NPO-baas Klein: ‘Raymann gedroeg zich als grote ster’

Jörgen Raymann begon zich op een gegeven moment als een hele grote ster te gedragen bij de NPO. Dat vertelt Frans Klein, tv-directeur van de NPO, in Volkskrant Magazine. Klein moet af en toe tegen presentatoren zeggen dat het klaar is. “De allerbesten trekken zelf die conclusie, zelfs als ze in mijn ogen nog niet klaar zijn. Zoals Sonja. Maar er zijn genoeg presentatoren tegen wie je uiteindelijk moet zeggen dat we andere dingen gaan doen“, zegt hij, waarna hij op Raymann komt.

Raymann noemt hij als ‘een voorbeeld’. “Dat leidde tot best eh… gevoelige gesprekken. Hij zei: ‘Ik ben altijd loyaal aan de publieke omroep geweest, waardoor ik in het verleden andere aanbiedingen heb afgeslagen.’ Waarop ik zei: ‘Ja, maar luister, we hebben je echt kansen gegeven, maar die heb je niet in alle opzichten gepakt en benut.‘”

Ik heb ook gezegd dat hij soms te gemakzuchtig was. Zo van: ik ben toch de grote ster, ik weet hoe ik mijn ding moet doen. Natuurlijk werd ik daar om verguisd, maar vaak komt het inzicht later alsnog.‘”

Raymann verloor begin 2016 zijn vaste plekje in de programmering van de NPO. Hij gaf daarop aan erg teleurgesteld te zijn in het zendermanagement.

Niet veel later werd duidelijk dat Raymann enorme schulden heeft. Met al zijn NPO-tonnen was hij een luxe levensstijl gewend waarbij hij soms voor duizenden euro’s per dag winkelde.

Door zijn rijkdom ging hij naast zijn schoenen lopen, bekende hij in juli. “Op een gegeven ogenblik ga je je heel wat voelen als je gewend bent dat alles altijd gaat zoals jij het wilt. Er waren momenten waarop ik dacht: Waarom moet ik hier kaartjes voor kopen, waarom word ik niet uitgenodigd? Of: Waarom moet ik in de rij staan…? Nu weet ik het weer. Gewoon omdat iederéén op zijn beurt moet wachten.

Het Volkskrant-interview met Frans Klein kunt u lezen via Blendle.

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen