SBS 6 in 2018 met So You Think You Can Sing

SBS 6 komt in 2018 met de nieuwe tv-show So You Think You Can Sing, waarin kandidaten naast zangtalent vooral moeten beschikken over een grote dosis realiteitszin en overtuigingskracht. Dat heeft de tv-zender laten weten. Telkens treden drie zangtalenten op, waarna het publiek en de driekoppige vakjury hun stem uitbrengen. Dit leidt tot een ‘Top 3’ maar deze blijft nog even geheim. “Eerst is het aan de kandidaten om in te schatten hoe goed ze het hebben gedaan.”

Ze hebben elkaars optredens gezien en moeten in onderling overleg de Top 3 opstellen die het publiek en de jury ook hebben gemaakt. Hoe sneller ze dat doen, hoe meer kans ze maken op grote geldprijzen.

Er is namelijk een twist: in de ruimte staat een grote klok met maar liefst 10.000 euro op de teller. Als de tijd start, begint de geldklok in rap tempo af te lopen. “Wie durft toe te geven dat hij minder was dan de rest en zet zichzelf op drie? En wie is er juist van overtuigd dat hij op nummer 1 moet staan?

Pas wanneer de talenten unaniem tot een Top 3 zijn gekomen, stopt de klok. En dan is het tijd voor de onthulling. “Als ze dezelfde Top 3 hebben als de jury en het publiek, dan wordt het resterende geld door drie gedeeld en krijgen ze allemaal hetzelfde bedrag. Zitten ze echter fout of staat er geen geld meer op de klok omdat ze er niet uitgekomen zijn, dan winnen ze niets“, legt de zender uit.

Elke aflevering bestaat uit drie battles en een finale. Degene die door het publiek en de jury op nummer 1 is gezet, gaat door naar de afleveringsfinale. In deze finale nemen de drie battle-winnaars van die aflevering het tegen elkaar op en staat er dit keer 25.000 euro op de klok.

Elke aflevering levert dus één winnaar op, die in een grootse finale tegen elkaar gaan strijden. Dan is de inzet nog hoger en zijn de talenten nog meer aan elkaar gewaagd. “In So You Think You Can Sing gaat het om trots, ego, inzicht én talent. Alleen kandidaten die de waarde van hun stem het best kennen, maken de meeste kans op keiharde cash.”

Het programma wordt ontwikkeld en geproduceerd door Talpa en is in 2018 te zien bij SBS 6.

De programmatitel doet sterk denken aan die van het RTL 5-programma So You Think You Can Dance. Zelf komt SBS 6 in 2018 ook met een groot dansprogramma, maar dat heet InSync – Dance as one.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen