Gosschalk-affaire

De Privé van Evert Santegoeds liep bewust niet voorop in de affaire rond Job Gosschalk. Dat vertelt de hoofdredacteur van het blad in Het Parool. De Gosschalk-affaire werd eind oktober aan het licht gebracht door Nieuwe Revu, die hem aanvankelijk nog geanonimiseerd opvoerde. Begin november bracht het tijdschrift zijn naam naar buiten en durfde ook RTL Boulevard er ineens bovenop te duiken. Als grootste showblad van het land was de Privé in deze affaire vooral volgzaam.

Voor Santegoeds kwam het nieuws niet als een verrassing. “Ik had er weleens van gehoord, volgens mij is er ook weleens over gebeld, maar dan kwam de familie Kemna toch altijd weg met hun verdediging – ‘ach, dat is een gefrustreerde acteur.’ En die jongens wilden ook nooit met naam en toenaam hun verhaal doen.

Kennelijk heeft Santegoeds soms een dag dat hij niet van anonieme bronnen houdt. “Frank Waals, die het verhaal voor Revu schreef, maakte dat ook voor ons, maar het eerste deel was een verhaal vol anonieme bronnen. Daar heb ik voor bedankt. Bronnen anoniem, dader anoniem – dat vind ik te weinig. En bovendien, wat zet je dan op je cover? Nieuwe Revu heeft een silhouet met vraagteken geplaatst, maar dat kan bij Privé niet.

Privé hield de geruchten lang onder de pet ‘omdat je het niet kunt bewijzen’, maar waarom zette hij dan niet alles op alles om dit aan het lucht te brengen? “In het geval van Gosschalk wilde niemand praten. Simpel.”

Het is heel slim dat Frank uiteindelijk iemand heeft gevonden die helemaal weg is uit het wereldje hier, die in Suriname zit, Etienne Poeder. Uiteindelijk hing het hele verhaal aan zijn verklaring, later volgden nog wat meer.

Overigens vertelde Santegoeds vrijdag in Jinek nog dat hij ook wekenlang het nephuwelijk van Gordon onder de pet heeft gehouden. Hij gaf aan dat hij het programmaverloop niet wilde verpesten. Het zal echter ook meespelen dat Gordon Gaat Trouwen een productie is van John de Mol, de baas van de zender waar hij werkt: SBS 6.

Het Parool-interview met Evert Santegoeds kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen