Catherine Keyl verbijsterd door terreurkinderen in Ikea

Tv-diva Catherine Keyl schrikt zich altijd een hoedje als ze door de gewone-mensenwinkel Ikea heen loopt. Daar lopen heuse terreurkinderen rond. Dat geeft ze aan in haar column in De Telegraaf. Keyl ziet het niet alleen in de Ikea, maar ook in restaurants en treinen. “Bij Ikea lopen ze met hun schoenen over de nieuwe stoelen, in restaurants vallen ze mensen lastig die rustig willen eten en in de trein doen ze hun best aan de noodrem te trekken. Ma kijkt op haar telefoon en ziet niets.”

Er wordt niet meer gecorrigeerd en dat is precies de reden dat mensen geen leraar meer willen worden, meent Keyl. Leraren zijn tegenwoordig meer bezig met opvoeden dan met onderwijzen, stelt ze. “Maar als je dat doet, krijg je woedende ouders die zich niet kunnen voorstellen dat hun kind iets verkeerds doet.”

Zelf is Keyl ooit voor lerares opgeleid en uit haar kringen kent ze nog maar één vriendin die het ‘volhoudt’ als lerares. “Ze kan het werk amper aan.”

Een basisschool-leerling van die juf heeft haar autospiegel eraf getrapt. “We leven dus in een land waar een kind van onder de twaalf de spiegel van zijn jufs zuurverdiende auto in elkaar trapt.”

Waar zijn we in terecht gekomen?

De Telegraaf-column van Catherine Keyl kunt u lezen via Blendle.

Foto: Omroep WNL

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen