SBS 6 met nieuwe dansshow InSync – Dance as one

Geplaatst op ma 23 okt 2017 om 10:31

SBS 6 komt in het najaar van 2018 met de nieuwe dansshow InSync – Dance as one. De zender gaat hierin op zoek naar de allerbeste dansgroep in één van de moeilijkste disciplines: synchroon dansen. Dat heeft een woordvoerder laten weten. Vijftien danscrews van het hoogste niveau nemen het tegen elkaar op. “De dansers zijn afkomstig uit alle gelederen van het dansvak: van hiphop tot klassiek en van modern tot ballroom. De jury beoordeelt vooral op hoe synchroon er gedanst wordt.”

Synchroon dansen is volgens SBS niet makkelijk. “Alles draait om perfect teamwork, perfecte timing, perfecte choreo en om trainen, trainen, trainen tot alles perfect gelijk is. Want alleen dan is het effect optimaal. Een loodzware opgave dus.”

Bij sommige dansopdrachten krijgen de groepen een extra uitdaging, zoals dansen met bepaalde items – zoals paraplu’s of stoelen – of met behulp van technische innovaties zoals een oxboard.

De dansgroepen moeten ook een keer buiten hun eigen genre dansen. “Het doel bij elk optreden is altijd dezelfde: zo synchroon mogelijk dansen. Iedere fout is voor iedereen direct zichtbaar en doet af aan het effect. Dit alles vergt enorm veel voorbereiding.”

InSync is dan ook niet alleen een talentenjacht. “Een belangrijk gedeelte van de show bestaat uit reality: de teams worden ook achter de schermen gevolgd. Hoe snel krijgen ze de act synchroon? Hoe gaan ze om met de opdrachten die ze meekrijgen?

De kijker ziet de opluchting als alles klopt, maar ook de frustratie als er iemand steeds een fractie van een seconde te laat is met zijn move. Er is een speciale slowmotion camera die de jury kan raadplegen en die elke oneffenheid in het synchroon dansen genadeloos aan het licht brengt… timing is everything!

Een vakjury, die bestaat uit dansprofessionals, beoordeelt alle optredens. Uiteindelijk blijven er in de finale drie teams over, die strijden om een grote geldprijs.

InSync wordt ontwikkeld en geproduceerd door Talpa.

Foto: SBS
20 Reacties op “SBS 6 met nieuwe dansshow InSync – Dance as one”


 1. Norvo

  Tis toch te hopen dat Gerard Joling dit aan elkaar mag praten en dat er weer ouderwets afgeteld wordt? Jongens, de gezelligheid is terug!

 2. rhe

  nu al een slecht gekozen titel. Tering.

 3. rhe

  Dat kies je toch niet als naam voor je programma?

 4. Guido

  Insync – Dance as one?

 5. Bart

  SBS/Talpa doe dit nou toch niet! Luister nou gewoon eens wat beter naar het publiek en breng wat ze willen. Stop nou eens met dansen en zingen in wedstrijd verband en met wie kan een discipline het beste. In dat opzicht zijn namelijk Wedden dat ik het kan en Circus G ook gewoon de zelfde programma’s.

  Kom met weer met grote spelshows met onbekende Nederlanders, amusement op locatie en quizzen.

 6. Bart Wijnen

  In-line dance groepjes zat die hieraan mee willen doen :)

 7. Richard Groenenheuvel

  Tip! Laat Nicolette van Dam het presenteren en Fred van Leer in de jury, weet je direct dat je lage kijkcijfers hebt.

 8. Ikke

  SBS is een straatzender. Geen studiozender. Talpa is van de grote gelikte studio shows. SBS is tegenovergestelde. Dus verkeerd platform.

 9. J

  Dit is dus precies wat SBS6 niet moet doen!

 10. albert

  klinkt meer als een rtl5 programma

 11. Jeroen

  Programma is afgewezen door RTL. En met een reden.

 12. Alex

  Dansprogramma’s, dat is echt nieuw.
  John de Mol moet een filter hebben op kansloze formats, hij gooit zijn naam steeds verder ten grabbel. Zonde.

 13. Reinder

  Wordt dit nóg beter dan De Spa?

  Veronica doet het wéér!

 14. Arie

  De Mol kan zijn kroon juwelen inzetten op zijn sbs zenders, anders loopt het net zo af als met tv10 en Sport 7. Ik zie het somber in voor sbs, gezien de ervaringen met de Mol.

 15. Bertje

  Talpa6 scoort qua kijkcijfers net zo slecht als vroeger Talpa Tien. Hart van NL en Show zitten ook in de roetsjbaan omlaag. Valt nog veel werk te verzetten, maar dan moet je wel de goede stappen gaan zetten

 16. L.

  Wat een rare titel voor een programma. En waarom zijn zo veel programmatitels in het Engels? Doe gewoon Nederlands.

 17. Sauber

  @L.

  Bij de tv hebben ze vrijwel allemaal een soort kronkel in hun kop waardoor ze denken dat de kijker Engelse titels “totally da bomb” vinden. In en rondom Amsterdam is dat mss een beetje waar, daar weten sommigen van gekkigheid niet meer hoeveel Engelse woorden ze in een zin moeten proppen, maar in de rest van het land ergeren veel mensen zich er juist aan. W.m.b. is het ook een triest gebrek aan creativiteit.

 18. J

  Alle succesen op SBS6 zijn van andere producenten dan Talpa.
  Vincent TV producties heeft Mr. Frank Visser en Steenrijk Straatarm, beide de grootste successen voor de zender.
  Fiction Valley (onderdeel Blue Circle) maakt al seizoenen lang Dr. Tinus voor SBS6, ook een van de grootste successen voor SBS6.

  De flops die SBS6 altijd heeft zijn vaak van Talpa, de eigenaar van SBS Group… Volgens mij voelt Talpa dus niet echt aan wat de SBS kijker wil.

 19. Dave

  Flop

 20. Laurens

  Stomme zet!
  Al eerder is duidelijk geworden dat talentenjachten met enkel groepen niet werkt. Je krijgt als kijker immers niet snel een band met een groep en veel sneller met een individueel persoon.
  Daarnaast is het ook niet echt een SBS-show. Kunnen ze beter een Dance-dance -Dance versie maken van Sterren Dansen op het Ijs.

  @J; Eens, naast Utopia nauwelijks grote successen van Talpa. Overigens had Helemaal het Einde ook prima voor SBS een succes kunnen zijn!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.