RTL 4 ook in 2018 jaar lang met Helemaal Het Einde

RTL 4 gaat Helemaal Het Einde ook in 2018 een jaar lang uitzenden op maandagavond na Goede Tijden Slechte Tijden. Dat heeft de zender vandaag laten weten, op de dag van de dubbele slotaflevering van het eerste seizoen. Helemaal Het Einde is volgens RTL 4 uitgegroeid tot dé nieuwe realitysoap van Nederland met wekelijks meer dan een miljoen kijkers. Zij volgden hoe drie gezinnen een leven begonnen in Chili. “In het nieuwe jaar krijgt het programma een vervolg in Afrika.”

Dit keer gaan niet drie, maar vier nieuwe gezinnen het avontuur van hun leven aan. De families Molenaar, De Weijer en Beerens laten alles in Nederland achter zich om hun ultieme droom waar te maken in Kaapverdië. Het vierde gezin arriveert later omdat zij iets meer tijd nodig hebben om hun werkzaamheden in Nederland af te ronden.

Kaapverdië

De spelregels in Kaapverdië zijn hetzelfde als die in Chili: ieder gezin krijgt een stuk grond, een startkapitaal en één jaar de tijd om een nieuw bestaan op te bouwen. Maar er zijn ook verschillen. Zo verblijven de gezinnen niet in houten huisjes, maar in safaritenten en heerst in Kaapverdië een tropisch klimaat. Ook de afstand tussen de huisvesting van de gezinnen is veel kleiner, waardoor er waarschijnlijk veel onderling contact zal zijn.

De gezinnen wonen het komende jaar op het eiland São Vicente, dat bekend staat om de gezellige sfeer, de muziek, de architectuur en het bruisende nachtleven. Het kleine eiland heeft een tropisch savanneklimaat en een bergachtig landschap. Tussen het vulkanische gebergte en de gele duinlandschappen valt weinig groen te ontdekken.

Ondanks het kleine formaat van het eiland heeft het wel een eigen vliegveld en een grote haven. Ook aan stranden en lokale lekkernijen is geen gebrek. Genoeg mogelijkheden dus voor de gezinnen om voor brood op de plank te zorgen.

De gezinnen

De familie Molenaar uit Haarlem bestaat uit Fleur (33), Ocke (48), Suus (5) en Wolf (3). Beide ouders komen uit het bedrijfsleven en hebben het in Nederland goed voor elkaar. Door het vertrek naar Kaapverdië hoopt het stel van hun ‘gouden handboeien’ af te komen en een vrijer leven te kunnen leiden.

Maaike (38) en Bart (45) de Weijer uit Beverwijk hebben eerder tevergeefs geprobeerd in Portugal een nieuw leven op te bouwen. Dit keer hopen ze samen met zoon Senna (8) en chihuahua Meis hun droom iets moois op te bouwen in de horeca alsnog waar te maken. Aan hun inzet zal het in elk geval niet liggen want het stel zit vol ideeën.

Uit Geertruidenberg komt de familie Beerens met Jessica (32), Jasper (36), de tweeling Floor en Britt (7) en Joep (4). Zij willen heel graag de dagelijkse sleur achter zich laten en verheugen zich op een leven waarin het gezin meer centraal staat. Ook hoopt vader Jasper die betonvlechter is, zijn passie voor muziek uit te kunnen leven op Kaapverdië.

Wie het vierde gezin is en hoe dit gezin is samengesteld, wordt later bekend gemaakt.

Vanavond

Het eerste seizoen van Helemaal Het Einde komt vanavond ten einde met een dubbele aflevering. Welk besluit nemen de familie Pos, Van Kooij en Van Wichen na hun avontuurlijke jaar in Chili? Is het Zuid-Amerikaanse land helemaal het einde of keren zij terug naar Nederland?

Vanavond is in de uitzending van Helemaal Het Einde al een sneakpreview te zien van deze nieuwe gezinnen en hun aankomst in Kaapverdië.

Helemaal Het Einde is een productie van Talpa.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen