SBS 6 met nieuwe dansshow InSync – Dance as one

SBS 6 komt in het najaar van 2018 met de nieuwe dansshow InSync – Dance as one. De zender gaat hierin op zoek naar de allerbeste dansgroep in één van de moeilijkste disciplines: synchroon dansen. Dat heeft een woordvoerder laten weten. Vijftien danscrews van het hoogste niveau nemen het tegen elkaar op. “De dansers zijn afkomstig uit alle gelederen van het dansvak: van hiphop tot klassiek en van modern tot ballroom. De jury beoordeelt vooral op hoe synchroon er gedanst wordt.”

Synchroon dansen is volgens SBS niet makkelijk. “Alles draait om perfect teamwork, perfecte timing, perfecte choreo en om trainen, trainen, trainen tot alles perfect gelijk is. Want alleen dan is het effect optimaal. Een loodzware opgave dus.”

Bij sommige dansopdrachten krijgen de groepen een extra uitdaging, zoals dansen met bepaalde items – zoals paraplu’s of stoelen – of met behulp van technische innovaties zoals een oxboard.

De dansgroepen moeten ook een keer buiten hun eigen genre dansen. “Het doel bij elk optreden is altijd dezelfde: zo synchroon mogelijk dansen. Iedere fout is voor iedereen direct zichtbaar en doet af aan het effect. Dit alles vergt enorm veel voorbereiding.”

InSync is dan ook niet alleen een talentenjacht. “Een belangrijk gedeelte van de show bestaat uit reality: de teams worden ook achter de schermen gevolgd. Hoe snel krijgen ze de act synchroon? Hoe gaan ze om met de opdrachten die ze meekrijgen?

De kijker ziet de opluchting als alles klopt, maar ook de frustratie als er iemand steeds een fractie van een seconde te laat is met zijn move. Er is een speciale slowmotion camera die de jury kan raadplegen en die elke oneffenheid in het synchroon dansen genadeloos aan het licht brengt… timing is everything!

Een vakjury, die bestaat uit dansprofessionals, beoordeelt alle optredens. Uiteindelijk blijven er in de finale drie teams over, die strijden om een grote geldprijs.

InSync wordt ontwikkeld en geproduceerd door Talpa.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen